Γενικά Πρωτη επισκεψη στο γιατρο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης marie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marie

PB Member
Πόλη
Αθήνα
ναιιι εφτασε η μερα που τα πηγα στον γιατρο! Απο εδω τον βρηκα! Καταπληκτικος μου φανηκε! Προθημος να εξηγησει τα παντα! Με διαθεση και χρονο!
μου ανελυσε τα παντα!
τα παπαγαλινια μου ειναι μια χαρα! Περιμενουμε τις εξετασεις... Κοπρανων...χεχε

οταν τον ρωτησα για αναπαραγωγη μου ειπε οτι τα τελευταια χρονια το 80% των παπαγαλινων δεν κανουν καν αυγα! Ενω κανονικα η θυληκια κανει και απο μονη της! Ακομα μου ειπε οτι κι αν δεν τρωνε φρουτα να τους δινω καθημερινα! Ολες οι αλλες βιταμινες στην τροφη τους δεν κανουν σχεδον τπτ! 🙄

ναιιι εφτασε η μερα που τα πηγα στον γιατρο! Απο εδω τον βρηκα! Καταπληκτικος μου φανηκε! Προθημος να εξηγησει τα παντα! Με διαθεση και χρονο!
μου ανελυσε τα παντα!
τα παπαγαλινια μου ειναι μια χαρα! Περιμενουμε τις εξετασεις... Κοπρανων...χεχε

οταν τον ρωτησα για αναπαραγωγη μου ειπε οτι τα τελευταια χρονια το 80% των παπαγαλινων δεν κανουν καν αυγα! Ενω κανονικα η θυληκια κανει και απο μονη της! Ακομα μου ειπε οτι κι αν δεν τρωνε φρουτα να τους δινω καθημερινα! Ολες οι αλλες βιταμινες στην τροφη τους δεν κανουν σχεδον τπτ! 🙄

Μπράβο ελπίζω να πάνε όλα καλά. Τι εννοεί με αυτό που σου έκανα bold?

και μονες στους οι παπαγαλινες μπορει να κανουν αυγα αλλα αδεια! Τα τελευταια χρονια ομως δεν γινεται ουτε και αυτο! Νομιζω ειπελογο διατροφης! Γενικα εχουν πεσει οι επιδοσεις τους!

και μονες στους οι παπαγαλινες μπορει να κανουν αυγα αλλα αδεια! Τα τελευταια χρονια ομως δεν γινεται ουτε και αυτο! Νομιζω ειπελογο διατροφης! Γενικα εχουν πεσει οι επιδοσεις τους!

Εντάξει τώρα το κατάλαβα, νόμιζα οτι είπε οτι δεν κάνουν καθόλου. Γενικά όλα τα πτηνά (θηλυκά) στην αιχμαλωσία και μη (εκτός μερικών εξαιρέσεων) γεννούν χωρίς την παρουσία αρσενικού (πχ κότες), αλλά όπως το είπες και εσύ ''άδεια - άσπορα''. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο όπως επίσης ο κατάλληλος χώρος, η κατάλληλη προετοιμασία, η κατάλληλη εποχή κτλ.
Φιλικά

Εγω παλι δε συμφωνω και πολυ με αυτο που ειπε ο γιατρος αυτος μπορει να κανω και λαθος βεβαια.

Δηλαδη τι υποστηριζει ο γιατρος οτι καποια θηλυκα που τυχαινει να μεινουνε μονα τους στη φυση φτιαχνουνε φωλιες και γεννανε ουτως η αλλως; Πρωτη φορα το ακουω αυτο το πραγμα... Στην αρχη σκεφτηκα κι εγω τις κοτες αλλα μετα ειπα πως δεν ειναι φυσιολογικο παραδειγμα διοτι οι κοτες εχουνε και μια ιστορια 1000και χρονων εξημερωσης. Οι αγριες κοτες δεν γεννανε ολο τον χρονο οπως οι οικοσιτες αλλα μονο στην περιοδο αναπαραγωγης τους οπως ολα τα πτηνα. Γιατι λοιπον οι παπαγαλοι να πρεπει να γεννανε χωρις ταιρι; Κατι τετοιο μου φαινεται σαν λαθος της φυσης και δεν το πιστευω. Ισα ισα δεν θεωρειται φυσιολογικο οταν καποια πουλια γεννανε ολο το χρονο αυγα χωρις να εχουνε ταιρι διοτι θεωρειται επικινδυνο για την υγεια τους... και ξερω και καποιους ανθρωπους που εχουνε θηλυκους παπαγαλους μονους τους χρονια και τους ταιζουνε τα καλυτερα και δεν εχουνε κανει αυγα...

Ειναι απλα οι σκεψεις μου και τις εκανα γραπτως... :D

και η κοτες στη αιχμαλωσια, γεννανε περισσοτερα αυγα την ανοιξη κ στο τελος τα κλωσανε(αρκη να εχουν βγει κ αυτες απο κλωσες). Κ για καποιο διαστημα ξεκουραζοντε και δεν γεννανε καθολου, ακομα κ η αυγοπαραγωγης κοτες, στα κωτετσια τις κρατανε για το διαστημα που γεννανε και μετα τις πετανε...

ναι αλλα αλλο να τυχει ενα αυγο στα 15 χρονια που την εχετε και αλλο να θεωρησουμε φυσιολογικο ενα θηλυκο να γενναει ετσι ασκοπα χωρις ταιρι ασπορα αυγα. 😉

αα, δεν ξερω.. Οταν ειχαμε κοτες ειχαμε κ κοκορα μαζι...

Μπραβο Μαρια! Χαιρομαι που βοηθηθηκες για να βρεις κτηνιατρο, κανουν καλη δουλεια τα παιδια εδω...😛

Να ρωτήσω σε ποιο πτηνίατρο τα πήγες για να τον έχω υπόψην μου, αφου ήταν τόσο καλός; Αν και αχρείαστος να είναι... 😀

ο γιατρος μου ειπε οτι ενω παλια ειχε παρατηρηθει να γεννουν μονα τους τα θηλυκα μερικες φορες(οχι ολα) τωρα πια δεν γινεται ουτε αυτο! Αλλα ειπε οτι ειναι φυσιολογικο αμα τα θυλικα γεννουν μονα τους!

Back