Γενικά Προστασία οικόσιτων πτηνών από γάτες, σκύλους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Dhmhtrios
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Dhmhtrios

PB New Member
Εγγραφή
31 Δεκ 2021
Μηνύματα
4
Πόλη
Πέραμα
Χαίρεται σε ολους και καλή χρονιά!
Ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το θέμα είναι γιατί στο άμεσο μέλλον θα ήθελα να βάλω ορτυκια σε ένα μέρος της αυλής μου! Όμως επειδή δεν θα μπορώ να τα έχω όλη την ημέρα στην εποπτεία μου, είπα να ψάξω έναν τρόπο να τα προστατέψω από τις γάτες. Δυστυχώς έχουμε υπέρ αρκετές στην γειτονιά μου. Υπάρχουν τρόποι που μπορώ να τις διώξω χωρίς σπρέι, απωθητικά κτλ; Η καλύτερα υπάρχουν λύσεις σε θέμα άμυνας του χώρου, κλουβιού τους;
 
Καλησπέρα, ευτυχισμένο το νέο έτος! Εγώ έχω αυτή τη στιγμή 3 ορτύκια σε εξωτερικό χώρο σε ένα κλουβί 1×1×2.50 (τοποθετημένο οριζόντια). Παλιότερα έχω καταφέρει να βάλω 4 ορτύκια και 2 πέρδικες (κακός συνδυάσμος, αλλά άργησα να το καταλάβω!).
Όσων αφορά τις γάτες, έχω παρατηρήσει το εξής. Όλες οι γάτες έρχονται, κάνουν μία βόλτα, καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και έπειτα περνάνε δίπλα από το κλουβί και δείχνουν αδιάφορες. Βέβαια είναι και το είδος που σε επιθέσεις η πλειοψηφία των ζώων δεν έχει 《υστερικές》 αντιδράσεις και κάθεται στη γωνίτσα του, αν και φοβάται πολύ.
Ωστόσο, κάποια στιγμή η μία πέρδικα χτύπησε ένα ορτύκι και το έβαλα σε ένα ευρύχωρο κλουβί παπαγάλου δίπλα στο κανονικό του σπίτι μαζί με άλλο ένα θυληκό ορτύκι . Γάτα δεν κατάφερε να τα πειράξει. Όμως, ένα πρωί βρήκα το κλουβί μετατοπισμένο, μία λακκούβα δίπλα του, και το θυληκό (και αγαπημένο μου) ορτύκι αποκεφαλισμένο και χωρίς..εντόστια.. Το ζώο αυτό μου έκανε μεγάλη ζημιά γενικά (δεν είναι η μόνη ιστορία) και ακόμα δεν ξέρω τι είναι (ο τρόπος του αποκλείει τη γάτα)
Για τις γάτες όμως σας εγγυόμαι σιγουριά, αφού κάποια στιγμή για μεγάλο χρονικό διάστημα συγκατοίκησαν σε αυτό το κλουβί 4 ορτύκια χωρίς να αντιμετωπίσουν γάτες.
Να πω πως το πιο ωραίο στις παραπάνω ιστορίες είναι πως εγώ ταΐζω τις γάτες προληπτικά λόγω ποντικιών, και μάλιστα την τροφή τη βάζω κοντά στο κλουβί!
 
Σας ευχαριστω για το σχόλιο σας! Σίγουρα με κάλυψαν έως ένα βαθμό τα λεγόμενα σας. Ωστόσο για το ζώο που αποκεφάλισε το ένα ορτυκι ενδεχομένως να ήταν κουνάβι η αλεπού! Πάντως έχω ένα μέρος την αυλή μου που σκεφτόμουν μήπως τα άφηνα να βόσκουν ελεύθερα χωρίς να είναι σε κλουβι. Όμως είναι ρίσκο. Διότι αν τα αφήσω λίγο από τα μάτια μου ίσως να γίνουν στόχος για τις γάτες εδώ τριγύρω στη γειτονιά.
 
Πάντως έχω ένα μέρος την αυλή μου που σκεφτόμουν μήπως τα άφηνα να βόσκουν ελεύθερα χωρίς να είναι σε κλουβι. Όμως είναι ρίσκο.
Σίγουρα αν το κάνεις αυτό θα εξαφανιστούν πετώντας σαν περιστέρια στο δευτερόλεπτο. Πριν φτιάξεις και αγοράσεις το οτιδήποτε σου συνιστώ να ρίξεις μια συμβουλευτική ματιά στο παρακάτω άρθρο, και όπου δεν καλυφθείς μπορείς να μας ξανά γράψεις : https://community.petbirds.gr/threads/Διαχείριση-και-εκτροφή-ορτυκιών.37704/
 
Back
Top