Αναπαραγωγή Πρωταρης στο ζευγάρωμα

Εγγραφή
29 Δεκ 2007
Μηνύματα
29
Πόλη
Αθήνα
Ένα πουλάκι που το νόμιζα αρσενικό γέννησε σήμερα ένα αυγο. Δίπλα του σε άλλο κλουβί είναι ένας αρσενικός περίπου 7 μήνες σε άλλο κλόυβί. Σκέφτομαι να τα ζευγαρώσω. Είναι η πρώτη φορά που θα τολμήσω κάτι τέτοιο. Μπορείτε να με βοηθήσετε με σχετικά δημοσιευμάτα. Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω αφου τώρα έκανε το πρώτο αυγό.
 
Πριν απ' όλα θέλεις μια ζευγαρώστρα με χώρισμα στη μέση.
Τα πουλιά μπορείς να τα βάλεις εκεί, χωρισμένα, απο αύριο.
Στην πλευρά της θηλυκιάς δώσε κλωστές και βάλε μια φωλίτσα.
Οταν αρχίσει να κτίζει την φωλιά θα είναι έτοιμη για "στενές"
επαφές, οπότε αφαιρείς το χώρισμα και αρχίζεις την παρακολούθηση,
καταθέτοντας τις απορίες σου.Αυτά για αρχή.
 
Εκανα ὀπως μου είπες. Είναι σε ζευγαρώστρα χωρισμένα από χθες και η θηλυκιά έχει νήμα και φώλιά. Θα περιμένω τωρα τη προετοιμασία της φωλιάς. Ευχαριστώ.
 
Δώσε σουπιοκόκκαλο και grit στην θηλυκιά.
Στόν αρσενικό μια πολυβιταμίνη.
Πρέπει να προσθέσεις στην τροφή τους λίγο
περισσότερους λιπαρούς σπόρους και μέρα παρά μέρα
αυγό σφικτοβρασμένο.
Οι πιό γνωστοί λιπαροί σπόροι ειναι το καναβούρι,
το ρούπσεν,το νίζερ, ο λιναρίσπορος, η καμελίνα, η περίλλα κλπ.
Ενα 10-15% αύξησης αυτών των σπόρων(στο σύνολο) είναι αρκετό.
-Περιμένουμε νεότερα!
 
Μάκη, έβαλα βιταμίνες στον αρσενικό, αυγό και στα δυό, και grit, τουλάχιστον έτσι το ζήτησα και μου έδωσαν ένα σακουλάκι με τριματα σαν από κογχύλι, άμμο κλπ. Το έβαλα σε μια θήκη σαν μισό δάχτυλο χεριου ανθρώπου και τοτρώει. Σουπιοκόκαλο δεν έβαλα γιατί την είχα για πολύ καιρό και δεν το άγγιξε ποτέ αφού το άλλαξα πολλές θέσεις και όψεις. Θα πρέπει να το έχω πάντα γεμάτο η να βάζω περιοδικά; Μήπως να βάλω κάτι άλλο αντί του σουπιοκοκαλου; Τώρα όσο για το νήμα δε κάνει τίποτα παρά μερικές κλωστές που βρήκα στο πάτο του κλουβιού. Ε πειδή λείπω όλη τη μέρα δε μπορώ να δώ αντιδράσεις. Περιμένω. Ευχαριστώ πολύ
 
Πολύ ωραία,υπομονή και παρατήρηση.
Βιταμίνες στο θηλυκό θα βάλεις απο Δευτέρα 24-3.
Καλό είναι να υπάρχει πάντα το grit σε αφθονία.
Να τα λέμε τακτικά.

Υ. Γ σουπιοκόκκαλο βάλε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ.Ας μή το τρώει καθόλου.
Οταν αρχίσει να ασχολείται και μ' αυτό θα έχεις μια ακόμη
ένδειξη για το οτι "ετοιμάζεται"
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Μπραβο σου, ακολουθησε οπωσδηποτε τις συμβουλες του Μακη, βαλε οπωσδηποτε σουπιοκοκκαλο κι ας μην το τρωει, εμενα οι θηλυκες μια μερα πριν γεννησουν το"τσακιζουν", ενω ολο τον υπολοιπο χρονο δεν το πειραζουν... Κατι θα ξερουν!
 
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΠΙΛΜΠΙΛΗΣ είπε:
Σουπιοκόκαλο δεν έβαλα γιατί την είχα για πολύ καιρό και δεν το άγγιξε ποτέ αφού το άλλαξα πολλές θέσεις και όψεις.
Να έχεις πάντα μέσα στο κλουβί και ας μην το τρώει. Αν το χρειαστεί θα κάνει το πρώτο βήμα. Επίσης ξύσε με ένα μαχαίρι λίγο από το σουπιοκόκαλο μέσα στο σκεύος που έχεις το grit.
 
Επανέρχομαι χωρις σπουδαία νέα. Ακόμα μερικές κλωστές στο πάτο του κλουβιού. Εβαλα και σουπιοκόκαλο. Δυστυχώς απουσιάζω πολύ και δε μπορώ να δω τι γίνεται. Το μπαλκόνι είναι μικρό και όταν βγαίνω να δώ μάλλον φοβούνται. Το πρωι επικρατεί σιωπή. Η θηλυκιἀ βέβαια επικοινωνεί με τον γείτονα, έναν αρσενικό που βρίσκεται σχετικά κοντά. Αυτός τσιρίζει και αυτή απαντά.
 
Σήμερα πρόσεξα πως μαλώνουν πάνω στο διαχωριστικό της ζευγαρώστρας. Αυτό που έβλεπα μάλλον έμοιαζε με επιθετικότητα παρά με πλησίασμα. Μήπως δε ταιριάζουν η χρειάζονται παραπάνω χρόνο;
 
Οταν ανέβει λίγο ακόμη η θερμοκρασία και η διάρκεια της ημέρας
πλησιάζει τις 14 ώρες, φυσικά και με την σωστή διατροφή, η κανάρα
θα φτιάξει φωλιά και τότε οι όποιες αντιρήσεις της θα παραμερισθούν.
 
Καλησπέρα. Πρώτη φορά ακούω για το σουπιοκόκκαλο. Που θα το βρω ; Στα μαγαζιά με πουλιά ή κάπου αλλού;Ευχαριστώ και συγνώμη για την άγνοια.
 
Πἠρα μερικές κλωστές από το πάτο του κλουβιού και τις έβαλα στη φωλιά. Σήμερα είδα πως η θηλυκιά έβαλε μερικές παραπάνω. Μάλιστα μερικές κρεμόταν από έξω. Εβγαλα το διαχωριστικό αλλά δεν είδα και πολλά. Μάλιστα νομίζω πως ο αρσενικός τη φοβάται. Κελαιδίσματα και γλύκες δεν άκουσα. Ο γείτονας κελαηδά, ο δικός μου όχι. Δεν είχα πολύ χρόνο για παρατήρηση και έβαλα ξανά το διαχωριστικό. Τις οδηγίες σου Μάκη τις ακολουθώ πιστά.
 
Σἠμερα βρήκα ένα αυγό σπασμένο κάτω. Η φωλιά (εξωτερική) ανέτοιμη και πολλές κλωστές σκορπισμένες. Οταν ἐβγαλα το διαχωριστικό για δύο ώρες περίπου δεν κάναν τίποτα εκτός από λίγα μαλώματα μια και η θηλυκιά τον κυνηγούσε. Τελικά τα ξαναχώρισα. Τι να περιμένω τώρα; Πήρα μια φωλια εσωτερική. Μηπως θα τη προτιμούσε αν τη χρησιμοποιήσω αντί της άλλης;
 
Την φωλιά να την χρησιμοποιήσεις παράλληλα με την εξωτερική.
Καλή διατροφή και ασβέστιο στην θηλυκιά.
Καλή διατροφή και πολυβιταμίνες στον αρσενικό.
Οταν θα σου φτιάξει φωλιά ανοίγεις το χώρισμα. Μπορεί
μέχρι να γίνει αυτό, να πετάξεις και 2 και 3 κουτάκια κλωστές.
Μην ασχολείσαι άλλο με τα πουλιά, εκτός απο την διατροφή τους.
 
Πριν δυό μέρες έκανε φωλιά, εσωτερική, αφού χάλασε μέχρι τότε 4 κουτιά κλωστές. Ο αρσενικός είναι μαζί της αλλά δεν έχω δεί γλύκες παρά μόνο μικροτσακωμούς. Δε πολυκαταλαβαίνω τι κάνουν. Δύο βράδια η θηλυκιά κοιμάται στη φωλιά. Ποτέ δεν τα είδα κοντά κοντά. Πως συνεχίζω από θέμα τροφής, βιταμινών; Θα τα βρούνε και πόσο πρέπει να τα έχω μαζι;
 
Αν έχει κάνει αυγά, σταματάς την αυγοτροφή και τις πολυβιταμίνες
μέχρι να έλθει ο πρώτος νεοσσός΄. Δίνεις μήλο, μπρόκολο, σπανάκι
καρότο, γενικότερα πρασινάδες(όσο έχει αυγά) και κάθε μέρα φρέσκο νερό.
Μη ξεχνάς την καθαριότητα στις πατήθρες και στο υλικό του πάτου.
 
Back
Top