Γενικά Προσπαθώ να εκπαιδεύσω τον blue fronted μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos28
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos28

PB New Member
Εγγραφή
26 Μαρ 2009
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
πηρα εναν πανεμορφο blue fronted amazon πριν δυομιση μηνες περιπου.. Εξ αρχης ηξερα οτι δεν ηταν ημερος και ειδικα στο μαγαζι που τον ειχαν, ηταν πολυ επιθετικος φωναζε και ηταν στρεσαρισμενος γενικα, στην πρωτη βδομαδα που τον ειχα σπιτι ηρεμησε αρκετα. Δεν εκανε προσπαθειες να επιτεθει στο χερι που του εβαζε φαγητο, επαιζε με τα παιχνιδια που του ειχα παρει και αρχισε να τρωει κανονικα, αλλα φοβισμενος αρκετα... Κανω προσπαθειες τοσο καιρο να του δινω τα φρουτα που λατρευει με το χερι εξω απο το κλουβι αλλα αυτος τιποτα.. Προτιμαει να μην τα φαει παρα να ερθει... Δυο τρεις φορες που του ανοιξα την πορτα δεν τον ενδιεφερε να βγει εξω καν... Του αρεσουν πολυ τα φρουτακαι αλλες λιχουδιες που του δινω αλλα παρ ολα αυτα ουτε να με πλησιασει. Και φανταστειτε οτι ποτε δεν εχω παει να τον πιασω ωστε να με φοβαται ουτε εχω φωναξει ποτε...υπαρχει κανενας αλλος τροπος; Τριων χρονων ειναι αν βοηθαει σε κατι αυτο.. Ευχαριστώ για τη βοηθεια
 
Όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται, δυόμισυ μήνες δεν είναι αρκετός καιρός να ηρεμήσει το πουλί και να ξεπεράσει τις φοβίες του, ειδικά αν ζούσε στις συνθήκες που περιγράφεις. Δώσ' του χρόνο να ηρεμήσει, να γνωρίσει το νέο περιβάλλον και τα νέα πρόσωπα και κυρίως να αισθανθεί ασφαλής! Συνέχισε να του μιλάς έξω από το κλουβί γλυκά και χωρίς απότομες κινήσεις, να του δίνεις λιχουδιές και μην απογοητεύεσαι αν δεν πλησιάζει ακόμη. Θέλει πολλή υπομονή από μέρους σου και κάποια στιγμή θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Και τότε θα νοιώσεις απίστευτα όμορφα!
 
ypomoni -kai pali ypomoni. Afise tin porta tou kloyviu anixti gia ores... vale ta froyta ekso apo to kloyvi... Otan tha arxeizei na endiaferete gia to perivallon "Ekso", otan tha arxeisei na koyniete poly mallon tote tha prospathisi na parei to fagito apo ta xeria sou. Den niothi asfalis akoma. den exei empistosini sta "ekso".
 
Θα συμφωνήσω με τον Λευτέρη και θα συμπληρώσω οτι παίζει ρόλο και το ιστορικό του πουλιού. Όπως λές είναι 3 ετών, και πριν ζούσε σε πετ, οπότε δεν είχε την απαιτούμενη ενασχόληση και φροντίδα. Πρέπει να βρεθεί ο κρίκος που έσπασε και λέγεται εμπιστοσύνη. Υπομονή και προσπάθεια και όλα θα γίνουν
 
Προσπάθησε όπως σου λένε και οι άλλοι με υπομονή και θα ανταμειφθείς. Το πουλάκι δεν πέρασε και τα καλύτερα. Αφήνοντας την πόρτα του κλουβιού ανοιχτή και βάζοντας τις λιχουδιές έξω από το κλουβί δειλά δειλά θα κάνει την κίνηση να βγει έξω. Αν θέλεις να με ακούσεις μην του κόψεις τα φτερά του ακόμη και πρόσεχε διότι καλοκαίριασε να μην αποδράσει.
 
Back
Top