Ασθένειες Πρόβλημα με το λουγαράκι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sylvia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sylvia

PB New Member
Εγγραφή
3 Αυγ 2014
Μηνύματα
388
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, ελπίζω να γράφω στη σωστή ενότητα μιας και δε βρήκα άλλη πιο ταιριαστή. Έχω ένα αρσενικό λούγαρο περίπου 3 χρονών (δεν έχει βραχιολάκι αλλά από τότε που το αγόρασα έχουν περάσει 2 καλοκαίρια και αυτό είναι το τρίτο). Τις τελευταίες 3-4 μέρες, άρχισε σταδιακά να γίνεται νωχελικό και αρχικά πίστεψα ότι φταίει η ζέστη. Παρόλο που το σημείο που το είχα είναι περιφραγμένο με φυτά και δεν το χτυπάει ο ήλιος, το μετέφερα σε πιο δροσερό σημείο. Η κατάστασή του όμως χειροτερεύει συνέχεια. Από εκεί που δεν καθόταν καθόλου ήσυχο και χοροπηδούσε συνεχώς από κλαδί σε κλαδί, τώρα κάθεται ακίνητο σε ένα σημείο και κλείνουν τα μάτια του. Το κεφάλι του γέρνει μπροστά σα να το παίρνει ο ύπνος και πού και πού φουσκώνει σα να παίρνει μια βαθιά ανάσα και μετά επανέρχεται. Ανοιγοκλείνει το στόμα του γρήγορα σα να τρέμει και νομίζω πώς κάνει και αυτό το χαρακτηριστικό «τσακ τσακ» που παρουσιάζεται ως σύμπτωμα σε κάποιες ασθένειες. (Δεν είμαι σίγουρη γιατί έχω κι άλλα πουλάκια που κάνουν φασαρία και δεν ήθελα να το ταλαιπωρήσω για να το απομονώσω και να σιγουρευτώ). Επίσης δεν το βλέπω ούτε να τρώει σήμερα. Είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν παρατήρησα τις κουτσουλιές του ακόμα, θα βάλω λευκό χαρτάκι και θα συμπληρώσω αύριο τι παρατήρησα. Τι λέτε να έχει; Κοιτάξτε και το βίντεο που το τράβηξα μόλις τώρα. (Είναι ό,τι καλύτερο μπόρεσα να κάνω γιατί αν έκανα περισσότερο ζουμ εστίαζε στα κάγκελα και θόλωνε και δεν έχει και καλό φωτισμό.)

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Tο σίγουρο είναι ότι είναι άρρωστο και Θεός ξέρει πόσο θα αντέξει..
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αιτία, βλέποντας μόνο συμπτώματα αδιαθεσίας.
Βγάλε το συντομότερο φωτό από τις κουτσουλιές.
Θα πρότεινα baytril για 5 μέρες.
Baytril 0,5% - Bayer
1ml στη μικρή ποτίστρα η μια σταγόνα στο στόμα κάθε πρωϊ ...Βγάζεις αυγό η σουπιοκόκκαλο από το κλουβί και δε δίνεις λαχανικά.
Μετά από την αντιβίωση χορηγείς πολυβιταμίνες που καλό είναι να έχουν υψηλή συγκέντρωση βιταμινών του συμπλέγματος Β.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Θα ανεβάσω αύριο φωτο από κουτσουλιές. (Ελπίζω να αντέξει το καψερό, έτυχε να είναι και Σαββατοκύριακο και μέσα στον Αύγουστο για να μη βρίσκω βοήθεια...)
 
μπορεις να αγορασεις Dextrose 5%.. Να του δωσεις 3 σταγωνες το πρωι κ 3 το βραδυ και θα σου ειναι μια χαρα
αλλα θα του χωρηγησεις και αντιβιωση
 
Όχι... Δε χορηγούμε γλυκόζη, χωρίς να ξέρουμε από τι ασθενεί το πουλί.Αν είναι μύκητας τον θρέφει η ζάχαρη...
 
Σπαστου την τροφη του και βαλτην κατω σε ενα χαρτακι επειδη δεν εχει δυναμα να φαει.
Παιανα δεν νομιζω να ειναι μυκητας
Τα συμπτωματα που εχει ειναι σαν κρυωμα..
Συλβια πρεπει να δεις το πουλακι στο στηθος αν εχει κανει καρινα.
Και αν μπορεις να μας πεις σε τι χωρο το ειχες πριν το αλλαξεις απο εκει που ητανε
 
Kι εγώ δε νομίζω να είναι κρύωμα το κατακαλόκαιρο χωρίς υγρασία και αυξομειώσεις θερμοκρασίας η ρεύματα...Αλλά το τι νομίζουμε λίγη σημασία έχει. Το θέμα είναι να μην κάνουμε κακό αντί για καλό.
 
Αν το ειχε κατω απο την εξωτερικη μοναδα του ερκοντισιον ειναι σιγουρο οτι ειναι κρυωμα.
Ας μας πει η Συλβια λεπτωμερειες.
 
ορίστε η φωτο της κουτσουλιάς. Όντως το είχα κάτω από τη μονάδα του ερκοντίσιον. Μου φαινότανε όμως αρκετά μακριά, δεν πίστευα ότι θα του προκαλέσει πρόβλημα. Ήταν 30 πόντους πιο κάτω από τη μονάδα και το καρφί είναι 55 πόντους δεξιότερα από το σημείο που τελειώνει το ερκοντίσιον! Λέτε να φταίει αυτό; Καλά να σου πάθει κάτι το πουλί που δε θα μπορούσες να το προβλέψεις. Τώρα που σκέφτομαι ότι μπορεί να φταίω εγώ στεναχωριέμαι περισσότερο! Ήταν σε μπαλκόνι βορινό, κλειστό γύρω- γύρω με πυκνό φύλλωμα κισσού. Τώρα το έβαλα στην είσοδο του σπιτιού, στη σκάλα που είναι δροσερά, χωρίς ρεύματα και χωρίς να χτυπάει ο ήλιος. Ελπίζω να είναι καλύτερα.

θα το πιάσω το πρωί που θα ξυπνήσει να του ψηλαφίσω το στήθος. Ευχαριστώ και πάλι που ασχολείστε!
 

Συνημμένα

  • 1 copy.webp
    1 copy.webp
    41,6 KB · Προβολές: 144
Η εξωτερικη μοναδα του A/C βγαζει ζεστο αερα το καλοκαιρι. Να κρυωσε δε πιστευω. Θερμοπληξια πιο πιθανο. Μπανιο ειχε στη διαθεση του;
 
Ναι, είχε μπανάκι! Τώρα τα αφαίρεσα όλα από το κλουβί, του άφησα μόνο την κούνια του που εκεί του αρέσει να κοιμάται. Κι εγώ θερμοπληξία σκέφτηκα αρχικά, γι' αυτό το έβαλα σε πιο δροσερό σημείο. Έχω στείλει να μου φέρουν και το Baytril και βλέπουμε...
 
Καλησπερα σε ολους!
Συλβια αγορασε το Dextrose 5% απο φαρμακειο, 1μιση ευρω κανει
κ δωστου 3 σταγονες το πρωι και 3 το βραδυ
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sylvia
Καλησπέρα! Η κυρία στο pet shop μας είπε ότι δεν έχει το συγκεκριμένο φάρμακο. Μας έδωσε Aviomycine (TAFARM) για 7 μέρες και μετά asminine της ίδιας εταιρίας για άλλες 7 μέρες. Και όταν τελειώσει η θεραπεία, είπε να περιμένουμε 10 μέρες και να την ξανακάνουμε από την αρχή. Είπε ότι για να "τρέμει" έτσι το ράμφος του, έχει άσθμα. Τα ξέρετε τα συγκεκριμένα φάρμακα; Θα κάνουν δουλειά; Το Aviomycine το έχω ξαναχρησιμοποιήσει και είχε σωθεί το πουλάκι. Εγώ ξεκίνησα να του τα βάζω αφού δεν έχω κάτι καλύτερο μέχρι στιγμής. Αλλά μήπως να ψάξω το Baytril και το Dextrose 5% για καλύτερα; Το ενθαρρυντικό είναι ότι ενώ του έσπασα σποράκια και τα άφησα στον πάτο του κλουβιού, αυτό ανέβηκε και έφαγε από την ταΐστρα του. Ελπίζω να ήπιε και νεράκι με φάρμακο!
 
Τι άλλο να έχει το πετ σόπ, εκτός από Aviomycine?.. αφού το άρχισες, συνεχισέ το.
 
Back
Top