Αναπαραγωγή Πρόβλημα με την αναπαραγωγή των parrotlet

kostas psachoulas1

PB New Member
Εγγραφή
2 Ιουλ 2016
Μηνύματα
43
Πόλη
Καρδίτσα
Γεια σας είμαι σχετικά καινούριος στο forum. Τον Ιανουάριο αγοράσα ένα ζευγαρι Παροτλετ και εκανα την βλακεία και έβαλα φωλιά έμπαιναν κάπου κάπου μέσα αλλά ούτε ζευγάρωμα είδα ούτε αυγά την έβγαλα τον Μάιο και ξαναεβαλα αρχές Ιουνίου αλλά μπαίνουν σπάνια και πάλι και ούτε αυγά είδα ούτε ζευγάρωμα ξανά ο άνθρωπος που τα πείρα μου φάνηκε αξιόλογος και μου είπε ότι πέρυσι τε πουλιά έκαναν δυο επιτύχειμένες γέννες αλλά φέτος τίποτα. Τα πουλια είναι του 16’ με κλειστό δαχτυλίδι. Ευχαριστώ που το διαβάσατε περιμένω τα φώτα σας και λίγη βοήθεια έχω απελπιστει είμαι 14 και θέλω πολύ να εκπληρώσω το όνειρο μου με τα πουλάκια να δω μια ολοκληρωμένη αναπαραγωγή
 
Καλως ηρθες στη παρεα μας! Αρχες ιουνιου κακως εβαλες φωλια γιατι αρχιζουν οι ζεστες! Απο κει και περα αφαιρεσε τη φωλια και δωσε βαση στη σωστη διατροφη των πουλιων! Ειναι ακαταλληλη περιοδος για αναπαραγωγη τωρα και ξεκιναει η πτερορροια που ετσι κι αλλιως θα τα ταλαιπωρησει.Απο φθινοπωρο ξαναπροσπαθεις εφοσον εχεις προετοιμασει διατροφικα τα πουλακια! Δε χρειαζεται βιασυνες! Καθε πραγμα στο καιρο του!
 
Αυτός που τα αγόρασα μου είπε ότι αυτή ιναι η κατάλληλη εποχή για το ζευγάρωμα και ότι τώρα πρέπει να βάλω την φωλιά και ότι αυτός είχε κάνει το ίδιο και τώρα έχει βάλει φωλιές στα δικά του ζευγάρια και τι ακριβως να βάλω στην διατροφή εκτός από αυγό λαχανικά και αυγοτροφη και λίγο βιταμίνη επίσης δηλαδή ποτέ να ξανά βάλω φωλιά
 
Μπες διαβασε διαφορα θεματα και αρθρα που υπαρχουν για διατροφη κτλ για να ενημερωθεις και βοηθηθεις!

και μην αγχωνεσαι! Ολα θελουν υπομονη! Με τις σωστες κινησεις θα πετυχεις αυτο που θελεις!
 
Λογικο τα πουλάκια να πάνε πίσω...άλλαξαν περιβάλλον και μάλλον και κλουβί. Θέλουν χρόνο προσαρμογής για αρχή... Διατροφική προετοιμασία και στο τέλος οι γέννες. Τα πουλάκια είναι ζωντανοί οργανισμοί και θέλουν ειδικό χειρισμό όταν προετοιμάζονται για γέννα, δεν είναι μηχανή να πατήσουμε το κουμπί και να κάνουν αυγά.
Αν δεν νιώσουν πρώτα ασφάλεια και έτοιμα δε θα προχωρήσουν σε γέννα.
Στη φωλιά μπορεί να έμπαιναν απλά για να κρυφτούν και ίσως δεν ήταν δείγμα οτι πάνε για γέννα.
Γι αυτό και βάζουμε φωλιά όταν είμαστε σίγουροι οτι το ζευγάρι είναι δεμένο και έχουμε δείγματα ζευγαρώματος. Για να αποφύγουμε άστοχες γέννες και ταλαιπωρία των πτηνών μας.
 
Back
Top