Φροντίδα Προστασία από αρπακτικά και κουνούπια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiriazis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kiriazis

PB Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2021
Μηνύματα
455
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ετοίμασα σήμερα μια κατασκευή για την προστασία των καναρινιών από αρπακτικά και κουνούπια.
Στη συνέχεια θα συμπληρωθεί και με κλείσιμο στο κάτω μέρος.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220303_133915.webp
    IMG_20220303_133915.webp
    34,2 KB · Προβολές: 94
Από την φωτογραφία φαίνεται ότι η κουνουπιερα είναι πάρα πολύ κοντά στο κλουβί, θα πιαστεί κανένα νύχι κ μετα θα χεις θέματα
 
Δεν έρχεται σε επαφή με τα κλουβιά
Από πάνω έχει 2 εκατοστά κενό, στα πλαϊνά 10 εκατοστά και μπροστά 5 εκατοστά.
 
Να σου πω...έχεις κρεμάσει cd στην κατασκευή; (δεν είμαι σίγουρος ότι το βλέπω για αυτό ρωτώ). Αν ναι, θα σου πρότεινα να το βγάλεις, διότι ακόμη και με ένα ελαφρύ αεράκι, όπως θα κινείται το cd και θα σκεδάζει το φως προς διάφορες κατευθύνσεις, κάποιες φορές θα ενοχλούνται και τα δικά σου πτηνά (αν υποθέσουμε ότι μπαίνει για να αποτρέπει τα άγρια να πλησιάσουν).
Αλλά επειδή δεν είμαι κι εντελώς βέβαιος για την ορθότητα των παραπάνω, ας περιμένουμε και την άποψη άλλων μελών.
 
(αν υποθέσουμε ότι μπαίνει για να αποτρέπει τα άγρια να πλησιάσουν).
Ναι για αυτό το λόγο το έχω βάλει γιατί γέμιζα σπουργίτια στο μπαλκόνι και φοβήθηκα για πιθανή μετάδοση ασθενειών στα δικά μου.
 
Αν η κατασκευή σου είναι συμπαγής στο άνω τμήμα (δεν έχει δλδ κενά από τα οποία θα μπορούσε να περάσει κάποιος μολυσματικός παράγοντας, π.χ. πούπουλο, φλούδια σπόρων, κουτσουλιά.) είσαι νομίζω ασφαλής, ειδικά με το δεδομένο ότι υπάρχει απόσταση της κατασκευής προστασίας από τα κλουβιά. Εννοείται εφόσον η προστασία δεν "σπρώχνεται", δεν μετακινείται δλδ με τον αέρα ή με μια στοιχειώδη δύναμη, π.χ. το βάρος ενός μικρού πτηνού που μπορεί να κάτσει εκεί. Διαφορετικά κάλλιστα θα μπορούσες να αυξήσεις την απόσταση στα 10 εκατοστά στο μπροστινό τμήμα (αν δλδ είναι σήτα ή άλλο μαλακό υλικό) με την προσθήκη μικρού μήκους ξύλων στον σκελετό.
 
Από πάνω δεν υπάρχει κανένα κενό και η σίτα είναι αρκετά πυκνή σαν αυτές που βάζουμε στα παράθυρα οπότε δύσκολα να περάσει κάτι.
Επίσης αυτές τις μέρες δοκιμάστηκε και στον αέρα και δε κουνιέται καθόλου, τώρα αν έρθει κανένα μεγάλο αρπακτικό δε ξέρω να πω την αλήθεια.
 
πό πάνω δεν υπάρχει κανένα κενό και η σίτα είναι αρκετά πυκνή σαν αυτές που βάζουμε στα παράθυρα οπότε δύσκολα να περάσει κάτι.
Ρώτησα αν από πάνω έχει συμπαγές υλικό, π.χ. ξύλο κλπ. Αν όχι, και έχει σήτα, τότε θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα, διότι δυνητικά και ένα άγριο πουλάκι να κουτσουλήσει, υγρά όσο νά ναι, θα περάσουν μέσα στα κλουβιά με ό,τι κίνδυνο αυτό συνεπάγεται.
 
Το Σάββατο μπροστά στα μάτια της γυναίκας μου έγινε προσπάθεια επίθεσης από αρπακτικό, εγώ δε πρόλαβα να δω τί ήταν καθώς ήμουν μέσα στο σπίτι.
Απ'ότι είπε ήταν κάτι μεγάλο που με τα φτερά του κάλυπτε ολόκληρη τη ζευγαρωστρα.
Ευτυχώς υπήρχε η προστασία η οποία αποδείχθηκε σωτήρια.
 
Back
Top