Φροντίδα Προσπαθώ να κάνω το Κοκατίλ μου να ανέβει στο δάχτυλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgia!
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Georgia!

PB New Member
Εγγραφή
1 Σεπ 2016
Μηνύματα
13
Πόλη
Σέρρες
Πριν από 6 μήνες περίπου απόκτησα ένα κοκατιλ! Στην αρχή το άφησα να εξοικειωθεί με το χώρο σιγά σιγά άρχισα να βάζω το χέρι μέσα στο κλουβί φτάσαμε στο σημείο να τρώει από τη χούφτα όταν Όμως προσπαθώ να το κάνω να ανέβει στο δάχτυλο τρομάζει και φεύγει τι φταίει;
 
Ξεκινα με μια πατηθρα κομμενη περιπου 30 εκατοστα. Κρατα τη γερα απο την μια ακρη και ακουμπα τη απαλα στην κοιλια του ακριβως πανω απο τα ποδια του ταυτοχρονα δωσε μια εντολη (π.χ. Up) Μολις ανεβει απλα δοκιμασε να βαλεις το δαχτυλο σου.
 
συμφωνω απολητα με τον angel of ice. απλα επειδη για εμενα το σταδιο της προσαρμωγης και της γνωριμιας ειναι το αλφα και το ωμεγα, μπραβο για το σταδιο προσαρμωγης που τηρησες. εχεις καταλαβη πως πρεπει να συνεχησης.
 
Δοκίμασα και με το ξυλάκι αλλά τον τρόμαξε περισσότερο έτσι συνέχισα να τον ταιζω στη χούφτα και σιγά σιγά τον ακουμπησα στη κοιλιτσα! σήμερα κατάφερα να τον χαιδεψω
 
Καλές όλες οι δοκιμασμένες μέθοδοι εκπαίδευσης αλλά σαν την υπομονή, την αγάπη και τα γλυκόλογα δεν έχει. Δεν ακολουθησα καμία μέθοδο με τον Ερνέστο, απλά περίμενα να κάνει αυτός ότι θελει και όποτε θέλει. Μονος ήρθε στα χέρια μου, μόνος με "πρωτοχάιδεψε" , μόνος έφαγε απ' τα χέρια μου. Εγώ απλά ήμουν εκεί και του κράταγα παρέα. Ετσι νομίζω με τον καιρό και το δικό σου θα κάνει αυτό που θες.
Να χαίρεσαι το παπαγαλάκι σου :)
 
μια και παρακολουθω την συζητηση, και νομιζω κι'εγω προσωπικα σε αυτο που σου προανεφερε ο ernesto το πουλακι καποια στιγμη θα σου δειξει καποια σημαδια οτι θελει επαφη. με τον σενεγαλης δεν χρησιμοποιησα καμια μεθοδο, ολα ηρθαν αργα και οταν το ζητουσε ο ιδιος, αρα σημαδι οτι ηταν ετοιμος.
 
😀 το σκεφτεται ο φατσόνης. Τι τροφή του δίνεις Γεωργία;
Και αν θες παρουσίασε τον μας εδώ https://community.petbirds.gr/forums/parrots/?prefix_id=90 ανοίγοντας ένα θεματάκι. Να δουμε το κλουβάκι του, τα παιγνίδια του κτλ.
Φατσόνι είναι να τον χαίρεσαι.
 
Και σε μένα δεν δέχεται να ανέβει στο χέρι μου. Τρώει από αυτό αλλά όταν το έβαλα στην κοιλιά του πέταξε πανικόβλητος!☹ Δοκίμασα και με ξυλαράκι και το δαγκώνει. Γενικά δαγκώνει οτιδήποτε τον πλησιάζει "απειλητικά"🙁. Κάθετε διστακτικά μερικές φορές να τον χαϊδέψω αλλά μέχρι εκεί. Να τον πάρω στα χέρια μου (ασχέτως αν με δαγκώνει) ή τον τρομάζω χειρότερα; Υπάρχει περίπτωση να το μάθει άραγε; 🙄
 
Θα πάρει καιρό, αρκετό καιρό να ανέβει στο χέρι σου είναι το "έσχατο" σημείο εμπιστοσύνης. Συνέχισε να τον προσέχεις και να ασχολείσαι μαζί του και θα έρθει μόνος του. Να τον παρεις, εννοείς να τον πιάσεις στα χέρια σου; Οχι κατ' εμε θα τον αγχώσει περισσότερο και θα κανετε βήματα προς τα πίσω.
Πιστεύω πως πατε πολύ καλα αφου τρώει απ' το χέρι σου και δέχεται και χάδια.
Μονο να σκεφτεις οτι για να ανέβει στο χέρι της γυναίκας μου ο δικός μου χρειάστηκε ενα χρόνο, παρ' ολο που πέρναγε περισσότερη ώρα μαζί της παρα με μενα.
Θελουν το χρόνο τους, εγώ πιστεύω οτι τα πατε πολυ καλα και δε χρειάζεται ούτε να αγχώνεσαι ούτε να βιάζεσαι.
 
Και σε μένα δεν δέχεται να ανέβει στο χέρι μου. Τρώει από αυτό αλλά όταν το έβαλα στην κοιλιά του πέταξε πανικόβλητος!☹ Δοκίμασα και με ξυλαράκι και το δαγκώνει. Γενικά δαγκώνει οτιδήποτε τον πλησιάζει "απειλητικά"🙁. Κάθετε διστακτικά μερικές φορές να τον χαϊδέψω αλλά μέχρι εκεί. Να τον πάρω στα χέρια μου (ασχέτως αν με δαγκώνει) ή τον τρομάζω χειρότερα; Υπάρχει περίπτωση να το μάθει άραγε; 🙄

Αυτό που έκανα εγώ ήταν πριν καν τα βγάλω απο το κλουβί να τους μάθω να ανεβαίνουν στο χέρι μου.
Εννοείτι ότι έξω λόγο πολλών ερεθισμάτων, έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
Όταν είχα πουλάκι ταισμένο με κρέμα, τότε την επομένη μέρα το είχα μάθει ήδη να ανεβαίνει στο χέρι.
Έπαιρνα κεχρί και του έδινα να φάει, όπως έτρωγε έβαζα απο κάτω το δάχτυλο μου και ανέβαινε για να φτάσει καλύτερ και το κεχρί (το κρατούσα με συγκεκριμένο τρόπο).
Αφού το έκανα αυτό 1-2 μέρες και ανέβαινε άνετα και είχα προσθέσει και την εντολή "πάνω" , μετά τα έβγαζα εκτός κλουβιού.
Συνέχιζα την εκπαίδευση όσο ήταν στο πάρκο του και γενικά προσπαθούσα να βρίσκω διάφορα να κάνουμε όσο είναι έξω για να δεθούμε καύτερα.
Για αρχή όμως η λέξη είναι μία.. Κεχρί (νομίζατε θα πω υπομονή ε; 😀 😛 )
Εντάξει και υπομονή, αλλα ένα πουλί ταισμένο στο χέρι, ναι μεν θέλει να σε εμπσιτευτεί και πάλι, αλλα αυτό θα γίνει όσο ασχολείσαι μαζί του ούτως η άλλως.
Το κεχρί θα σε βοηθήσει στην εκπαίδευση όμως και μέσω της εκπαίδευσης δένεστε και πάλι 😉
 
Θα προσπαθήσω με το κεχρί να δούμε, σήμερα προσπάθησα να του μάθω το "φιλάκι". Με πλησίασε μόνος του και "δοκίμασε-φίλησε" τα χείλη μου!😱 Χέρι όμως δεν...☹
 
Back
Top