Προστασία για κλουβί και κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Leo Sta
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Leo Sta

PB New Member
Εγγραφή
21 Απρ 2021
Μηνύματα
25
Μπαίνοντας στα κρύα έπρεπε να αλλάξει η προστασία του κλουβιου, το οποίο είναι δύο ζευγσρωστρες 70ρες ενωμένες κάθετα σχηματίζοντας μια κλούβα 90×70×44. Οπότε το σχέδιο ήταν το παρακάτω. Με κλειστή πλάτη και ταβάνι μόνιμα διαφανές νάυλον αριστερά και δεξιά και νάυλον όταν χρειάζεται μπροστά.
IMG_20211008_012544.jpg
Χρησιμοποιήθηκαν λεπτά καδρονακια 2,5×2,5 για να φτιαχτεί ο κύβος και στην συνέχεια συρράπτηκε σε όλες τις πλευρές σκληρη τσίπα κουνελιών. Έτσι ώστε να απέχει 5-10 πόντους από το κλουβί για κατάλληλη προστασία από αρπακτικά πουλιά και άλλα ζώα.

IMG_20211013_172222.jpg

Έπειτα μπήκε η πόρτα με μεντεσέδες και σύρτη, η οποία είναι σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορεί να βγαίνει το κλουβί έξω.

Στο πάνω μέρος συρράπτηκε νάυλον και από πάνω μπήκε φελλός και λεπτή καλαμωτή για μόνωση και σκιά. Και να 'μαστε...

IMG_20211026_182712.jpg

Εν τέλη επειδή η πλάτη είναι στον τοίχο μπήκε και από πίσω φελλός για καλύτερη μόνωση (κυρίως για την υγρασία). Ανάμεσα από την κουνελοτσιπα και το φύλλο φελλού προστέθηκε ένα κομμάτι λεπτής μεταλλικής σίτας για να αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο επαφής των κοκατιλ με τον φελλό ( επειδή προέρχεται από δρυ)

IMG_20211026_180600.jpg

Έτσι λοιπόν θα ξεχειμωνιάσουμε σε ένα τελείως απάνεμο και στεγασμένο μέρος της αυλής μας.
Όταν έρθουν βέβαια τα κρύα θα κλείσουμε ένα μέρος και από μπροστα αν χρειαστεί.
 
Ως κατασκευη ειναι καλη,το αν την βγαλει καθαρη το Cockatiel στο κρυο ειναι κατι διαφορετικο.
Πρέβεζα έχει πάρα πολλά κοκατιλς σε αυλές. Στην γειτονιά μου χρόνια. Ρώτησα πολλούς από αυτούς και μετά από μια συζήτηση και εδώ στο φόρουμ αποφάσισα ότι δεν κινδυνεύουν.
 
Γενικά ζώα Αυστραλίας, και ειδικά πτηνά, δεν είναι καλή ιδέα να είναι έξω χειμώνα. Το ότι βγάζουν έναν χειμώνα δεν σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου δεν τους κόβει ακόμα και στο μισό τον μέσο όρο ζωής, όπως και όλες οι κακουχίες. Αν δεν έχετε χώρο μέσα, οκ, προστετευστε το όσο μπορείτε, αλλά αν έχετε, απλά κάντε την μετακόμιση, είναι 100% ασφαλές.
 
@Nausicaa Καμία 10ετια τα έχουν οι γείτονες σε κήπο.

Τα δικά μου θα μείνουν καλώς εχόντων των πραγμάτων δύο χρόνια στην αυλή (όταν λέμε αυλή μιλάμε για χώρο κλειστό από τρεις πλευρές, σαν εσωτερική). Σε επόμενο σπίτι θα είναι το πρώτο κριτήριο για την επιλογή του.
 
Και οι παππούδες και η γιαγιά μου έζησαν μέχρι τα 90 ενώ ήταν όλοι καπνιστές, και τελικά δεν τους σκότωσε καν το τσιγάρο, αυτό δεν σημαίνει ότι το κάπνισμα δεν βλαπτει σοβαρά την υγεία, κατά μέσο όρο. τα κοκατίλ του γείτονα είναι τυχαιρά (ή, λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι μια πιθανότητα, λέει ψεματα και πρόκειται για παρόμοια πτηνά στο διάστημα αυτό).

Θα πρότεινα να βάλετε ένα θερμόμετρο και βαρόμετρο, ώστε να έχετε μια επιστημονικά μετρημένη ατροσφαιρα σε πρώτη φάση. Δεν γνωρίζω για κοκατίλ, αλλά στα μπάτζι τα βάζουμε μέσα το λιγότερο στους 10 Κελσίου, αν και εχω πάψει να αφήνω τα δικά μου έξω εδώ και καιρό, μόνο τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια και ελάχιστο αέρα. Κι εγώ τα έχω έξω σε πολύ κλειστό και προστατευμένο σημείο, κυρίως λόγω γάτου-δολοφόνου, αλλά η διαφορά στην θερμοκρασία εντος και εκτός δεν παύει να είναι αισθητή. Αν έχετε πρίζες έξω, ίσως μια λάμπα θερμότητας βοηθούσε?
 
H διαρκεια της ζωης δεν ειναι το μονο που μας ενδιαφερει,αλλα θα πρεπει να μας ενδιαφερει και η ποιοτητα ζωης ενος κατοικιδιου και αυτο το λεω σαν γενική παρατηρηση και οχι για την συγκεκριμενη περιπτωση.

Και τα Husky επιβιωνουν στους 40 βαθμους αλλα δεν σημαινει οτι το απολαμβάνουν.
 
@Nausicaa Τόσα χρόνια τα θυμάμαι εγώ τα κοκατιλ, ίδια.

Θερμόμετρο (μετεωρολογικό σταθμό) έχω βάλει στο σημείο από πέρσι τον χειμώνα με σκοπό να το παρακολουθήσω και έχει ίδια σχεδόν θερμοκρασία (1 βαθμό κάτω) με εντός σπιτιού (χωρίς ανοικτή θέρμανση), οπότε θεωρώ πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Η λύση της λάμπας δεν θεωρώ ότι είναι καλύτερη λύση αλλά αν χρειαστεί εννοείται πως θα φέρω ηλεκτολογος για να βάλει πρίζα, δεν είναι πρόβλημα. Επίσης η μέση ελάχιστη θερμοκρασία στην περιοχή μου τον Γενάρη δεν είναι κατώτερη από την μέση ελάχιστη των περιοχών της Αυστραλίας τον Ιούλιο (χειμερινός μήνας για αυτήν την ζώνη)

@Tony Forpus Φυσικά συμφωνώ ✌️.
Γι αυτό δεν έχω σταμάτησε το διάβασμα (κυρίως βιβλία) για την διατροφή τους και τον βιότοπο τους.
 
Τα δικά μου πάντως κάτω από τους 13 βαθμούς είναι μόνιμα φουσκωμένα, και κινούνται μόνο για φαγητό και νερό. Εννοείται ότι επέλεξα να έχω σταθερή θερμοκρασία για τον χειμώνα 15-17 βαθμούς μια και στο Κιλκίς οι θερμοκρασίες ήδη είναι χαμηλές και το βράδυ πέφτουν στους 5 περίπου.
Το ίδιο ακριβώς και τα budgie.
Τα parrotlet κάτω από τους 15 καταλαβαίνω ότι κρυώνουν ενώ τα ringneck μέχρι τους 10 που έφτασαν δεν έδειξαν σημάδια ότι επηρεάζονται.
Σε όλα τα είδη η θερμοκρασία θα είναι 15-17 όπως προανέφερα.
 
Τα δικά μου πάντως κάτω από τους 13 βαθμούς είναι μόνιμα φουσκωμένα,
Ναι λογικό. Όλα τα πτηνά αυτό κάνουν. Αυτό είναι το μπουφάν τους😂.
Πάντως στο φυσικό βιότοπο των cockatiels υπάρχουν αυτές οι θερμοκρασίες. Οπότε δεν νομίζω να είναι απαγορευτικό το 12°C π.χ.
IMG_20211027_090701.webpmaxresdefault.webp
Τώρα βλέποντας. Έχω περάσει και καλώδιο μέσα στο κλούβα προστασίας που συνδέεται με θερμόμετρο εντός σπιτιού
 
Back
Top