Αναπαραγωγή Προωρη πύρωση θηλυκιας κανάρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alfa9799
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alfa9799

PB New Member
Εγγραφή
31 Αυγ 2008
Μηνύματα
10
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Έχω βάλει τα ζευγάρια εδώ και 20 ημέρες, σε κλειστό χώρο με τεχνητό φωτισμό. Τα παρακολουθώ με κλειστό κυκλωμα (καμερα), είδα έκπληκτος μια κανάρα να είναι υπερβολικά κινητική και να πάει προς το μέρος της καρδερίνας να περιμένει (φιλάκι), η καρδερίνα την τσιμπάει. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
 
Γενικά αυτό το καιρό τα πουλιά πρέπει να βρίσκοντε σε περίοδο ξεκούρασης.
Λόγω της πτεροφυίας(οπου πέρασε) που είναι μια επώδυνη φάση και ότι πρέπει σιγά σιγά να ανακτούν δυνάμεις για να βγάλουν το χειμώνα.
Ο φωτισμός πρέπει το πολύ να είναι 10 ώρες όσες δηλαδή είναι και η διάρκεια της ημέρας. Η διατροφή τους πρέπει να είναι καλή αλλά χωρίς υπερβολές. Να μήν υπάρχουν δηλαδή πολλά παχυντικά στοιχεία.
Επίσης αυτή η εποχή δεν είναι η κατάληλη για ζευγαρώματα.
ΟΙ ΚΑΡΔΕΡΙΝΕΣ αργούν να πυρώσουν, σχεδόν μέσα μαρτίου.
Θα σου πρότεινα να χωρίσεις τα πουλιά γιατί έτσι άλλα θα πυρώσουν πιο γρήγορα και άλλα πιο αργά.
Όσο για τα ζευγαρώματα υπάρχουν πολλά καταπληκτικά άρθα μέσα στο PB με λίγο ψάξιμο θα τα βρείς.
 
το ότι ανοίγει το στόμα η κανάρα και δέχεται τα φιλιά της καρδερίνας δεν σημαίνει ότι έχει πυρώσει κιόλας... Και εμένα το ίδιο κάνουν αυτήν την περίοδο... Δες αν θες και το βίντεο που παραθέτω είναι τραβηγμένο εδώ και 2 μέρες. Για να σιγουρευτείς ότι πύρωσε η κανάρα σου πρέπει σαφώς να την κοιτάχεις από πίσω στα γεννητικά της... Επίσης θα παρατηρήσεις αν το πουλί είναι νευρικό και αν παρουσιάζει στοιχεία όπως να κατεβαίνει και να κόβει χαρτάκι ή εφημερίδα στο πάτωμα του κλουβιού ή να κρατάει στο στόμα της διάφορα φτερά που έχουν πέσει κάτω στο κλουβάκι...

<dead link>
 
Back
Top