Ασθένειες Πρόβλημα με δάχτυλα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης blazar
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

blazar

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιουν 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Hidden
Χαιρετώ την ομάδα.
Είμαι ιδιοκτήτης ενός αρσενικού καναρινιού γύρω στα 10 χρόνια. Τις τελευταίες μέρες κάτι έχουν πάθει τα πόδια του και έχει την τάση να κρατάει τα δάχτυλά του κλειστά. Ανεβαίνει στις θήκες της τροφής και του νερού, μόνο όταν χρειάζεται να τραφεί και τις υπόλοιπες ώρες κάθεται κάτω. Δεν φαίνεται να έχει χτυπήσει ή να έχει κάποιο θέμα ψωρίασης ή μυκητιάσεων.
Η διάθεση του δεν έχει αλλάξει και κελαηδάει κανονικά.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;
Επισυνάπτω φωτογραφίες.IMG_20220604_103910.webpIMG_20220604_103820.webp
 
Η ηλικία και η εικόνα του παραπέμπουν σε αρθρίτιδα
Ποιά είναι η διατροφή του;
 
Πιστεύω ότι πρέπει να πας το πουλάκι σε Πτηνίατρο. Πες μας σε ποια περιοχή μένεις, να δούμε αν υπάρχει κάποιος να σου προτείνουμε.
Κόκκαλο σουπιάς υπάρχει στο κλουβί ή έστω άλλη πηγή ασβεστίου;
Το καναρίνι μήπως έχει πάρει βάρος τους τελευταίους μήνες; Αυτό θα το δεις πιάνοντάς το και φυσώντας το στην κάτω πλευρά, στήθος, κοιλιά, αμάρα.αν δεις κίτρινο ή κιτρινοπορτοκαλί χρώμα, έχει λίπος
Τα πόδια του στην περιοχή του πέλματος τα έχεις δει για αμυχές, πρηξίματα, κοκκινίλες, γενικότερα ερεθισμούς;
Πες μας αναλυτικά για τη διατροφή του
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Του δίνω την κλασσική τροφή για καναρίνια ανάμεικτη με τις βιταμίνες. Πρόσθετα του βάζω φύλλο από μαρούλι, κανά μηλαράκι, σταφυλάκι, κτλ και αυγό. Κόκκαλο σουπιάς το έχω σταματήσει εδώ και χρόνια, του βάζω το άλλο το κλασσικό που είναι σε σχήμα καρδιάς, συν τσόφλια. Δεν έχει παχύνει και δεν νομίζω να είναι αρθρίτιδα, γιατί δεν εξελίχθηκε σταδιακά αλλά έγινε "απότομα". Δεν έχει τπτ εμφανές από πρηξίματα, ερεθισμούς ή το οτιδήποτε άλλο. Είναι κανονικά, απλά μόνο έχει γυρισμένα τα δάχτυλα πλέον.
Βρίσκομαι στο Κιάτο Κορινθίας. Επειδή πρώτα πήγα σε κτηνίατρους της περιοχής αλλά δεν ξέρουν από καναρίνια και μετά έγραψα εδώ στο φόρουμ, θέλω να μου προτείνετε κάποιον σίγουρα καλό πτηνίατρο στον Πειραιά ή εκεί γύρω, ώστε να πάω. Ευχαριστώ.
 
Επειδή από τις αξιολογήσεις που διάβασα, δεν έμεινα ικανοποιημένος (ειδικά σε περίπτωση καναρινιού), μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιον άλλο πτηνίατρο; Ας είναι και σε περιοχές γύρω του Πειραιά.. (Αιγάλεω, Περιστέρι, Φάληρο, Καλλιθέα, κτλ)
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Mέχρι να πάς σε κτηνίατρο αλλα και μετά απο τις όποιες συμβουλές του, φρόντισε να είναι σχολαστική η καθαριότητα στην βάση του κλουβιού και βάλε εσωτερικά τάιστρα, χαληλά και στις άκρες , καθώς και νερό. Αν , αλλάξει και φέτος πτέρωμα, φρόντισε να έχεις έλα κατάλληλο βιταμινούχο γι' αυτή την περίοδο.
 
@blazar η Δουκάκη είναι φοβερή τόσο ως άνθρωπος όσο ως γιατρός. Δεν ξέρω τι παραπάνω να ζητήσει κανείς από πτηνιατρο, εκτός ίσως να την έχει γείτονα !
[automerge]1654336166[/automerge]
@mgerom επειδή είναι δέκα ετών το καναρίνι χρειάζεται διαφορετική διατροφή από την συνηθισμένη;
 
Οσον αφορά
επειδή είναι δέκα ετών το καναρίνι χρειάζεται διαφορετική διατροφή από την συνηθισμένη;
Ισως μια μόνιμη παρουσία ενός κεράσματος με λιπαρούς σπόρους ( καναβούρι ψιλό, περίλλα, καμελίνα, νίζερ , κανόλα,σισάμι) για να έχει κανείς το κεφάλι ήσυχο.

Οσον αφορά τις αξιολογήσεις των κτηνιάτρων, αυτές δεν έχουν να κάνουν με τα αστέρια που δίνει ο κάθε αξιολογητής. Οι περισσότεροι εξ' αυτών δεν έχουν εμπειρίες και η αξιολόγησή τους επιρεάζεται βασικά απο την γενική εικόνα του "ανθρώπου" και όχι απο την επιστημονοσύνη του (κτηνιάτρου). Στις χώρες που το επίπεδο της ορνιθοκουλτούρας είναι υψηλό, τα στάνταρς ακολουθούν και αυτά τις απαιτήσεις των εκτροφέων. Εκεί υπάρχουν πολύ γνωστά ονόματα με απόλυτη εξειδίκευση. Ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με συγκεκρημένο είδος πτηνών συντροφιάς. Το όνομα κάθε γιατρού πέρνει την θέση του στην κλίμακα αξιολόγησης, ανάλογα με το πόσους συλλόγους και πόσους μεγάλους εκτροφείς "κουράρει" .
 
Δεν κατάλαβα την αντίδρασή σας για την Δουκάκη. Αν έψαξα σωστά για την συγκεκριμένη που μου είπατε, διάβασα αυτό που αφορά καναρίνι https://g.co/kgs/AGWpBv μέσα σε όλα τα άλλα και έτσι είπα να κοιτάξω και αλλού. Δεν είναι όλες θετικές οι αξιολογήσεις. Αν διαβάσετε, έχει μια χαρά και αρνητικές. Ο καθένας έχει τα κριτήριά του όπως είπε και ο @mgerom . Αν ξέρετε κάποιον πραγματικά καλό πτηνίατρο που επισκέπτεστε για το πτηνό σας έχει καλώς, αλλιώς οκ.
 
@blazar εννοείται ότι όπως όλοι ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του. Από προσωπική εμπειρία καθώς κ εμπειρίες μελών του φόρουμ εγώ συστείνω την Δουκάκη. Δεν γνωρίζω προσωπικά για άλλον για να μπορώ να τον προτείνω.
 
Ίσως να πρέπει να ανοιχτεί ένα ξεχωριστό θέμα μιας και είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Βασικά συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο @mgerom .
Καλά τα αστεράκια κτλ αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι σε θέση να κρίνει με επιστημονικους όρους έναν πτηνιατρο. Κρίνει συνήθως μόνο από το "ανθρώπινο" σκέλος και από την έκβαση του περιστατικου.
 
@patrickios έχεις ένα δίκιο κ δύο, μην σου πω. Αλλά εάν πρέπει να γίνω πτηνιατρος για να κρίνω έναν άλλο ... Άστο καλύτερα. Για εμάς τους αδαής είναι οι εξέτασεις κ η φροντίδα του πτηνιάτρου κ πάνω απ'όλα το αποτέλεσμα αυτό που μετράει, η έκβαση του περιστατικού. Κ στο λέω εγώ, που το δικό μου καναρίνι δεν επέζησε. Αλλά μετά δικής μου πάντα βεβαιότητας το αποτέλεσμα δεν ήταν ούτε εξαιτίας της αδιαφορίας μου (αδιανόητο) για το Θεμιστοκλή μου κ ούτε της πτηνιάτρου μου.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@patrickios Αλλά εάν πρέπει να γίνω πτηνιατρος για να κρίνω έναν άλλο ... Άστο καλύτερα.

Γιατί εγώ είπα ότι πρέπει να είναι κάποιος πτηνιατρος για να μπορεί να κρίνει; Είπα να έχει γνώσεις και εμπειρία. Αυτά τα έχουν πάρα πολλοί που είναι στο χόμπι ενώ δεν είναι πτηνιατροι.

Κάνεις φυσικά δεν μπορεί να απαγορέψει σε κανέναν να κρίνει και να εκφράζει την άποψη του κι έτσι είναι το σωστό. Απλά υπάρχουν επαγγελματα/υπηρεσίες κτλ που είναι κάπως ιδιαίτερα και μπορεί οι οποίες αξιολογήσεις/βαθμολογιες/αστεράκια κτλ να απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα (προς οποιαδήποτε κατεύθυνση).
 
Ισως μια μόνιμη παρουσία ενός κεράσματος με λιπαρούς σπόρους ( καναβούρι ψιλό, περίλλα, καμελίνα, νίζερ , κανόλα,σισάμι) για να έχει κανείς το κεφάλι ήσυχο.
Κυριε Μάκη μπορείτε να εξηγήσετε τι εννοείτε με αυτό γιατί μπερδευτηκα.
Το κέρασμα το δίνουμε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο;
Εφ όσον υπάρχει υποψία ουρικού οξέος θεωρητικά δεν κάνουμε παυση από τους λιπαρους σπόρους; Ευχαριστώ
 
@patrickios οκ. Το καταλαβαίνω αυτό που λες. Η αξιολογηση επειδή έχει αξία κ βαρύτητα πρέπει να γίνεται από γνώστες. Το ερώτημα είναι πότε θεωρείται κάποιος άξιος, ικανός κ γνώστης για να κρίνει κ μετά από πόσα χρόνια; Δεν είμαστε όλοι εκτροφείς κ κάποιοι από μας (μεταξύ αυτών κ εγώ) έχουμε ένα καναρινάκι. Άρα εμείς οι υπόλοιποι δεν πρέπει να καταθέτουμε την δική μας εμπειρία; Είναι όντως μεγάλη συζήτηση κ χρειάζεται να ανοίξει άλλο θέμα για να μην αδικήσουμε τον θεματοδότη.
 
@patrickios οκ. Το καταλαβαίνω αυτό που λες. Η αξιολογηση επειδή έχει αξία κ βαρύτητα πρέπει να γίνεται από γνώστες. Το ερώτημα είναι πότε θεωρείται κάποιος άξιος, ικανός κ γνώστης για να κρίνει κ μετά από πόσα χρόνια; Δεν είμαστε όλοι εκτροφείς κ κάποιοι από μας (μεταξύ αυτών κ εγώ) έχουμε ένα καναρινάκι. Άρα εμείς οι υπόλοιποι δεν πρέπει να καταθέτουμε την δική μας εμπειρία; Είναι όντως μεγάλη συζήτηση κ χρειάζεται να ανοίξει άλλο θέμα για να μην αδικήσουμε τον θεματοδότη.

Μα δεν λέω αυτό.
Ο καθένας μπορεί να κάνει όπου θέλει κριτική και γενικά να έχει άποψη για ό, τι θέλει. Οπότε δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης ή ποιος πρέπει ή δεν πρέπει. Μπορούν όλοι.

Επειδή όμως μπορούν όλοι, μπορούν κι αυτοί που δεν έχουν το απαραίτητο υπόβαθρο. Οπότε το να έχει κάποιος (πτηνιατρος πχ στο χόμπι μας) καλες ή κακές κριτικές δε λέει από μόνο του κάτι. Νομίζω είναι σαφές τι εννοώ.

Και το ανέφερα επειδή η όλη συζήτηση ξεκίνησε γιατί ο νηματοθετης προβληματιζοταν για έναν γιατρό κι εσύ είπες μα πως είναι δυνατόν αφού έχει πολλές καλές κριτικές.
 
Back
Top