Γενικά Πρόβλημα γύρω από το μάτι από τρίψιμο στις πατήθρες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ouzo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ouzo

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2017
Μηνύματα
248
Πόλη
Izmir
Συνεχίζω το θέμα μου από εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Χτυπάει-το-ράμφος-του-σχεδόν-εμμονικά.30284/page-3 ώστε να είμαστε σε πιο κατάλληλο νήμα.

Τελικά φαίνεται ότι εδώ υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα με το ράμφος συνεχίστηκε, αλλά το αγνόησα θεωρώντας το πια ως χαριτωμενιές, προσπάθεια να ζευγαρώσει με το είδωλό του κτλ. Προχθές μετά το μπάνιο του καθώς το χάζευα, πρόσεξα ότι εκτός από το συνήθες χτύπημα με το ράμφος, έτριβε το κεφάλι του στην πατήθρα και ανάμεσα από τα κάγκελα του κλουβιού με μανία. Φαίνεται ότι το έκανε και πριν αυτό. Σήμερα το κοιτάζω καλύτερα και βλέπω αυτό γύρω από το μάτι του.

2efq4ph.webp

Ήδη διάβασα αυτό το θέμα.
και από σήμερα ξεκινάω τις οδηγίες που αναφέρονται εκεί.

* Ήδη διάβασα αυτό το θέμα
https://community.petbirds.gr/threads/Προβλημα-γυρω-απο-το-ματι-καναρινιου.24349/
και από σήμερα ξεκινάω τις οδηγίες που αναφέρονται εκεί
 
Περαστικά... Θα πάρεις σταγόνες τομπρεξ η αλοιφή;
 
Μόλις τώρα τελείωσα! Καθάρισα το κλουβί και τα συνέργα και του έβαλα αλοιφή tobrex και στα δύο μάτια, γιατί και το άλλο δεν μου φάνηκε σε καλή κατάσταση
 
Πάμε για την τρίτη μέρα, από Δευτέρα βράδυ, δύο φορές την ημέρα του βάζω με μια μπατονέτα αλοιφή tobrex στην περιοχή γύρω από τα μάτια του. Καθημερινά κάνω εναλλαγή τις πατήθρες του και τις πλένω με ξύδι.
Επίσης τη Δευτέρα που πρόσεξα το πρόβλημα, εκτός από την πλήρη καθαριότητα που έκανα στο κλουβί, έβαλα τη σχάρα στον πάτο, αφού όπως και ο φίλος που ξεκίνησε αυτό το θέμα, έτσι κι εγώ το είχα ελεύθερο να περπατάει και να σκαλίζει το ζεόλιθο. Κατά πάσα πιθανότητα από εκεί ξεκίνησε το πρόβλημα.
Δύο προβλήματα έχω τώρα:
1) Συνεχίζει και τρίβει τα πλαϊνά του κεφαλιού του στις πατήθρες, στην αυγοθήκη και σε άλλα σημεία του κλουβιού. Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον η αλοιφή να του είχε καταπραύνει τον ερεθισμό και τη φαγούρα;
2) Κατά την εφαρμογή της αλοιφής με τη μπατονέτα, αυτό αντιδρά και μου τσιμπάει το βαμβάκι της μπατονέτας όπου είναι επάνω η αλοιφή. Θα υπάρξει θέμα στην κατάποση της; Δεν μπορώ να ελέγξω τις κινήσεις του κεφαλιού του και φοβάμαι μη του βγάλω και κανένα μάτι. Υπόψιν ότι το κάνω αυτό στο μισοσκόταδο.
 
Εγώ στην θέση σου θα προτιμούσα τις σταγόνες και θα τον έκανα συχνές πλύσεις με χαμομήλι το οποίο βοηθάει πολύ ειδικά αν υπάρχει και φλεγμονή.

Βγάλε τον ζεολιθο και βάλε χαρτί στον πάτο..
 
Κάπου εδώ διάβασα ότι είναι καλύτερη η αλοιφή γιατί "κάθεται" στο δέρμα, ενώ τις σταγόνες τις τινάζει.
 
Αν το πουλάκι είναι υπερκινητικό, τύλιξέ το με ένα πανάκι και κράτα το κεφαλάκι του ακούνητο με τα δύο σου δάχτυλα στο ύψος των αυτιών του, χωρίς να το πιέζεις φυσικά. Αυτό σου επιτρέπει να είναι εντελώς σταθερό και να κάνεις τη δουλειά σου όπως πρέπει.
 
Αν το πουλάκι είναι υπερκινητικό, τύλιξέ το με ένα πανάκι και κράτα το κεφαλάκι του ακούνητο με τα δύο σου δάχτυλα στο ύψος των αυτιών του, χωρίς να το πιέζεις φυσικά. Αυτό σου επιτρέπει να είναι εντελώς σταθερό και να κάνεις τη δουλειά σου όπως πρέπει.
Μαρία προσπάθησα, αλλά δεν παίζει. Χρειάζομαι τρίτο χέρι. Το έλεγξα καλύτερα όμως όταν αντί για μπατονέτα, χρησιμοποίησα το δάχτυλό μου για να ταμπονάρω καλύτερα την αλοιφή.
 
Παύλο, πως είναι το πουλάκι;έγινε καλά;

Sorry που άργησα να απαντήσω. Δυστυχώς η δουλειά δεν μου δίνει πολύ ελεύθερο χρόνο. Έχει αρχίσει να βγάζει ήδη φτέρωμα γύρω από την περιοχή. Άργησε αλλά τελικά φαίνεται ότι είναι μια χαρά.
 
Back
Top