Γενικά Πρόβλημα με τα αρσενικά καναρίνια

giwrgoskanar

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2017
Μηνύματα
120
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπέρα φίλοι μου, δεν ξέρω πόσοι απο εσας με θυμαστε, εμένα και τα πουλιά μου καθώς έχω μηνες να γράψω καποιο θέμα.Λοιπον είχα αγοράσει ενα αρσενικό καναρινι τον ιουλιο (τον bianco για οσοι θυμούνται)μου είχανε πει οτι είναι 4 μηνών και ακόμη ο bianco δεν έχει κελαηδησει. Επίσης είχα αγοράσει ενα ζευγαρι gloster και ο αρσενικό που είναι 2-3 χρονων δεν κελαηδαει. Και τα 2 αρσενικά έχουν ολοκληρώσει την πτερορροια τους. Και τέλος είχα αγοράσει ενα ζευγαρι κόκκινα λιποχρωμικα και ο αρσενικός δεν έχει ολοκληρωσει το φτέρωμα του ακομη καθώς έχει σταματήσει η πτερορροια του, δηλαδή σε ορισμένα σημεία του σωματος του τα πούπουλα έχουν αναπτυχθει μέχρι την μεση δεν έχει ωραίο πτέρωμα δλδ(είναι 2 χρονων και ούτε αυτός κελαηδαει). Τα αρσενικά τα έχω το. Κάθε ενα στο κλουβί του ξεχωριστά και βρίσκονται μέσα στο σπίτι τρώνε σπόρια και που και που τα δίνω λίγη αυγοτροφη και λίγο ασβέστιο..
 
Γιωργο οταν λες δεν κελαηδανε τα αρσενικα ενοεις για φετος μετα την πτεροροια δεν κελαηδησαν η ειναι ετσι γενικως; Γιατι εδω μιλαμε για μεγαλα πουλια ενηλικιωμενα κ οσο για το αλλο που χανη ακομα πουπουλα κατι δεν παει καλα.
Εσυ δηλ οσο καιρο τα ειχες στην κατοχη σου δεν τα ακουσες να μιλησουνε; Τωρα το παρουσιανε δωσε μας λιγες παραπανω λεπτομερειες
 
Έχουνε αλλαξει φτέρωμα και δεν κελαηδησανε ακόμη ο bianco το καλοκαίρι γουργουριζε κελαηδουσε ελάχιστα και πολύ σιγα, μετα ολοκλήρωσε την πτερορροια του και δεν κελαηδησε απο τοτε.Απο την αλλη το gloster ουτς Τσίου δεν κανει και τέλος το κοκκινο λιποχρωμικο έχει τελειώσει την πτερορροια του απλα μερικά πούπουλα εχουνε σταματήσει στην μέση και δεν εχουνε αναπτυχθει ολόκληρα. Όχι. Δεν τα έχω ακούσει να κελαηδανε.. Το gloster και το κοκκινο λιποχρωμικο τα αγόρασαν τον σεπτεμβριο τα αγορασα απο τον ίδιο εκτροφεα(δεν μου έδωσε καλά πουλιά με λιγα λογια).
 
δεν μου έδωσε καλά πουλιά με λιγα λογια
Μπορεί, αλλά μπορεί και όχι, διότι έχεις 3 αρσενικά πουλιά που δεν κελαηδούν. Ενδεχομένως να φταίνε πολλά, αλλά αν το ένα δεν έχει ολοκληρώσει την πτερόρροιά του, που όπως λες κάποια πούπουλα έχουν μείνει στη μέση, κάτι που δεν μπορώ να αντιληφθώ πως είναι, ίσως και να φταίει η διατροφή που τους κάνεις, οι συνθήκες θερμοκρασίας - υγρασίας, διάρκειας ύπνου στον χώρο που τα έχεις, κάποια ασθένεια που έχουν κολλήσει και τα τρία ή ό,τιδήποτε άλλο.
Θα έλεγα να πιάσουμε το νήμα από την αρχή και να μας γράψεις αναλυτικά για όλους αυτούς τους παράγοντες που θίγω στην προηγούμενη παράγραφό μου. Όχι αναλυτικά, αλλά αναλυτικότατα.
Εναλλακτικά θα μπορούσες να τα πας σε ειδικευμένο σε πουλιά γιατρό, το οποίο από πλευράς πιθανής ασθένειας θα είναι και το πιο χρήσιμο φυσικά.
Αν όμως αποφασίσεις να περιγράψεις όλες τις συνθήκες διαβίωσής τους, θα πρέπει να μας διευκρινίσεις με έστω και μια καθαρή φωτογραφία τι σημαίνει αυτό το
και τέλος το κοκκινο λιποχρωμικο έχει τελειώσει την πτερορροια του απλα μερικά πούπουλα εχουνε σταματήσει στην μέση και δεν εχουνε αναπτυχθει ολόκληρα
 
Τα έχω μέσα στο σπιτι τα δίνω σπόρια και νερό και 1-2φορες την εβδομαδα τα βάζω και αυγοτροφη καθώς υπάρχει και ασβεστιο (άμμος)συνέχεια στο κλουβί.η θερμοκρασία μέσα στο σπιτι λογικά θα είναι γύρω στους 20 βαθμούς μπορεί και λίγο παραπανω.συγκεκριμενα τα έχω μέσα στο σαλόνι οποτε βλεπουνε κοσμο έχουν ηρεμήσει τα πουλιά. Απο θέμα ύπνου κοιμούνται σιγουρα 8 με 9 ωρες, αλλά επειδή βρισκονται στο σαλόνι μερικές φορες ξυπνάνε και ξανακοιμουνται παλι. Τα έχω κοντά σε 1 κλούβα με κανάρες(μείον αυτό). Τις τελευταιες μέρες τα βγάζω κάθε πρωι έξω και τα κρεμαω ψηλά για να μείνουν λίγο μόνα τους για να ξεκινήσουν το κελαηδημα. Το κοκκινο λιποχρωμικο όταν το είχα αγοράσει άλλαζε φτερά και κάτω απο τον λαιμό και πάνω απο τα φτερά πτησης δεν είχε ολοκληρωμένα κάποια πουπουλα, ολοκλήρωσε την πτερορροια αλλά. Αυτά τα πουπουλα σε αυτά τα σημεία εχουν. Παραμείνει έτσι. Υ. Γ. Εγώ έχω μπει στρατό και τα φροντίζει η μητέρα μου.. Και γιαυτό βρίσκονται στο σαλόνι διότι δεν προλαβα να φτιαξω την εξωτερική κλουβα-πατωματα για να τα βάλω εκεί που ήθελα.. Το καλοκαίρι θα τα φτιαξω οτι χρειαζονται..Αυτήν την στιγμη υπαρχουν πολλά μειονεκτήματα γύρω απο την διαβίωση των πουλιών και το γνωρίζω αλλά και παλι θα έπρεπε να είχαν κελαηδησει.έστω και λίγο.φωτογραφία ή θα ανεβασω τις επόμενες μέρες αν μπορέσω ianos
 
Υπάρχουν πολλές απαντήσεις να δοθούν και φυσικά καμία με βεβαιότητα.
Το ότι βλέπουν τα θηλυκά σημαίνει ότι ο λόγος για τον οποίο θα κελαηδούσαν έχει ήδη επιτελεστεί (δλδ το κάλεσμα των θηλυκών) οπότε δεν υπάρχει ας πούμε το κίνητρο.
Το ότι κοιμούνται - ξυπνούν όταν αναβοσβήνουν τα φώτα και δεν έχουν έναν συνεχόμενο νυχτερινό ύπνο, είναι επίσης κάτι που θα μπορούσε να τους προκαλέσει μια κούραση και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι περνούν τον χειμώνα μέσα στο σπίτι, σε 20 βαθμούς επίσης θα μπορούσε να επηρεάζει και να διαταράσσει τον ετήσιο κύκλο ζωής τους και την αλληλοδιαδοχή των φάσεων της ζωής τους.
Οπότε όταν φτιάξεις τη μόνιμη κατοικία τους, ίσως τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά.
Όταν όμως μπορέσεις, βγάλε φωτό αυτά τα πούπουλα.
 
Προσωπικά θα ήθελα να ακούσω και τις γνώμες και προσεγγίσεις άλλων μελών.
 
Τα πουλιά βλέπονται μεταξύ τους; Στο σαλόνι καπνίζουν και βλέπουν τηλεόραση μέχρι αργά;
Την εποχή που μας πέρασε τα πουλιά έπρεπε να κοιμούνται πάνω από 15 ώρες αλλά ακόμα και τώρα η νύχτα διαρκεί γύρω στις 13.30΄ώρες. Οπότε 8-9 ώρες ήταν και είναι πολύ λίγος ύπνος.
Τι σπόρους τρώνε; χύμα ή συσκευασμένους; Χορταρικά, λαχανικά τρώνε; Σουπιοκόκκαλο υπάρχει στο κλουβί;
Δώσε κάποιες λεπτομέρειες, όσες περισσότερες μπορείς.
 
Δεν καπνίζουν στο σαλόνι, κοιμούνται μόλις νυχτώσει και σπάνια ξυπνάνε, ηρεμία υπάρχει μέσα στο σαλόνι απλα αν τριξει ενα έπιπλο για παραδειγμα η κάποιος άλλος θόρυβος τότε ξυπνάνε και μετα απο λίγο ξανακοιμουνται.prestige τροφή τρώνε σουπιοκοκκαλο τα είχα πριν καιρό τώρα δεν υπάρχει μέσα στο κλουβι(έχω όμως και μπορω να βαλω αν χρειαζεται) πράσινα σπανια τρωνε.όσο για τις 8-9 ώρες ύπνου εγώ το είπα στο πανω κατω περισσότερο κοιμουνται
 
Ναι το σουπιοκόκκαλο χρειάζεται κυρίως στα θηλυκά για το ασβέστιο αλλά και στα νεαρά αλλά και σε όλα για το ιώδιο. Οπότε βάλε.
Δεν μας είπες αν βλέπονται μεταξύ τους, γιατί αυτός είναι ένας λόγος να μην κελαηδούν.
 
. Και τέλος είχα αγοράσει ενα ζευγαρι κόκκινα λιποχρωμικα και ο αρσενικός δεν έχει ολοκληρωσει το φτέρωμα του ακομη καθώς έχει σταματήσει η πτερορροια του, δηλαδή σε ορισμένα σημεία του σωματος του τα πούπουλα έχουν αναπτυχθει μέχρι την μεση δεν έχει ωραίο πτέρωμα δλδ(είναι 2 χρονων και ούτε αυτός κελαηδαει).
το κοκκινο λιποχρωμικο τα αγόρασαν τον σεπτεμβριο τα αγορασα απο τον ίδιο εκτροφεα
Όσο αφορά το πτέρωμα του κόκκινου λιποχρωμικού μπορώ να κάνω δυο υποθέσεις.
Το Σεπτέμβριο που το αγόρασες πιθανότατα το πουλάκι να βρισκόταν σε πτερόρροια και με την αλλαγή περιβάλλοντος να σταμάτησε.
Δεύτερον, ο εκτροφέας που τα αγόρασες να χρησιμοποιούσε διαφορετική χρωστική από αυτή που χρησιμοποίησες εσύ(εάν χρησιμοποίησες) με αποτέλεσμα το κόκκινο χρώμα να μην είναι ομοιόμορφο.
Γενικά, συστήνεται η αγορά πουλιών μετά τη λήξη της πτερόρροιας.
 
Όσο αφορά το πτέρωμα του κόκκινου λιποχρωμικού μπορώ να κάνω δυο υποθέσεις.
Το Σεπτέμβριο που το αγόρασες πιθανότατα το πουλάκι να βρισκόταν σε πτερόρροια και με την αλλαγή περιβάλλοντος να σταμάτησε.
Δεύτερον, ο εκτροφέας που τα αγόρασες να χρησιμοποιούσε διαφορετική χρωστική από αυτή που χρησιμοποίησες εσύ(εάν χρησιμοποίησες) με αποτέλεσμα το κόκκινο χρώμα να μην είναι ομοιόμορφο.
Γενικά, συστήνεται η αγορά πουλιών μετά τη λήξη της πτερόρροιας.
Ναι το ξέρω, απλα έπρεπε να τα αγοράσω τοτε επειδή είχα τα χρήματα.όσο για το κοκκινο όταν μπορέσω θα ανεβασω και φωτογραφια

Ναι το σουπιοκόκκαλο χρειάζεται κυρίως στα θηλυκά για το ασβέστιο αλλά και στα νεαρά αλλά και σε όλα για το ιώδιο. Οπότε βάλε.
Δεν μας είπες αν βλέπονται μεταξύ τους, γιατί αυτός είναι ένας λόγος να μην κελαηδούν.
Τώρα βλέποντας λιγες ώρες της ημερας. Παλιά βλεποτανε συνέχεια.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φέτος είχα αρσενικό καναρινάκι που ξεκίνησε να τραγουδάει μετά την πτερόροια πριν λίγες μέρες! Παρόλο που έχει ολοκληρώσει την όλη διαδικασία αλλαγής φτερώματος από τον Σεπτέμβριο.

Θεωρώ πως αν τους προσφέρεις ισορροπημένη και σωστή διατροφή, ηρεμία και καλό ύπνο θα τραγουδήσουν ξανά! Η μοναδική μου αμφιβολία είναι η έλλειψη ηλίου... Στον εσωτερικό χώρο δεν έχουν καθαρό αέρα και βιταμίνη D από τον ήλιο... Και τα καναρίνια τον χρειάζονται τον ήλιο! Τους είναι απαραίτητος!
 
Τελικα φιλε τι εγινε μιλησανε τα καναρινακια σου για ακομα ετσι ειναι, βαλε μας κανα νεο να δουμε αν ητανε τελικα απο πτεροροια η κατι παθολογικο.
 
Τελικα φιλε τι εγινε μιλησανε τα καναρινακια σου για ακομα ετσι ειναι, βαλε μας κανα νεο να δουμε αν ητανε τελικα απο πτεροροια η κατι παθολογικο.
Δεν έχουνε μιλήσει ακομη
 
Μαλιστα καταλαβα οποτε περιμενε να δουμε πως θα παει τωρα που θα πυρωσουνε αν κ σε λιγο καιρο δεν μιλησουνε τοτε σιγουρα κατι τα εχει επηρεαση
 
Back
Top