Ασθένειες Πρόβλημα Με Κουτσουλιές

Σταμάτης

Ex Smokie
Πόλη
Κορυδαλλός
Όνομα
Σταμάτης
Σήμερα το πρωί παρατήρησα το θηλυκό μου τιμπράδο (Ποπάρα το όνομα της :D) οτι δυσκολεύεται να βγάλει τις κουτσουλιές της,το απόγευμα την είδα πολύ φουσκωμένη την έβγαλα απο την κλούβα και την εξέτασα για τυχόν κουτσουλιές κολλημένες αλλά όλα φαίνονται καθαρά, την έβαλα σε ατομικό κλουβί με κεραμική λάμπα μήπως και ήταν άρρωστη, μετά απο λίγο παρατήρησα μια αρκετά μεγάλη κουτσουλιά σαν "μακαρόνι" , η ποπάρα δε είναι πια φουσκωμένη αλλα παρατηρώ οτι ακόμα δυσκολεύεται χτυπώντας το μέσα μέρος της ουράς της πάνω στο κλαράκι σαν να προσπαθεί να βοηθήσει την όλη κατάσταση.
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, εάν κάποιος φίλος γνωρίζει κάτι ας βοηθήσει!

"Η λίγη κίνηση, η παχιά και ακατάλληλη τροφή, η κατάποση ξένων σωμάτων μπορεί να γίνουν αιτία δυσκοιλιότητας. Τα πουλιά κάθονται με ανακατωμένο φτέρωμα και απαθή, προσπαθούν να αφαιρέσουν τα κόπρανα με το ράμφος. Άν τα χορταρικά και μερικές σταγόνες λάδι δεν βοηθήσουν πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια του κτηνιάτρου"

απόσπασμα από Heinz Schnoor, Τα πάντα για τα καναρίνια, εκδόσεις Ι. ΚΑΡΑΚΩΣΤΟΓΛΟΥ.

"Από τη δυσκοιλιότητα υποφέρουν τα παχιά καναρίνια, που τρώνε μόνο σπόρους. Το πουλί δυσκολεύεται να βγάζει τα κόπρανα, χτυπάει την ουρά του και καμία φορά προσπαθεί να φτάσει με το ράμφος τον πρωκτό. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να βοηθήσουμε το πουλάκι με μηχανικό τρόπο, για να μη βουλώσει το έντερο από τα κόπρανα. Διαφορετικά θα πεθάνει. Πρέπει να κάνουμε κλύσμα. Παίρνουμε μια καρφίτσα, τη βουτάμε στο λάδι και ύστερα προσεκτικά και ελαφρά προσπαθούμε να χαλαρώσουμε τα κόπρανα με την κεφαλή της καρφίτσας. Έτσι το καναρίνι θα μπορέσει να αφοδεύσει. Δίνουμε επίσης 1-2 σταγόνες ρετσινόλαδου. Φυσικά αλλάζουμε τη διατροφή και δίνουμε απαραίτητα τριμμένο καρότο και χορταρικά"

απόσπασμα από ΒΛΑΝΤΙΣΛΑΒ ΣΒΙΕΖΥ, ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ, εκδόσεις Γιάννης Β.Βασδέκης

Σταμάτη δίνεις προληπτικά κάποιο φάρμακο για τα εντερικά παράσιτα; Αν ναι, πότε ήταν η τελευταία φορά;

Όχι προληπτικά δεν δίνω φάρμακα, απλώς την Παρασκευή ήταν η τελευταία ημέρα των 5 ημερών που έπιναν Liviferm , αλλα δεν νομίζω οτι έχει να κάνει με αυτό,το πρωί παρατήρησα κάποιες κουτσουλιές "φυσιολογικές",θα την παρατηρήσω και σήμερα που θα γυρίσω απο την work και θα σας πώ.

Όχι προληπτικά δεν δίνω φάρμακα, απλώς την Παρασκευή ήταν η τελευταία ημέρα των 5 ημερών που έπιναν Liviferm , αλλα δεν νομίζω οτι έχει να κάνει με αυτό,το πρωί παρατήρησα κάποιες κουτσουλιές "φυσιολογικές",θα την παρατηρήσω και σήμερα που θα γυρίσω απο την work και θα σας πώ.

- Είναι μέσα στις πιθανότητες, η δυσκοιλιότητα,όταν παρέχεις προβιοτικά. Προσοχή στην δοσολογία.
Φάρμακο για σκουλήκια και ταινία, πρέπει να δίνεις προληπτικά
μια ΦΟΡΆ ΤΟΝ ΧΡΌΝΟ.

- Είναι μέσα στις πιθανότητες, η δυσκοιλιότητα,όταν παρέχεις προβιοτικά. Προσοχή στην δοσολογία.
Φάρμακο για σκουλήκια και ταινία, πρέπει να δίνεις προληπτικά
μια ΦΟΡΆ ΤΟΝ ΧΡΌΝΟ.

Μάκη πραγματικα δεν ήξερα οτι μπορεί να γίνει κατι τέτοιο απο τα προβιοτικά, μήπως ξέρεις ποια να δίνω προληπτικά για σκουλίκια και ταινία και αν είναι και για την καρδερίνα μου;

Υπάρχουν επίσης και τα: Teniazine (Tafarm), Avicas (Oropharma) και άλλα ίσως που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή στο μυαλό. Το Teniazine θα το βρεις ευκολότερα και είναι σε υγρή μορφή (όπως και το Wormmiddel) οπότε θα σε διευκολύνει στη χορήγηση.

Τελευταία επεξεργασία:
Αφού έχεις δώσει προηγουμένως τότε δε χρειάζεται. Δεν είναι αντιβίωση το συγκεκριμένο φάρμακο. :)

Κατα τα άλλα, καλά είναι το προβιοτικό να το δίνεις προληπτικά μια φορά το μήνα, ανεξάρτητα με το αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

Έτσι κάνω, τις 5 ημέρες κάθε μήνα, μου το είχε πει ένα "πουλάκι" όταν είχα γραφτεί στο φόρουμ

Λοιπόν φίλοι μου η Ποπάρα είναι μια χαρά, αφου την βάλαμε μέσα στο σπίτι σε ατομικό κλουβί, την καθαρίσαμε προσεκτικά με χλιαρό νεράκι στην ευαίσθητη περιοχή, βάλαμε άσπρο χαρτί στον πάτο του κλουβιού για να παρατηρούμε τις κουτσουλιές, της αφήσαμε μόνο την τροφή της και όπως πάντα καθαρό νεράκι, ζεσταίνοντας την με κεραμική λάμπα για καλό και για κακό και δίνοντας μαρούλι και μήλο μετά απο 2 μέρες επανήλθε στα φυσιολογικά της και μετά απο μια εβδομάδα επέστρεψε στην κλούβα με τα φιλαράκια της :)

To Wormmiddel - Ascapinal το έχω αγοράσει αλλά περίμενα πρώτα να δώ τι θα γίνει προτού το χορηγήσω, επειδή ειναι στα Γερμανικά 😕πόσες σταγόνες θα πρέπει να ρίξω σε μια ποτίστρα των 50ml;

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας

Wormmiddel - Ascapinal

Υ. Γ Ελα τώρα, μή μας βάζεις δύσκολα!Ρήξε τις σταγώνες σ' ένα κουταλάκι...

Back