Φροντίδα Προσόψεις κλουβιών από εξωτερικό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nontas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nontas

PB New Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2015
Μηνύματα
324
Πόλη
Αθήνα
Χαζεύοντας - γιατί άλλο στο internet - βρήκα αυτό εδώ:
loisillon.fr/accessoires/accessoires-pour-cage/facade-fauna-50x30-2-portes-mangeoires.html is no longer available
Είναι 50cm x 30cm με πόρτα, 2 θήκες για ταίστρες και πόρτα για εξωτερική φωλιά, στην τιμή των 8,83 € (χωρίς μεταφορικά). Υπάρχει με τα ίδια χαρακτηριστικά σε διαστάσεις 60x40 με 12,96 €.

Νομίζετε ότι αξίζουν τα χρήματά τους για κατασκευή κλουβιών/κλούβας; Ενδιαφέρεται κανείς να το δούμε "ζεστά" και να κάνουμε ομαδική παραγγέλια; facade-fauna-50x30.jpg παραγγελία;
 
Εδώ και καιρό που το έχω ψάξει, την καλύτερη τιμή στην Ελλάδα την έχω βρεί εδώ kanarienhaus.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=810&category_id=92&option=com_virtuemart&Itemid=89, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο υπάρχει στα αλήθεια το κατάστημα, ούτε γνωρίζω μεταφορικά. Θεωρώ γενικά τις τιμές υπερβολικές. Οι δικές μου προσόψεις θα είναι χειροποιητες και αν με κουράσουν άντε να τις αντικαθιστώ μία μία κάθε μήνα. Η ποιότητα κατασκευής είναι κάτι που δεν μπορεί να κριθεί απο μια φωτογραφία, οπότε προσοχή.
 
Προσόψεις βλέπω. Πλαινά και πίσω μέρη δεν βλέπω.Ή τα έχει αλλού;
Λάμπρο δεν έχω δεί πουθενά να πουλάνε τέτοια μέρη. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπήρχε ένα αγοραστικό κοινό που να συναρμολογεί κλουβιά. Πουλάνε μόνο προσόψεις που τις εφαρμόζει κανείς στα ντουλάπια του. Πολύ σπάνια έχω βρεί και σχάρες.
 
Δεν ξέρω αν αξίζει τότε ρε παιδιά.
Είναι μια πρακτική ανάγκη για όσους έχουν εσωτερικές εκτροφές με σύστημα βιβλιοθήκης.Αυτές οι προσόψεις φαντάζομαι είναι ανταλλακτικά ανάγκης. Για όλους τους άλλους που οραματίζονται χειροτεχνίες η πρόσοψη είναι μια πρακτική και αισθητική λύση. Για τα πέριξ που ρωτάς δίνεται κουνελόσυρμα 1,2 επί 5 με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα. Μια πρόχειρη τιμή είναι 8 ευρώ το m2 και 5,5 ευρώ για κουλούρα. Πιο φτηνά δηλαδή απο το να αγοράζαμε κομμάτι κομμάτι ένα κλουβί.
 
Πάντως γυροφέρνει στο μυαλό μου μήπως τα κλουβιά δεν θα έπρεπε να είναι ανοικτά ολούθε.
 
Πάντως γυροφέρνει στο μυαλό μου μήπως τα κλουβιά δεν θα έπρεπε να είναι ανοικτά ολούθε.
Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Παρ' ότι η εκτροφή μου είναι σε κλειστού τύπου Ζευγαρώστρες, έχω την γνώμη οτι τα σύγχρονα συρμάτινα ανοικτού τύπου, που έχουν πολύ καλύτερο αερισμό είναι πλεονεκτικά σε μια εσωτερική εκτροφή.
 
Τελικά προμηθεύτηκα τις παρακάτω προσόψεις με διαστάσεις 60 cm Χ 37 cm και κόστος περίπου 8 € από ελληνικό κατάστημα.

Η συγκεκριμένη αγορά έγινε με την λογική ότι μπορείς να τις κόψεις στη μέση και να φτιάξεις και τα πλαϊνά με πόρτα και επιπλέον ταΐστρες (30 cm μήκος και 37 cm ύψος).

Αν τις χρησιμοποιήσω τελικά (λέω αν γιατί είμαι στη μέση ενός...project) θα τις δείτε και στην πράξη.

20170213_115103 - Αντιγραφή.webp 20170213_115127 - Αντιγραφή.webp 20170213_115204 - Αντιγραφή.webp
 
Μία καλή λύση είναι να πάρεις και τις 60αρες τις κινέζικες που μπορείς να τις βρεις με 17 ευρώ και θα έχεις και πρόσοψη και σχάρα και ταψάκι.
 
Μία καλή λύση είναι να πάρεις και τις 60αρες τις κινέζικες που μπορείς να τις βρεις με 17 ευρώ και θα έχεις και πρόσοψη και σχάρα και ταψάκι.

Βασίλη, τις συγκεκριμένες προσόψεις τις είχα πάρει με την λογική ότι θα κατασκεύαζα μεγάλη κλούβα και ήθελα και πόρτες στο πλάι. Κάποια τμήματα θα ήταν ξύλινα και ορισμένες πλευρές με κουνελόσυρμα.

Δυστυχώς οι κινέζικες κλούβες που είναι σχετικά μεγάλες σε όγκο 76Χ45Χ40 ή 60Χ40Χ40 έχουν μία - δύο μόνο πόρτες και δεν έχουν πλαϊνές. Επίσης, οι ταϊστρες τους είναι χάλια και δεν βολεύουν αν θες να τις χρησιμοποιήσεις για ζευγαρώστρα (αναγκαστικά εσωτερική φωλιά και πρέπει να βάζεις το χέρι μέσα για τις εσωτερικές ταΐστρες).

Όσο αφορά τις ζευγαρώστρες τις 60Χ26Χ34 θεωρώ ότι είναι λίγο μικρές, αν και οι περισσότεροι με αυτές δουλεύουν.
 
Εγώ εννοούσα να τις διαλύσεις και να πάρεις τα κομμάτια που θες για την αυτοσχέδια κλούβα
 
Back
Top