Φροντίδα Πρόβλημα με νεαρά ορτύκια στον χώρο διαμονής τους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kxmarios
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kxmarios

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2009
Μηνύματα
7
Πόλη
Βόλος
Αγαπητοί φίλοι,
Καλησπέρα.
Εδώ και λίγο καιρό ασχολούμαι ερασιτεχνικά με ορτύκια, . Δεν ξέρω πολλά γι’ αυτά, προσπαθώ διαβάζω ενημερώνομαι.
Πρόσφατα πήρα και μια μικρή εκκολαπτική και έτσι κατά καιρούς βγάζω κάποια μικρά όχι βέβαια με φοβερή επιτυχία αλλά ακόμα και αυτό με χαροποιεί.
Όλα αυτά καλά, αλλά το πρόβλημα προκύπτει όταν πια μεγαλώσουν γίνουν 30 ημερών και τα βάλω με τα υπόλοιπα τότε γίνετε χαμός δαγκώνονται τσίμπιονται σκοτώνονται …. Και πάντα έχω απώλειες παρόλο που τα έβαλα σε μεγάλο χώρο.
Εσείς τι λύση βρίσκετε σε αυτό το πρόβλημα;
Φιλικά
Μάριος
 
Φίλε Μάριε μια λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να τα βάλεις μαζί με τα μεγαλύτερα και ανάμεσά τους να βάλεις ένα πλέγμα η κάτι τέτοιο τέλος πάντων ώστε να συνηθίσουν μαζί σιγά σιγά.
 
απαντηση

φιλε Ποσειδονα το εχω κάνει... Τιποτα δεν γινετε...
 
Έχουν παλιοχαρακτήρα απο μόνο τους δηλαδή, ου να χαθούν:D!

Πέρα απο την πλάκα (που για σένα σίγουρα είναι φρίκη) εγώ θα τα άφηνα να μεγαλώσουν λίγο ακόμα τα μικρά... Να γίνουν δηλαδή 45 ημερών αντί για 30. Τουλάχιστον τότε θα μπορέσουν να αμυνθούν σχετικά καλύτερα έναντι των μεγαλυτέρων.
 
Θα σου ελεγα να κατασκευασεις ενα μικρο σχετικα, αναλογα με τον χωρο που διαθετεις, ξυλινο καλα βαμμενο πλαισιο και να το ντυσεις με πλαστικο πυκνο πλεγμα αρχικα. Μεγαλη πορτα(θα την χρειαστεις)Για σκεπη αν το τοποθετησεις σε ακαλυπτο χωρο μπορεις να χρησιμοποιησεις κοντρα πλακε θαλασσης 12χ παχους αν θυμαμαι καλα με μια μικρη κλιση! Πρεπει πρωτα να συνηθισουν την παρουσια τους. Το ποτε θα τα βαλεις μαζι θα εξαρτηθει.Αρχικα θα κανεις δοκιμες αφου τα μικρα ενηλικιωθουν και μονο οταν μπορεις να εισαι και εσυ διπλα τους.
 
Σασ ευχαριστω πολυ παιδια θα το δοκιμασω και ετσι και θα σασ πω .
 
παντως για τους αρχαριου πρεπει να σημειωθει για να μην την πατησουν οπως εγω.
το κλουβι πανω να ειναι χαμηλο και μαλακο. Απο μικρα πετανε σαν σφεντονες καθετα και το ενα ανοιξε το κεφαλι του οποτε εβαλα σε πιο μικρο υψος λαστιχα με πλαστικο μαλακο πλεγμα και ηρεμησα λιγο προς στιγμην.
 
Είχα παραγγείλει 1 αρσενικό με 4 θηλυκά όμως μου έστειλε 2 ακόμη το καταστημα και τώρα 2 τα αρσενικά. Πάντως λογικό να φοβήθηκαν γιατί ηταν η πρωτη επαφη τους με μένα αν και τα 2 ηταν ηδη καραφλα.
Ευχαριστώ που απαντήσεις γιατί είμαι αρχάριος σε ορτύκια και πέρδικες και κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη. Επειδή είναι σε υπαίθριο χώρο και σήμερα έχει αέρα έβαλα στο πλάι χαρτόνια για να ην τα φυσάει όλο το βράδι.
 
παντως για τους αρχαριου πρεπει να σημειωθει για να μην την πατησουν οπως εγω.
το κλουβι πανω να ειναι χαμηλο και μαλακο. Απο μικρα πετανε σαν σφεντονες καθετα και το ενα ανοιξε το κεφαλι του οποτε εβαλα σε πιο μικρο υψος λαστιχα με πλαστικο μαλακο πλεγμα και ηρεμησα λιγο προς στιγμην.
Αν και πολύ παλιά η αρχική ανάρτηση... χρήσιμο είναι να διαβάσουμε, να δούμε και να μάθουμε μερικά πράγματα σχετικά... Στα ορτύκια, τις πέρδικες και γενικά σε όλα τα πουλιά που έχουν βαδιστικές τάσεις η απογείωση γίνεται κάθετα με τρομερό και δυνατό χτύπημα των ποδιών πριν αναλάβουν τη δράση οι φτερούγες... Κάθε τέτοιο πέταγμα τραυματίζει τα κεφάλια τους αν κτυπήσουν σε σκληρή οροφή...
Απαιτούνται λοιπόν... ψηλοί κλωβοί... με δίχτυ στην πάνω μεριά για να περιοριστούν οι τραυματισμοί... Αυτό το πράσινο δίχτυ σκίασης που χρησιμοποιούν και στα φυτά είναι πιστεύω διπλά κατάλληλο...
Και προστατεύει από τους τραυματισμούς των "απογειώσεων" αλλά και από την ένταση του ήλιου...
 
Back
Top