Αναπαραγωγή Πρόβλημα με ένα απο τα αβγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PPIPIS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PPIPIS

PB Member
Εγγραφή
3 Σεπ 2007
Μηνύματα
71
Πόλη
Αθήνα
Σήμερα το μεσημέρι καθώς καθάριζα τα πουλάκια, τρόμαξε η κανάρα και έριξε ένα απο τα αβγά κάτω. Τα κλοσσάει απο τις 27 του μηνός τότε έκανε και το 3 και τελευταίο αβγό. Το έβαλα πίσω απλά παρατήρησα ένα μικρο σπασιματάκι στο αβγό. Οριακό σπάσιμο δεν έχει επηρεαστεί το εσωτερικό του αβγού απλα μόνο η εξωτερική μεμβράνη. Λέτε να ΄χασω τον νεοσσό..
 
αμα δεν εχει σπασει η εσωτερικη μεμβρανη του αυγου τοτε λογικα θα τον σωσεις τον νεοσσο αμα εχει σπασει πολυ και πηρε αερα μεσα το αυγο τοτε παει το μικρο.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ΙΟΑ
Φοβάμαι μήπως με το μανό λόγο έντονης μυρωδιάς έχει επιπτώσεις στην κανάρα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: kimi
Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να καθαρίζουμε κ πολύ συχνά τα κλουβιά όταν οι κανάρες κλωσσάνε. Καλύτερα να περίμενες 2-3 μέρες να σκάσουν τ'αυγά κ μετά. Για να αποφεύγουμε παρόμοιες καταστάσεις. Εγώ πάντως παιδιά(μπορεί ν'ακούγεται βρώμικο)αλλά όσο κλωσσούσε η κανάρα μου δεν πείραξα καθόλου το κλουβί κ το καθάρισα μετά
 
Στεγνώνει σε μερικά δεύτερα. Είναι το πρώτο πράγμα που κάνω,
εδω και 27 χρόνια, όταν προκύψει τέτοιο ατύχημα.
Η απόφαση βέβαια είναι δικιά σου.
Εσύ έχεις μπροστά σου το αυγό και βλέπεις την ζημιά που έχει.
Αν νομίζεις οτι είναι σε καλή κατάσταση και δεν θα έχει πρόβλημα,
μη το επιχειρήσεις φυσικά.
 
λιγο θα βαλεις πανω και θα στεγνωσει αμεσως αυτα που σου λεει ο μακης ειναι δοκιμασμενα και δεν θα υπηρξε ποτε προβλημα για να στο αναφερει αρα μην ανησυχεις.
 
Ευχαριστώ για την συμβουλή. Θα το έχω υπόψη. Ξανακοίταξα το αβγό και είδα ότι η ζημιά δεν πρέπει να είναι σοβαρή. Εχει απλά παραμορφωθεί ελάχιστα η μεμβράνη χώρις να έχει πάρει οξυγόνο μέσα. Ετσι ελπίζω τουλάχιστον...
 
Φίλε μου έχω κάνει και πιστεύω οτι 70% είναι με πουλάκια τα αβγά. Δνε μπορώ να είμαι σίγουρος. Εχω δεί αρτηρίες σε όλα τα αβγά και σχηματισμένο νεοσσό. Γιατί ρωτας..
 
αμα εχεις δει φλεβες εχουν μεσα νεοσσο σε ρωταω γιατι οταν το αυγο δεν ειναι σχηματισμενο μεσα με νεοσσο το αυγο γεμιζει μεσα μπουρμπουληθρες και ετσι καταλαβαινεις οτι το αυγο εχει παρει αερα αρα ειναι και αχρηστο. Για αυτο σε ρωταω.
 
Λογικά τα περιμένω να σκάσουν αυτή την βδομάδα. Μέχρι την πέμπτη και με έχει πιάσει μια αγωνιά. Θα είναι η πρώτη μου προσπάθεια και θέλω πολύ να πετύχει. Μακάρι να μην έχει μπεί αέρας στο αβγο και όλα να είναι καλά. Και ελπίζω να έχω κάνει και σωστή ωοσκόπηση. Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια. 🙂
 
Αμα εχεις δει φλεβες εχουν σιγουρα μικρο μεσα αντε με το καλο να βγουν τα μικρα θα περιμενουμε και φωτο.
 
Φίλε μου δεν ξέρεις πως και πως περιμένω να γράψω topic με θέμα ΄Τα πρώτα μου μικρά' Ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές παίδες και ελπίζω να τα καταφέρω κα ινα πάνε όλα καλά. Πραγματικά με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ και περισσότερο να αγαπήσω την διαδικασία της αναπαραγωγής. Το μικρόβιο το είχα απο μικρός αλλα με το site αυτό είδα την αναπαραγωγή απο άλλη ματιά. :)
 
Back
Top