Φροντίδα Πρόβλημα με κουνούπια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RED
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

RED

PB Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2008
Μηνύματα
339
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του forum. Θα ήθελα την γνώμη σας για ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Εχω φιάξει μια κλούβα προστασιας απο ντέξιον ετσι ωστε να βάζω το βράδυ τα κλουβιά με τα καναρίνια μου (το καλοκαίρι είχα πολλές επισκέψεις απο αρπακτικά) την οποία εχω τοποθετήσει στο μπαλκόνι. Το ντέξιον το εχω τυλίξει με μεταλική σίτα. Την κλούβα προστασίας την καθαρίζω κάθε εβδομάδα πολύ καλά και κάθε 15 ημέρες την ψεκάζω με chevi tren. Το πρόβλημα είναι τα κουνούπια. Κάθε φορά που την καθαρίζω βρίσκω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ κουνούπια (ακόμη και αυτη την εποχη). Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Η βοηθειά σας θα μου ηταν χρήσιμη.
 
Αναστασία οπως αναφέρω τα πουλιά βρίσκονται στο μπαλκόνι. Οσο για τον βασιλικό για τον οποίο εχω διαβάσει πολλές φορές, απο την προσωπική μου εμπειρία (και μόνο) δεν προσφέρει τίποτα (εκτός απο το υπέροχο αρωμά του).
 
Λευτέρη δύσκολα αντιμετωπίζεις τα κουνούπια σε εξωτερικό χώρο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις μονίμως τυλιγμένη την κλούβα με ψιλή σίτα. Κάτι άλλο δεν νομίζω να γίνεται. 🙄
 
Αν μπορεις να τοποθετησεις την ψιλη σιτα χωρις να υπαρχει κανενα κενο πιστευω οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα. Επειδη ειχα και εγω αυτο το προβλημα και εχω και πολλα κλουβια τα εχω καλυψη με τουλι,[αυτο που στολιζουν το χωρο στους γαμους] μη γελατε, ειναι πολυ καλο για την προστασια απο κουνουπια και μαλιστα πολυ οικονομικο.
 
Κι εγω Γιάννη το τουλι χρησιμοποιω, αλλα ειχα μι ατεραστια ατυχια με το πολυ λεπτο τουλι. Κυριακη ειδα ενα κατασπρο καναρινακι μου να κοιμαται, το επιασα, δεν αντισταθηκε,το πηρα στο χερι μου, εκανε ενα σπασμο και ξεψυχησε! Το κλουβι μια χαρα, φαγητο και νερο ειχε ΑΛΛΑ: ειχε τραβηξει το τουλι μεσακαι το ειχε γυρισει γυρω απο την υποδοχη της ποτιστρας!2 μερες ηταν παρα πολλες για να μεινει χωρις νερο, μια και την ποτιστρα τη γεμισα το σαββατο το πρωι! Κριμα το πουλακι και ηταν πανεμορφο. απο τοτε που χρησιμοποιω τουλι δεν ειχα αλλα προβλημα ουτε με αρπακτικα ουτε με εντομα, αλλα αυτο το τελευταιο με σοκαρε!
 
βαλε ενα κλαδι ευκαλιπτου... Τα φυλλα του να τα πληγωσεις πρωτα με ενα σφυρι πετρα κατι... Εχω ακουσει πως διοχνει τα κουνουπια
 
Back
Top