Ασθένειες Πρωτη εμπειρια με ψειρες

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης xrisss
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Άργος
παιδια χρειαζομαι βοήθεια. μολλισ πριν από λίγο παρατήρισα οτι ένασ αρσενικοσ μου καναρινος ήταν κακοδιάθετος. τον πήρα στα χέρια μου καιπαρατήρησα στην κοιλιτσα του κάτι μαύρο να κουνίεται σαν ζουζουνάκια δύο τρία.
πήρα λοιπον όλα τα καναρίνια και τουσ έριξα αντιψειρική πουδρα και σπρεί και στα κλουβια τους. Θα το επαναλάβω και μεθαυριο να δω τι θα γίνει.
σωστα ως εδώ;
το θέμα είναι άλλο. το είδαν οι γονείσ μου και άρχισαν να φωνάζουν οτι θα κολλήσουμε και εμείς. υπάρχει περίπτωσηνα γίνει κάτι τέτοιο; οχι τιποτε άλλο ικανουσ τουσ έχω να μου τα αφήσουν ελεύθερα.
θα γλύτωσω από αυτό το παράσιτο;

Είναι εντελώς διαφορετικές οι ψείρες των πτηνών με αυτές που μεταδίδονται σε ανθρώπους.
Στα πτηνά αυτά τα παράσιτα είναι τριών ειδών:
- η μαύρη ψείρα που ζει στο δέρμα των πτηνών και η θεραπεία αφορά στον ψεκασμό των ίδιων των πτηνών (frontline μια φορά στην πάνω βάση της ουράς κάθε δύο μήνες)
- η κόκκινη ψείρα που ζει την ημέρα κρυμμένη στους χώρους των πτηνών και επιτείθεται μόνο τη νύχτα στα πουλιά - προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα και απώλειες μικρών λόγω αφυδάτωσης! Η θεραπεία είναι η ίδια με επιπλέον ψεκασμό στους χώρους (Ardap, ή Natural spray είναι ακίνδυνα για τα πουλιά, αλλά όχι απευθείας επάνω τους).
- τα παράσιτα των πτερών - μένουν προσκολλημένα στο πτέρωμα το οποίο και καταστρέφουν.
Οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν από κάνένα από τα παραπάνω παράσιτα, τα πουλιά είναι που κινδυνεύουν γι' αυτό η προληπτική αγωγή είναι επιβεβλημένη σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Είναι πολύ πιό εύκολο να μην κολλήσεις ψείρες, απ΄ότι να του να τις εξολοθρεύσεις όταν εμφανιστούν.

Πρέπει να ψεκάσεις και τα άλλα πουλάκια σου, και να κάνεις απολύμανση στα κλουβιά τους, κλαράκια, ταιστρες και ότιδήποτε άλλο εξάρτημα έχουν μέσα. Μην το αμελήσεις γιατί αν ένα πουλάκι έχει ψείρες αν κοντά του ( στο ίδιο χώρο) βρίσκονται και άλλα πουλιά το πιο πιθανόν είναι να έχουν κολλήσει και αυτά και αν κάντο προληπτικά.

ευχαριστώ πολύ παιδιά! Νομίζω τι οι ψείρες είναι κόκκινες. Βασικά είχα 6 πουλάκια σε μια κλούβα. τώρα τα έψαξα και τα χώρισα ψεκάζοντας τουσ όλα τα κλουβιά και τα υπόλοιπα πουλάκια μου. Θαταλεποριθούν πολύ τι λέτε; Εγώ προσπαθώ για να κάνω οτι το καλύτερο και επειδή είναι η πρώτη φορα που το αντιμετωπίζω παιδιά ελπίζω σε εσας!
δεν μπορώ να καταλάβω πως κολλησαν γιατί τα έχω στην σκάλα του σπιτιού, θέλω να πω πως δεν είναι σε μπαλκόνι για να μπορών άλλα πουλιά να τα κολλήσουν.
έχω στεναχωρεθει πάρα πολύ...

-Χριστίνα, ευτυχώς για σένα και για τα πουλάκια μάλλον δεν είναι
κόκκινο άκαρι. Το κόκκινο άκαρι δεν κάνει
βόλτα στα πουλιά στίς 3 το μεσημέρι, και είναι δύσκολο να το
εξαφανίσεις εντελώς χωρίς ριζικά μέτρα (ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ).
-Αν δεν έρχονται σε επαφή με άλλα πουλιά,τότε το έφερες εσύ
μαζί με την τροφή ή κάποια αντικείμενα απο την επίσκεψή σου στο πετ-σοπ.☹

-Χριστίνα, ευτυχώς για σένα και για τα πουλάκια μάλλον δεν είναι
κόκκινο άκαρι. Το κόκκινο άκαρι δεν κάνει
βόλτα στα πουλιά στίς 3 το μεσημέρι, και είναι δύσκολο να το
εξαφανίσεις εντελώς χωρίς ριζικά μέτρα (ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ).
-Αν δεν έρχονται σε επαφή με άλλα πουλιά,τότε το έφερες εσύ
μαζί με την τροφή ή κάποια αντικείμενα απο την επίσκεψή σου στο πετ-σοπ.☹
Γίνεται αυτό; Π.χ να αγοράσουμε παιχνίδια, κλαράκια ή οτιδήποτε άλλο και να μεταφέρουμε απο το pet στα πουλιά μας τέτοιου είδους παράσιτα; 😕

Φυσικα και γινεται αν τα παρασιτα '' σουλατσαρουν '' στο πετ σοπ και στα πουλια του. Οταν γυρναμε λοιπον με ψωνια ( ταιστρες-ποτιστρες-πατηθρες κλπ ) λεκανιτσα, ζεστο νερο, χλωρινη και μετα απο ωρα καλο ξεπλυμα. Για τις τροφες ο καθενας μας ειναι υπευθηνος και υπολογος στα πουλια του, ας προσεχουμε λοιπον τι περνουμε και απο που.

Για τις ψειρες παλια τα ψεκαζα μερικες φορες το χρονο με διαφορα σπρει που γραφαν οτι ειναι ακινδυνα και ψεκαζα και πανω στα πουλια.Φετος μια φορα το μηνα ψεκαζα περιμετρικα το δαπεδο του χωρου εκτροφης (2Χ2m) με sebasil (ειναι οργανοφωσφορικο εντομοκτονο για ζωα) και αμεσως μετα την εφαρμογη εξαφανιζονταν μυρμηγγια και δεν πεταγε τιποτα για αρκετες μερες και στις φωλιες εριχνα ψειροσκονη (αυτη για τα ωδικα πτηνα). Δεν ειχα προσβολη ως τωρα και εχω απορια αν αν ειναι τυχαιο η αν οντως κανει δουλεια το sebacil με αυτο τον τροπο εφαρμογης. Επειδη εχω καρδερινες δεν χρησιμοποιησα frontline για να μη στρεσαρω τα πουλια πιανοντας τα καθε δυο μηνες. Οποιος εχει εμπειρια σε σχεση με τα παραπανω ας γραψει κατι και επισης αν χρησιμοποιει κανεις τα λεγομενα οικολογικα σπρει απο λαδι ευκαλυπτου κ. Α, αν οντως κανουν δουλεια και ποια σκευασματα χρησιμοποιει.

Εδώ το φόρουμ αναφέρεται σε καναρίνια. Μπορείς να θέσεις την ερώτησή σου
στο φόρουμ των ιθαγενών για να πάρεις απαντήσεις απο παιδιά που
ασχολούνται μ'αυτό το είδος.t:

παιδια 5 μερες μετα την εφαρμογη pirene sprey και raff power (εξάλλου και τα μόνα που διαθέτει το pet shop που πηγαίνω) είχαν εξαφανιστεί οι ψείρες ή οτιδήποτε τέλοσ πάντων έχουν τα πουλακια μου.
Πριν από λίγο πήγα να τα ξαναδώ και δύο από αυτά είχαν γεμίσει πάλι.
Καθάρισα τα κλουβιά πάλι και εφάρμοσα τα ίδια προϊόντα που σας ανέφερα πριν.
Σίγουρα δεν κολλάνε στον άνθρωπο έτσι; Γιατι όποτε τα βλέπω μέτα όλο φαγούρα στο κεφάλι έχω.
Δηλαδή συνέχεια θα γεμίζουν ακάλεστουσ επισκέπτες;
φιλοι μου βοήθεια!

παιδια 5 μερες μετα την εφαρμογη pirene sprey και raff power (εξάλλου και τα μόνα που διαθέτει το pet shop που πηγαίνω) είχαν εξαφανιστεί οι ψείρες ή οτιδήποτε τέλοσ πάντων έχουν τα πουλακια μου.
Πριν από λίγο πήγα να τα ξαναδώ και δύο από αυτά είχαν γεμίσει πάλι.
Καθάρισα τα κλουβιά πάλι και εφάρμοσα τα ίδια προϊόντα που σας ανέφερα πριν.
Σίγουρα δεν κολλάνε στον άνθρωπο έτσι; Γιατι όποτε τα βλέπω μέτα όλο φαγούρα στο κεφάλι έχω.
Δηλαδή συνέχεια θα γεμίζουν ακάλεστουσ επισκέπτες;
φιλοι μου βοήθεια!
Οχι δεν μεταδίδονται στον άνθρωπο οι ψείρες των πουλιών. Θέλει υπομονή και επιμονή για να διώξεις τις ψείρες δεν είναι και τόσο εύκολο. Γιατί δεν πας σε κάποιον γιατρό να σου δώσει αυτός μια αγωγή για τα πουλάκια;:)

Καλησπεπα Χριστινα θα σου πω εγω πως αντιμετοποησα περση το προβλημα ψηρες που μου διμιουργιθηκε και λογο δουλιας δεν το πηρα χαμπαρι και ειχαι εξαπλοθει παρα πολυ εβαζα το διαφορα σισκευασματα αλλα δεν ειχαν αποτελεσμα που χρισιμοποιησα το ardap και το frondlain και σιντοχρονος απολιμανση με ζεστο νερο και καψιμο των κλουβιων με ενα καμινετο και το ταιλευταιο και σιμαντηκοτερο βαψιμο ολου του χορου! Και μετα απο αυτα κανω εναν προλιπτικο ψεκασμο καθε 2 με 3 μηνες και δεν εχω ξαναδει ουτε μιση

Back