Αναπαραγωγή Πρόβλημα με αυγά lovebirds

giannis87

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαϊ 2009
Μηνύματα
7
Πόλη
Λάρισα
Καλημέρα σε όλους,
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και έχω ένα ζευγάρι Lovebirds εδώ και 6 μήνες. Πριν ένα μήνα ζευγάρωσαν για πρώτη φορά και έκαναν 7 αυγά. Όμως τα πρώτα 4 επειδή δεν έκατσε αμέσως πάνω τους η θυληκιά κλούβιασαν και τα υπολοιπα 3 εδώ και 3 μέρες τα έχει εγκαταλείψει. Σήμερα είναι η 25 μέρα.
Υπάρχει ελπίδα να βγούνε τα πουλάκια εφόσον η θηλυκιά δεν κάθετε πάνω τους;
 
Καλημέρα και καλώς ήλθες στο pb,
ίσως επειδή είναι η πρώτη τους γέννα να μην ήταν γονιμοποιημένα τα αυγά, (αν και θα ήθελα να μου πεις πως διαπίστωσες ότι είναι κλούβια). Να προσέξεις την διατροφή τους και να τα παρακολουθήσεις στην συμπεριφορά τους, εάν θα ξαναζευγαρώσουν.
Σε πάρα πολλά άρθρα στο forum θα βρείς πληροφορίες για την διατροφή κατά την αναπαραγωγική περίοδο...
καλή διαμονή,

φιλικά, Γιάννης
 
Σ ευχαριστώ Γιάννη. Τα πρώτα 4 αυγά όταν πέρασαν 27 μέρες και δεν είχαν βγει, τα έιδε ένας γνωστός μου που ασχολείται με πουλιά και όταν τα κούνησε το κατάλαβε. Το θέμα είναι οτι τα πουλιά συνεχίζουν και ζευγαρώνουν κάθε μέρα σχεδόν! Ξέρεις εάν γίνετε να ξαναζευγαρώσουν αμέσως;
 
Δεν είναι ότι καλύτερο άλλα επειδή δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και το μεγάλωμα των μικρών, και εφ΄όσον τα ίδια το επιθυμούν όπως λες πρέπει να τους παρέχεις πολύ καλή διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και ασβέστιο(διάβασε με προσοχή τα άρθρα). Τα Lovebirds έχουν ένα χαρακτηριστικό, γεμίζουν τη φωλιά με υλικό. Σημαντικό ρόλο έχει και η υγρασία της φωλιάς.

Θα σου έλεγα να ψάξεις στο forum τα διάφορα άρθρα πάνω στο θέμα για δύο λόγους, αρχικά για να πάρεις τις πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα που θέλεις επειδή έχει αναπτυχθεί αναλυτικά και δεύτερον για να βρείς πληροφορίες που θα ερμηνεύουν την συμπεριφορά τους αυτήν την περίοδο.

Η δική μου άποψη είναι ότι με την κατάλληλη διατροφή θα τα άφηνα να ξαναζευγαρώσουν.
Φιλικά, Γιάννης
 
Η αλήθεια είναι οτι η διατροφή τους είναι αρκετά συμπληρωμένη και με πολλές βιταμίνες.
Στο θέμα ζευγαρώματος, μάλλον θα τα αφήσω να ξαναζευγαρώσουν, αν και φοβάμαι λίγο αν θα αντέξει η θυληκιά.
Σ ευχαριστώ για τις συμβουλές.
 
Τα αυγα των Lovebirds κανουν απο 23-26 ημερες να εκκολαφθουν απ'οτι εχω διαβασει. Το να πιασει καποιος τα αυγα και αν τα κουνησει ειναι σκετη καταστροφη και μπορει να πεθανουν οι νεοσσοι αμεσα. Η τεχνικη για να δουμε αν εχουν εμβρυο τα αυγα ειναι η ωοσκοπηση. Δεν πιανουμε τα αυγα χωρις ιδιαιτερο λογο και χωρις τεραστια προσοχη να μην τα κουνησουμε πολυ και να μην βουλωσουμε τους πορους που αναπνεουν με τα δαχτυλα μας.

Απομακρυνε τα αυγα αφου εισαι σιγουρος πως δεν ειναι γονιμα και αφησε τα να ξαναγεννησουν. Πιστευω πως θα εχεις επιτυχια αυτη τη φορα. Επειδη ομως ειναι η δευτερη γεννα και για να μην εξαντλησεις τη θηλυκια αν ολα πανε καλα και εχεις μωρα μολις μεγαλωσουν και βγουν αποτ η φωλια καλυτερα θα ηταν να αφαιρεσεις τη φωλια για μερικους μηνες.
 
Τα αυγά Φοίβο τα έπιασα μία φορά, 3 μέρες πριν συμπληρωθούν οι 25, πολυ προσεκτικά και με καθαρά χέρια. Νομίζω πως από τη στιγμή που τα ξαναέβαλα στη θέση τους η θηλυκια δεν ξαναέκατσε πάνω τους.Άρα λογικά γι αυτό τα εγκατέλειψε.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
 
Back
Top