Γενικά Πρόβλημα με τον καθαρισμό της ζευγαρώστρας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elli

PB Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
1.940
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους!ηρθε και σημερα η μερα που επρεπε να καθαρισω τα καναρινακια μου! Οποτε ερχεται η μερα καθαρισμου θελω να παω καλυτερα για τρεξιμο 🤣! Ομως πρεπει να γινεται καθαρισμος συστηματικα απλως θελω να ρωτησω μηπως εχετε καποια λυση στο θεμα που θα αναφερω παρακατω και πως να κανω πιο λιγο χρονο! Δηλαδη σημερα ξεκινησα το καθαρισμα στις 4 και τελειωσα 8 η ωρα! Εχω τις ζευγαρωστρες που βλεπετε στην φωτογραφια! Δηλαδη εχω 4 στηλες απο 3 κλουβια(το ενα πανω στο αλλο) και κατω ειναι βαση με ροδες! Λοιπον τωρα το προβλημα μου ειναι οταν βγαζεις το πλαστικο και το σιδερο απο κατω μενει κενο! Εγω τι κανω... Απο την πισω μερια του κλουβιου εκει που ακουμπανε το σιδερο και το πλαστικο (δηλαδη πιο πανω απο την διχαλα που κανει το κλουβι) βαζω ταινια που κλεινεις τις κουτες 🤣 και μετα παω απο μπροστα και τα βγαζω εναλλαξ για πλυσιμο γιατι αμα τα βγαλω και τα δυο μετα αντε τρεχα πιαστα! Αυτο μου παιρνει αρκετο χρονο... Μηπως εχετε να μου προτεινετε καποια λυση;
 

Συνημμένα

  • 48000600a_1.webp
    48000600a_1.webp
    66,9 KB · Προβολές: 11
@Tony Forpus οχι κανω μια μια στηλη! Και αρχιζω πρωτο δευτερο τριτο δηλαδη κανω πρωτα το πλαστικο και μετα το σιδερο! Και οσο μενει μονο το σιδερο βαζω χαρτι μην κουτσουλισουν και πανε στα κατω!
 
Νομιζω με τον αριθμο των κλουβιων που εχεις ο χρόνος που σπαταλας για ένα καλο καθαρισμα δεν ειναι υπερβολικος.Φανταζομαι περιλαμβανει και τα παρελκομενα των κλουβιων.

Ισως θα μπορουσες να βγαζεις τις σχαρες μαζι και σε δεύτερο χρονο τα συρταρια ωστε να μην χανεις χρονο με το να βαζεις ταινια.
 
@Tony Forpus ε βεβαια και ολα τα παρελκομενα μονο τα καναρινακια δεν βγαζω να τα σαπουνισω 🤣 ξερεις ειμαι περιεργη και τα βγαζω ενα ενα γιατι μεν φαινονται τα καναρινακια υγιεστατα αλλα ποτε δεν ξερεις...τι γινεται! Δεν θελω να τα μπερδευω καταλαβες τι λεω... Και εχω και μεμονομενα κλουβια μετα να καθαρισω δεν ειναι μονο οι στηλες 😍 δεν ξερω τι αλλο να κανω.
 
H λύση είναι απλή.Εχεις ένα ζευγάρι ΣΧΑΡΑ-ΤΑΨΙ "ανταλλακτικό". Το έχεις πάντα έτοιμο και καθαρό. Κάθε φορά που ξεκινάς καθάρισμα αφαιρείς ΠΑΝΤΑ πρώτα την σχάρα.Τοποθετείς τη εφεδρική.Αφαιρείς το συρτάρι.Τοποθετείς το εφεδρικό και είσαι έτοιμη να πλύνεις αυτά που μόλις αφαίρεσες. Αν δεν βρίσκεις "ανταλλακτικά" , έχω να σου δώσω εγώ.
 
@mgerom Απο εκει που τα ειχα παρει τα κλουβια (δεν ξερω αν πρεπει να αναφερω το καταστημα) στην Πειραιως είναι μου ειχε πει τοτε οτι εχει ολα τα ανταλλακτικα εκτος απο το συρταρι! Θα κανω μια ερωτηση παλι και αν δεν υπαρχουν θα μου κανετε μια τιμουλα ας μου επιτραπει η εκφραση και θα τα παρω! Γιατι αλλη λυση δεν υπαρχει! Οι ζευγαρωστρες ειναι οι μεγαλες δηλαδη 58 χ κατι χ κατι δεν θυμάμαι τώρα. Σας ευχαριστώ παρα πολυ!
 
Mα δεν θα σου κάνω καμιά τιμούλα βρε παιδί μου. Για δωράκι μιλάμε. Απλά δεν είμαι σίγουρος οτι είναι ακριβώς στα ίδια μέτρα μέτρα που είναι οι οριτζιναλ Κινέζικες που έχω (60άρες). Μέτρησε τις εξωτερικές διαστάσεις του συρταριού σου,ώστε να το τσεκάρω κι εγώ.
 
@mgerom Χιλια συγνωμη για την καθυστερηση! Θελεις να κανεις γρηγορα καποια πραγματα και σου βγαινουν αλλα δεκα μετα! Λοιπον οι διαστασεις ειναι μηκος 59 υψος 38 και πλατος 26 και βαζω και φωτογραφια! 😁
 

Συνημμένα

  • IMG_20200719_143814.webp
    IMG_20200719_143814.webp
    75,3 KB · Προβολές: 17
@mgerom Α συγνωμη! Ε δεν πειραζει θα βαλω στα off topic για μενα 🤣 λοιπον ειναι υψος 3.5 μπροστα μετα κατεβαινει (κανει σαν σκαλοπατακι δηλαδη)και το πλατος παει στα 2.50 και το μηκος 58! Τωρα δεν ξερω αν μετρησα σωστα ή με πειραξε η ζεστη 🤣
[automerge]1595160975[/automerge]
@mgerom λογικα η σχαρα εχει ιδιες διαστασεις!η σχαρα ειναι συρταρωτη μπαινει συρωμενη αριστερα και δεξια σε 'αυλακια' θελετε να το μετρησω τελικα και αυτο;αλλα ειναι διαστασεις οσο ειναι το κλουβι! 😁
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να ταιριάζει. Το κινέζικο που έχω είναι 58 -- 24 και 2,5 ύψος. Τώρα, με τα σκαλάκια και τα υπόλοιπα της κατασκευής δεν ξέρω αν θα ταιριάζει. Για οποιαδήποτε πληροφορία και συνεννόηση σε Π.Μ . Καλή Κυριακή.
 
Back
Top