Γενικά Πρόβλημα με δαχτυλίδι σε cockatiel

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Έχω εδώ και δύο μέρες στο σπίτι ένα πολύ όμορφο cockatiel. Το πρόβλημα είναι πως όλη μέρα δαγκώνει το δαχτυλίδι του και φαίνεται πως το ενοχλεί αρκετά. Τί μου προτείνετε να κάνω ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

το δαγκωνει και παιζει η το τραβαει να το βγαλει; 😕 αν το τραβαει να το βγαλει και μαζευει και το ποδαρακι του σαν να τον ενοχλει τοτε να τον πας η στο πετ σοπ που τον πηρες η στο κτηνιατρο η και μονος εαν εισαι σιγουρος οτι μπορεις να το κοψεις.. μπορει να τραυματισει το ποδι του αν το τραβαει συνεχεια.. Τι γραφει πανω το δαχτυλιδι;

Γιάννη, όπως σωστά σου λέει ο Ανέστης θα πρέπει καταρχήν να διαπιστώσεις εάν παίζει με το δαχτυλίδι ή εάν τον ενοχλεί λόγω κάποιου τραυματισμού ή ερεθισμού στην περιοχή. Εάν συμβαίνει το δεύτερο θα πρέπει να κοπεί το δαχτυλίδι όσο είναι νωρίς με ένα ειδικό ψαλίδι κοπής δαχτυλιδιών.

μηπως το δαχτυλιδι δεν ειναι αυθεντικο και του το περασαν οσο ηταν μεγαλος και τωρα τον ενοχλει; Σε περιπτωση τραυματισμου ομως πρεπει να κανεις οτι σου ανεφεραν οι φιλοι μας.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά μάλλον πρέπει να παίζει γιατί απλά το δαγκώνει, δεν προσπαθεί να το βγάλει. Θα βάλω ένα youtube αύριο να μου πείτε.

P.S Το δαχτυλίδι είναι ασημί. Σε ένα post δίαβασα πως πρέπει να έχει χρώμα ανάλογα με τον χρόνο. ισχύει και στους παπαγάλους;

Αν δεν προσπαθεί να το βγάλει μπορει να το κάνει και από αμηχανία. Το έχω δει με ένα καναρίνι μου. Όποτε το κοιτάζω επίμονα ασχολείται με το δαχτυλίδι του. Σίγουρα το βίντεο θα βοηθήσει. Αν το κάνει από αμηχανία θα σταματήσει με τον καιρό όσο θα νοιώθει πιο άνετα στο χώρο σου.

gianhnsthess είπε:
P.S Το δαχτυλίδι είναι ασημί. Σε ένα post δίαβασα πως πρέπει να έχει χρώμα ανάλογα με τον χρόνο. ισχύει και στους παπαγάλους;
Τα δαχτυλίδια που είναι χρωματισμένα στο χρώμα που αντιστοιχεί στο κάθε έτος είναι κατά τι ακριβότερα από αυτά που έχουν το χρώμα του αλουμινίου, ακόμη και αν αναγράφονται τα ίδια στοιχεία και στα δύο. Τα άχρωμα δαχτυλίδια προτιμούνται συνήθως από παραγωγούς ως μέσον περικοπής δαπανών για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Τα δαχτυλίδια που είναι χρωματισμένα στο χρώμα που αντιστοιχεί στο κάθε έτος είναι κατά τι ακριβότερα από αυτά που έχουν το χρώμα του αλουμινίου, ακόμη και αν αναγράφονται τα ίδια στοιχεία και στα δύο. Τα άχρωμα δαχτυλίδια προτιμούνται συνήθως από παραγωγούς ως μέσον περικοπής δαπανών για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

κ το δικο μου Lovebird εχει αχρωμο δαχτυλιδι κ ειναι του 03... Οποτε μαλλον δεν ισχυει αυτο με το χρωμα... Κ τη χρονια, στην περιπτωση μας!

Βαλε να δουμε και το βιντεακι αυριο. Αν τελικα παιζει αγορασε του παιχνιδια που υπαρχουν γι αυτο το σκοπο για να το αφησει ησυχο το δαχτυλιδι και το ποδι του μαζι... :D Υπαρχουν στα περισσοτερα πετ σοπ και δεν ειναι ακριβα. Οχι καθρεφτες αν θελεις τη γνωμη μου...

Αφου το πουλακι ενοχλειται απο το δαχτυλιδι, κι αφου ΠΛΕΟΝ δε σου χρεαιζεται οτι πληροφοριες ηθελες απο το δαχτυλιδι τι ςπηρες, γιατι δεν του το βγαζεις να ησυχασει και το πουλι;

Σήμερα κατάφερα να περάσω στο PC ένα =youtube]

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Πολυ ομορφα Γιαννη! Τι εγινε τελικα με το δαχτυλιδι; Μενουνε και τα τρια μαζι τωρα; Πως τα πανε; :)

Πολυ ομορφα Γιαννη! Τι εγινε τελικα με το δαχτυλιδι; Μενουνε και τα τρια μαζι τωρα; Πως τα πανε;

Να ΄σαι καλά. Με το δαχτυλίδι οτι βλέπεις και στο youtube, μάλλον θα του το αφαιρέσω κάποια στιγμή. Οταν λέιπω από το σπίτι τα παπαγαλάκια τα βάζω και πάλι στο κλουβί τους αλλά δέν έχουν κανένα πρόβλημα. Τα μικρά φροντίζουν τα πούπουλα του cockatiel. Τρώνε μαζί στην ίδια ταϊστρα και σε λίγο καιρό θα είναι και τα τρία μαζί. Το μόνο πρόβλημα είναι οτι το cockatiel μας βγήκε φωνακλάς και δεν μπορώ να τον αφήνω στο μπαλκόνι.:D

φοβερο! Πλακα εχει που ειναι και τα 3 μαζι!:D

εγω πιστευω οτι το ενοχλει το δαχτυλιδι οπωτε με την πρωτη ευκαιρια βγαλτο.
θυμαμαι οταν εγω εβγαζα τα δαχτυλιδια απο το πρωτο ζευγαρι Lovebirds που ειχα παρει, μιλαμε ειχα ιδρωσει απο το αγχος μην γινει κανα λαθος και σπασω το ποδι τους. Αλλα αμα στο κραταει αλλος με πετσετα τοτε εσυ με ενα κοφτη η μικρη ταναλια μπορεις να το κανεις. Απλα να εισαι σιγουρος γιαυτο που κανεις ωστε να ειναι και σταθερο το χερι σου! Αλλιως σε κτηνιατρο.

:)Πολυ ομορφη παρεα, μπραβο! Νομιζω θα ηταν καλυτερα να βγει το δαχτυλιδι..
Τι ονομα του εδωσες τελικα;

Τωρα το ειδα αυτο που ειπες! Την πρωτη φορα νομιζα εξυνε το ποδι του. Σιγουρα το εχει στο μυαλο του και του φερνει εκνευρισμο για καποιο λογο. Θα συμφωνησω με τα παιδια, να το βγαλεις...

:)Πολυ ομορφη παρεα, μπραβο! Νομιζω θα ηταν καλυτερα να βγει το δαχτυλιδι..
Τι ονομα του εδωσες τελικα;

Να 'σαι καλά. Είναι όντως πολύ όμορφη παρέα. Το δαχτυλίδι θα βγεί σε κανένα μήνα (θα το πάω στο pet shop), γιατί τώρα άρχισε να ηρεμεί και δε θέλω να το ταλαιπωρήσω. Υπάρχουν πολλά υποψήφια ονόματα αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Μάλλον θα κάνω ένα poll :D.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
gianhnsthess εχω και γω το ιδιο ππροβλημα με τα παπαγαλακια μου, καθε πρωι με το που βγει ο ηλιος δεν σταματανε μεχρι να ξυπνησω μετα ηρεμουν, μαλλον το κανουν γιατι με μισουν 😀. Και γω θα σου προτεινα με την πρωτη ευκαιρια να το βγαλεις γιατι σαν να μου φαινεται οτι δεν παιζει...

Back