Ασθένειες Πρόβλημα με το ματάκι του Πέπε

nicole1212

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2022
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας, έχω ένα καναρίνι αρσενικό τον Πεπε, παρατήρησα στο ένα μάτι να λείπει λιγο πτερωμα, το άλλο μάτι είναι μια χαρά, σας στέλνω την φώτο. Γενικά το καναρίνακι μου είναι ζωηρουλης τρώει κάνει μπανακι κτλ, βέβαια δεν κελαηδάει όπως πριν έναν μήνα που δεν σταμάταγε ούτε λεπτό...
 

Συνημμένα

  • IMG_20220530_083932.webp
    IMG_20220530_083932.webp
    316,5 KB · Προβολές: 23
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Μπορεί και να πρόκειται για έναν απλό ερεθισμό μπορεί και για κάτι πολύ σοβαρότερο, π.χ. ασθένεια. Επομένως σε πρώτη φάση παρακολούθησέ το, δίνε στο πουλάκι μπάνιο κάθε πρωί για όχι παραπάνω από 20 λεπτά η μπανιέρα μέσα στο κλουβί (θα βγάζεις τις τροφές όσο θα υπάρχει μπανιέρα μέσα, ώστε να μην νοτίζονται οι σπόροι). Αν δεις ότι χειροτερεύει θα χρειαστείς μάλλον πτηνίατρο.
Επίσης θα προτείνω να αλλάξεις τις πατήθρες με ξύλινες διαμέτρων 10 και 12 mm. Θα τις βρεις σε διάφορα καταστήματα petshop, οπότε μπες ηλεκτρονικά να δεις που έχει τέτοιες πατήθρες και πάρε 2 ζευγάρια ώστε να μπορείς να τις εναλλάσσεις, καθώς θα χρειάζονται στέγνωμα όταν τις πλένεις.
 
@ianos Σε ευχαριστώ πολύ 🥰, θα τον πάω καλου κακού, έχετε κανέναν πτηνιατρο να μου πρότεινετε? Μένω Δυτικά προάστια Αθήνας (εκτός από τον Αχιλλέα Ακριβό στο Περιστέρι)
 
Μάλλον στον Πειραιά στην κ. Δουκάκη θα έλεγα.
 
Back
Top