Φροντίδα Πρόβλημα θορύβου και σκόνης σε εξωτερική εκτροφή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tasioskis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tasioskis

PB Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2018
Μηνύματα
901
Πόλη
Πάφος
Καλησπερα παιδες, ελαβα ειδοποίηση οτι την Δευτερα ακριβως εξω απο το σπιτι μου, θα ερθουν συνεργεια του δημου, για να περασουν την αποχετευση, αρα θα υπαρχει στην ατμοσφαιρα ολες αυτες τις μερες, εκτος απο θορυβο, πολυ χωμα και σκονη, τι να κανω με τα πτηνα που εχω εξω;

Υ. Γ. Αν και γενικα, θεωρουμε απο τους πιο τυχερους ανθρωπους της γης, και δεν εχω παραπονο, η ειρωνεια ειναι, οτι φετος φια πρωτη φορα η εκτροφη μου βρισκεται εξω, φετος για πρωτη φορα στα 17 χρονια που ζω στην Κυπρο, ειχαμε τοσες βροχες και τοσες μερες θερμοκρασιες που αγγιζαν τουλαχιστον τους 5-6 βαθμους.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πόσο κοντά είναι στον δρόμο; Πόσες μέρες θα διαρκέσει η ενόχληση;

Στο worst case scenario, θα κοίταζα μια θέση ποιο μακρυά από τον δρόμο όχι τόσο για τον θόρυβο αλλά κυρίως για την σκόνη. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα τα έβαζα μέσα στο σπίτι για να μην τα.."απορυθμίσω".
 
παρα ειναι κοντα για να το αγνοησω . Και ειναι το μονο περιφραγμενο μερος του κηπου. Σε οποιοδηποτε αλλο σημειο και να τα βαλω, ασχετα που και παλι δεν θα γλυτωσουν την σκονη, αλλα υπαρχει φοβος να τα κλεψουν.
 
Κατάλαβα... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.. Ίσως έτσι το μέσα να είναι η μόνη λύση.. Αρκεί να υπαρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Έξαλλου δεν θα είναι για πολύ καιρό η αλλαγή..
 
Δημητρη, οπως το λες, μπρος γκρεμος και πισω ρεμα, Αντωνη και Σταματη, ενω τα πρωινα εχουμε 16-18 βαθμους οταν πεσει ο ηλιος φτανει 7-9 , δε θα ειναι βαρυ σοκ για τα πτηνα αυτη η αλλαγη ; Στο σπιτι στο πιο κρυο δωματιο η θερμοκρασια θα κυμαινεται 22-25 βαθμους. Δεν με ενδιαφερει να χασω την χρονια (αναπαραγωγικα), με τρομαζουν τα φουσκωματα και κατι περίεργες πτερορροιες.
 
Παιδια ο Τασος αναφέρει και πιθανοτητα κλοπης λογω της καταστασης, μην του λεμε του ανθρωπου απλα αστα εξω... Θα γινει τιποτα χτυπα ξυλο και θα εχουμε και τυψεις...
 
Ο κίνδυνος κλοπής υπήρχε και θα υπάρχει... όπως σε όλες τις εκτροφές... και πιο πολύ στις έξω.
Ο κίνδυνος πάλι από τις σκόνες για τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν είναι τόσο μεγάλος που να επιβάλει μετακινήσεις ώστε να χαλάσει ή στην καλύτερη να καθυστερήσει αυτό που σχεδίασε.
Ας μου επιτραπεί λοιπόν. Γιατί το τόνισα... "αυτό θα έκανα κι εγώ"...
 
Για να το μνημονευει τωρα ο Τασος σημαινει οτι κατι διαφορετικο τον οδηγει σε αυτο τον φοβο σε οτι αναφορα την περιπτωση της κλοπης.
Τουλαχιστον εγω ετσι το καταλαβα
 
Tάσο, την πτερόροια θα στην προκαλέσει περισσότερο η αλλαγή στον φωτισμό πάρα η θερμοκρασία. Για αυτό ρώτησα πόσες μέρες θα κρατήσουν τα έργα. Αν είναι 4-5 μέρες δεν νομίζω να υπάρχει καμιά μεγάλη επίπτωση εφόσον τα βάλεις κάπου μέσα υπό συνθήκες. Αφού λοιπόν φοβάσαι ότι έξω τα πράγματά θα είναι δύσκολα τότε μετέφερε τα.
 
πόσες μέρες θα κρατήσουν τα έργα.
Σωστά.
Αυτό και μόνο είναι το νέο στην παλιά κατάσταση και η πιθανή αύξηση της ανησυχίας του @tasioskis για κλοπή και είναι λογικό. Συμβαίνει πάντα όταν βλέπουμε αλλαγές, αλλά στην πραγματικότητα ο κίνδυνος είναι πάντα ο ίδιος.
Καλό είναι να μας ανέπτυσσε λίγο παραπάνω το φόβο που νοιώθει. Για να μπούμε καλύτερα στο κλίμα.

Έχω την πεποίθηση πως η αλλαγή περιβάλλοντος σε αυτή την περίοδο και σε αυτά τα πουλιά θα παρουσιαστεί καταστροφική για τα αναπαραγωγικά σχέδια κάθε εκτροφέα...
Όσοι γνωρίζουν από παρόμοιες επιπτώσεις καταλαβαίνουν τι εννοώ.
Πρέπει να αποφύγουμε με σθένος αλλαγές στο στενό περιβάλλον αυτών των πουλιών τις λίγες βδομάδες που έχουμε πριν ξεκινήσει η αναπαραγωγή τους.
Εγώ θα στεναχωριόμουν απίστευτα αν έχανα κάτι...
Όπως και να χει όμως και ότι κι αν τελικά επιλέξει εμείς θα είμαστε δίπλα του να τον στηρίζουμε.
Γι αυτό άλλωστε καταθέτουμε ποικιλία προτάσεων ώστε να υπάρχει η επιλογή να διαλέξει τη λύση που πλησιάζει σε αυτό που βλέπει και φαντάζεται ο θεματοθέτης... και δεν θα πρέπει να επιμένουμε πως έχουμε δίκιο...
Γιατί "μαθηματικά" δεν έχουμε.
Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα.
 
Καλημερα παιδια. Το ποσες μερες θα κρατησουν τα εργα δεν μπορω να το γνωριζω, πριν κανα μηνα ξεκινησαν τα ιδια εργα πιο κατω απο το γραφειο μου, και κρατησαν πανω κατω κοντα στις 10 μερες, ( μερικες μερες σταματουσαν λογω εντονης βροχοπτωσης), ο δρομος θα ανοιξει ακριβως εξω απο τη πορτα μου (κυριολεκτικα ομως). Η κηπος που ειναι περιφραγμενος και βρισκονται και τα πουλια βρισκεται ακριβως στα δεξια της πορτας μου, που σημαινει οτι ολο το χωμα απο τις ανασκαφες θα μαζευεται εκει, η αλλη πλευρα του σπιτιου ειναι το ανοικτο parking που λογω εργων υα αυτοκινητα μας δε θα εχουν προσβαση, επισης θα ειναι αμεσα εκτεθειμένο με το χωμα και την σκονη, αλλα θα ειναι πιο επικίνδυνο λογω οτι εκει ταιζουμε τις αδεσποτες γατες τις γειτονιας.
Με την καμια δεν με τρομαζει αν χασω την αναπαραγωγικη χρονια, τρομοκρατουμε με την ιδεα του στρες των πουλιων, τυχον φουσκωματα κλπ. Αν και οποιος παρακολουθουσε την ιστορια μου με το πρωτο μου ζευγαρι καρδερινων περυσι, θα θυμαται οτι το εφερα σπιτι Δευτερα του Πασχα απο εξωτερικη εκτροφη, εγω το εβαλα σε εσωτερικη, και καταφερα και γεννες.
Σκεφτομαι να κανω αυτο που γραφει ο Ιωαννης, να τυλιξω τα κλουβια με ενα ναιλον.
[automerge]1551519894[/automerge]
Παιδια ο Τασος αναφέρει και πιθανοτητα κλοπης λογω της καταστασης, μην του λεμε του ανθρωπου απλα αστα εξω... Θα γινει τιποτα χτυπα ξυλο και θα εχουμε και τυψεις...

Στον κηπο που τα εχω, ανθρωπος απο εξω δεν μπορει να σκαρφαλωσει για να μπει και να κλεψει. Εαν τα βαλω ομως στην πισω πλευρα του σπιτιου, που ισως θα εχει λιγοτερο σκονη απο τις "ανασκαφες" τα κλουβια θα ειναι εκτεθειμενα στους περαστικους, και αντε οι 2 μεγαλες κλουβες που εχω ολα τα θηλυκα καναρινια και τα ζευγαρια καρδερινων δεν σηκώνονται, πανευκολα μπορεις να παρεις ενα 40αρι κλουβακι με μια λαλίστατη καρδερινα η καναρινι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μάλιστα. Τώρα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα.

Άρα εάν μιλάμε για τόσες μέρες τότε δεν είναι και η καλύτερη λύση το να τα πας μέσα..Ωστόσο εφόσον είναι απαγορευτικό να τα αφήσεις εκεί που τα έχεις ή να τα τοποθετήσεις στο γκαράζ σου, (βάσει των όσων λες)τότε η μεταφορά είναι απαραίτητη.

Δεν θα συμφωνήσω στο να τυλίξεις τα κλουβιά με νάιλον. Μια πλευρά τουλάχιστον θα πρέπει να μείνει ανοιχτή άρα η σκόνη και ο θόρυβος πάλι θα υπάρχουν..

Δεν ξέρω πως είναι το σπίτι σου, άλλα προσωρινά δεν θα μπορούσες να τα πας σε μια πλευρά του λίγο ποιο μακρυά από τον δρόμο και να τα κρεμάσεις στον τοίχο;
Πάντα για έξω μιλάω γιατί με 10 μέρες διάρκεια, η επιλογή του "μέσα" δεν είναι και η καλύτερη δυνατή..
 
Ίσως να φτιάξεις ένα είδος τέντας διάφανη μπροστά και πλάγια απο εκεί που τα στεγάζεις αφήνοντας μισό μετρό περίπου κενό μεταξύ τέντας και κλούβας.
 
Αν και δεν ξέρω το χώρο σου, νομίζω θα έβαζα ενα νάιλον τις ώρες που θα γίνονται οι εργασίες και θα το αφαιρουσα το απόγευμα. Μπορείς επίσης να καταβρέχεις με λάστιχο τα μπάζα για να μην σηκώνεται σκόνη. Προσοχή μόνο μην έχει απευθείας ήλιο πάνω στα κλουβιά με το νάιλον
 
Back
Top