Ασθένειες Πρόβλημα με την κανάρα μου

ΑΝΤΩΝΗΣ

PB Member
Πόλη
Λούρος
Εχω μια κανάρα που εδώ και 2 εβδομάδες κανει σαν να φτύνει η να φταρνιέται.Ζηταω βοήθεια απο οποιον γνωρίζει κάτι.
Και τι φαρμακο να του δώσω .
Το έχω μαζί με άλλα σε κλούβα, πρέπει να το απομονόσω;

Gia sou Antoni,

akous kapio thoribo otan anapnepsi to pouli ; an exo dikio einai pio dinata tin nixta.

Pistebo einai Akaria stous aerosakous.

Me to -Αναζυήτηση- prepei na bris ti boris na kanis.

Alexandros

Και εγώ αυτό νομίζω.

Μια γρήγορη αναζήτηση με τον όρο ακάρεα της τραχείας

Διάβασε ότι σε ενδιαφέρει και αν έχεις κάποιες απορίες ευχαρίστως να τις συζητήσουμε.

Σήμερα η κανάρα μου εφαγε την πρώτη δόση απο το φάρμακο.
Πάντως έπαθε τέτοιο σοκ που έκανε μισή ώρα να ανέβει στο καλαμάκι.
Την είχα σε κλούβα με καρδερίνες, πρέπει να βάλω σταγόνα και σε αυτές.
Δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα.
Ευχαριστώ για τις οδηγίες.

Φίλε Αντώνη καλησπέρα.
Πρέπει να ξέρεις ότι η ιβερμεκτίνη, η ουσία που έχει το "φάρμακο" μέσα, είναι δηλητήριο. Πρέπει να ακολουθήσεις ακριβώς τις οδηγίες χρήσης. (Μία σταγόνα στο σβέρκο). Από εκεί και πέρα μήπως το σόκ το έπαθε από τον τρόπο που προσπάθησες να την πιάσεις; Αν καθυστέρησες πολύ και έγινε ένας "χαμός" μέσα στο κλουβί από τα πουλιά, στρεσαρίστηκε κι αυτή και οι καρδερίνες σου. Πρέπει να "συλλαμβάνεις" τα πουλιά σου με ειδική απόχη, και με γρήγορες κινήσεις, έτσι ώστε η ενόχληση να είναι όσο το δυνατόν ελάχιστη.
Πάντως πρέπει κατά την άποψή μου να βάλεις και στα υπόλοιπα πουλιά.
Εγώ προληπτικά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος, χορηγώ κάθε 2-3 μήνες σε όλα μου τα πουλιά.

Αυτή την συμπεριφορά που παρατήρησε μετά την χορήγηση του φαρμάκου την προκαλεί το ίδιο το φάρμακο, συνήθως μετά από μισή ώρα με τρία τέταρτα το πουλί συνέρχεται από το σοκ

Εχω βάλει στο πουλί 3 φορές φάρμακο αλλά το πρόβλημα σύνεχίζεται, σε μικρότερη ένταση. Υπάρχει περίπτωση να μην θεραπευτεί τελείως; 😕

Θα θεραπευτεί αλλά τα ακάρεα πάντα καραδοκούν και θέλουν προσοχή.

Γιατί βρε παιδί μου τρείς φορές; έτσι λένε οι οδηγίες της Ιβερμεκτίνης;
Δεν είναι κάποιο "αθώο" φαρμακάκι, πρόσεχε πάντα τις οδηγίες.

Του έβαλα 3 φορές μέσα σε τρείς εβδομάδες.
Μία σταγόνα κάθε εβδομάδα.
Τώρα θα αργήσω να του ξαναβάλω να δώ τι θα γίνει. 😉

Back