Αναπαραγωγή Πρόβλημα με τα αβγά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης muthos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

muthos

PB Member
Εγγραφή
2 Σεπ 2006
Μηνύματα
821
Πόλη
Περιστέρι
καλημερα εδω ειμαι και παλι επιτελους οι καναρες μου γενισαν αλλα η μια μολλης το εκανε μετα απο λιγο το εσπασε τικανουμε σε αυτη την περιπτοση για να μην εχουμε τετοιου ιδους απολιες;να σημιωσω οτι ολες οι καναρες που γενισαν ειναι προταρες
 
Mηπως το εσπασε ο αρσενικος επειδη ηθελε να ξαναζευγαρωσει;
Η καναρα δυσκολα να γεννησει και να το σπασει. Μηπως καταλαθος βρεθηκε το αβγο εξω απο τη φωλια και εσπασε; Υπαρχουν μερικες καναρες που μετα απο 10-12 μερες επωασης καταλαβαινουν αν ειναι ασπορα τα αβγα και τα πετανε μονες τους απο τη φωλια! Αλλα να το γεννησει και να το σπασει μονη της δεν μου εχει τυχει ποτε.
Για τελευταια εκδοχη μηπως ειναι τα νυχια της πολυ μεγαλα και το εσπασε κατα λαθος;
 
kalhmera kai pali to aygo to ekane to prwi kata tis 9:30 kai otan piga na valw neraki kata tis 11: to eida spasmeno kai tin kanara eksw apo tin folia !ama ksanakanei aygo ti na kanw gia na min ksana exw tetoiou idous apolia?
 
Πριν απ' όλα βγάλε απο μέσα το αρσενικό.
και κύτταξε τα νυχια της, οπως σου γράφει και ο mpartsa.
Κοίτταξε το τσόφλι του αυγου προσεκτικά, τί χρώμα έχει;
πιάστο στο χέρι σου να νιώσεις το " πάχος " του, μήπως ειναι
πολύ αδύνατο, λεπτό σαν αίσθηση;
 
ta nixia tis einai mikra twra gia to tsofli den to proseksa kai den mpwrw na to dw giati to exw petaksei tha vgalw kai ton arseniko kai o theos mazi mas
 
Mπορείς επίσης να προμηθευτείς μικρά πλαστικά αυγά έτσι ώστε μόλις γεννάει η κανάρα να βγάζεις το κανονικό και να το αντικαταστείς με το πλαστικό... Επιστρέφεις τα κανονικά αυγά το βράδυ πριν γεννήσει το 4ο αυγό.

Με τον τρόπο αυτό αφενός προστατεύεις τα αυγά από σπάσιμο τις πρώτες μέρες και αφετέρου διασφαλίζεις ότι θα εκκολαφθούν την ίδια μέρα και θα μεγαλώσουν ταυτόχρονα..
 
Kαι εγω τα επεστρεφα οταν ηταν να γεννηθει το 4ο αβγο αλλα αντιμετωπισα προβληματα!
Σε πολλες φωλιες που υπηρχαν 5 αβγα οταν εβγαιναν τα μικρα τα πρωτα 4 επιβιωναν αλλα το 5ο δεν τα καταφερνε. Ετσι απο περσι επιστρεφω τα αβγα την ημερα που ειναι να γεννηθει το 5ο αβγο και ολοι οι νεοσσοι μεγαλωνουν το ιδιο καλα!
Επισης καλο ειναι να αργησουν μια μερα να βγουν τα μικρα γιατι τοτε σιγουρα θα εχει αφυπνισθει το ενστικτο της καναρας για ταισμα!
 
προβλημα με καναρες

καλισπερα και παλι η καναρα που εκανε το αυγο και το εσπασε δεν εχει κανει αλλο εχουν περασει 2 με 3 μερες και ουτε καν ζεβγαρωνει με τον αρσενικο και οταν την κινηγαει τσακονονται
τι να κάνω;
επισης εχω αλλη μια καναρα που εχει κανει μονο ενα αυγο και καθετε στην φολια ειναι φισιολογικο να κανουν μονο ενα αυγο;
 
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΤΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Η ΚΑΝΑΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ 5 ΑΥΓΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΣΟΙ ΒΑΖΟΥΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.
 
Η καναρα που εκανε το αυγο και το εσπασε δεν εχει κανει αλλο εχουν περασει 2 με 3 μερες και ουτε καν ζεβγαρωνει με τον αρσενικο και οταν την κινηγαει τσακονονται, τι να κάνω; Επισης εχω αλλη μια καναρα που εχει κανει μονο ενα αυγο και καθετε στην φολια ειναι φισιολογικο να κανουν μονο ενα αυγο;
Ξεκίνα από την αρχή τη διαδικασία προσέγγισης του ζευγαριού, χορήγησε ασβέστιο στην κανάρα και αφού όπως βλέπω πιο πάνω έχεις τη δυνατότητα να την παρακολουθείς, να αντικαθιστάς το κάθε αβγό που κάνει με ψεύτικο μέχρι να έρθει η ώρα να τα επιστρέψεις στη φωλιά.

Έχεις κάνει κάποια προετοιμασία στα πουλιά; Η διατροφή τους ποια είναι; Η διάρκεια του ημερήσιου φωτός στο χώρο ποια είναι, χρησιμοποιείς τεχνητό ή φυσικό φωτισμό;
 
Ξεκίνα από την αρχή τη διαδικασία προσέγγισης του ζευγαριού, χορήγησε ασβέστιο στην κανάρα και αφού όπως βλέπω πιο πάνω έχεις τη δυνατότητα να την παρακολουθείς, να αντικαθιστάς το κάθε αβγό που κάνει με ψεύτικο μέχρι να έρθει η ώρα να τα επιστρέψεις στη φωλιά.

Έχεις κάνει κάποια προετοιμασία στα πουλιά; Η διατροφή τους ποια είναι; Η διάρκεια του ημερήσιου φωτός στο χώρο ποια είναι, χρησιμοποιείς τεχνητό ή φυσικό φωτισμό;


διλαδι οταν λες μα ξεκινισω απο την αρχη την προσεγκιση του ζευγαροιου ενοεις να τα χορισω και να τα βαλω διπλα διπλα; Και μετα παλι μαζι;οι διατριφη που τους ειχα ειναι κελαιδινη αυγο και πολιβηταμηνες ο φωτησμος ειναι 12 ωραις περιπου
απο της αποιες οι 8 ειναι απο τον ιλιο
Η αλλη ι καναρα που εχει κανει μονο ενα αυγο (και το κλοσαει)πρην 4 μερες ειναι φισιολογικο;
 
Αγαπητέ φίλε muthos,

Αν διαβάσεις από την αρχή τις απαντήσεις που σου έχουν δώσει όλοι οι προηγούμενοι από εμένα, θα παρατηρήσεις ότι εντοπίζουν το πρόβλημα στα εξής σημεία:
Mηπως το εσπασε ο αρσενικος επειδη ηθελε να ξαναζευγαρωσει; Υπαρχουν μερικες καναρες που μετα απο 10-12 μερες επωασης καταλαβαινουν αν ειναι ασπορα τα αβγα και τα πετανε μονες τους απο τη φωλια!
Κοίτταξε το τσόφλι του αυγου προσεκτικά, τί χρώμα έχει; Πιάστο στο χέρι σου να νιώσεις το "πάχος" του, μήπως ειναι πολύ αδύνατο, λεπτό σαν αίσθηση;
ΒΑΛΕ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΝΑΡΕΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ...
Mπορείς επίσης να προμηθευτείς μικρά πλαστικά αυγά έτσι ώστε μόλις γεννάει η κανάρα να βγάζεις το κανονικό και να το αντικαταστείς με το πλαστικό. Με τον τρόπο αυτό αφενός προστατεύεις τα αυγά από σπάσιμο τις πρώτες μέρες και αφετέρου διασφαλίζεις ότι θα εκκολαφθούν την ίδια μέρα και θα μεγαλώσουν ταυτόχρονα..
Εάν θέλεις και την προσωπική μου άποψη, θεωρώ ότι έχεις ξεκινήσει τη διαδικασία του ζευγαρώματος νωρίς. Δηλαδή μάλλον μέσα στον Ιανουάριο και όπως αντιλαμβάνομαι με φυσικό φωτισμό. Αυτό σημαίνει ότι τα πουλιά δεν είναι έτοιμα για να ζευγαρώσουν αφού ως γνωστόν τα καναρίνια ζευγαρώνουν την άνοιξη και όχι το χειμώνα. Σύμφωνα με τους νόμους της φύσης λοιπόν, τα πουλιά αντιλαμβάνονται τον ερχομό της άνοιξης όταν η διάρκεια του ημερήσιου φωτός ξεπερνά τις 12 και πλέον ώρες, σε συνδυασμό με την ανάλογη για την εποχή θερμοκρασία και υγρασία.

Στα πουλιά που βρίσκονται σε αιχμαλωσία θα πρέπει επίσης να χορηγούμε μέσω της διατροφής τους (τουλάχιστον ένα μήνα πριν) πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη Ε, για να εξασφαλίσουμε την κάλυψη των αναγκών τους σε ενέργεια, εφόδια για τη σωστή διαμόρφωση - δημιουργία του αβγού και σωστή ωοτοκία και τέλος την ενίσχυση της γονιμότητας.

Μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι, πιθανόν οι ανάγκες σε πρωτεΐνη να καλύπτονται με τη χορήγηση του αβγού (αν και δεν ξέρουμε πόσο συχνά χορηγείτο), σίγουρα όμως υπάρχουν κάποια κενά στην κάλυψη των υπολοίπων βασικών διατροφικών αναγκών για τη συγκεκριμένη περίοδο, μέσω της διατροφής που αναφέρεις.

Αυτοί είναι κάποιοι πολύ σημαντικοί παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να σταθμίσεις και να πάρεις τις αποφάσεις για μια επιτυχημένη συνέχεια.
 
Back
Top