Ασθένειες Πρόβλημα με το σκαθάκι μου

Apostolos1983

PB New Member
Εγγραφή
31 Μαϊ 2014
Μηνύματα
111
Καλησπέρα από Αγγλία.

Έχω ένα πρόβλημα.
Αγόρασα πριν κάτι μήνες ένα σκαθάκι εκτροφής αλλά εδώ και κανα μήνα έχω πρόβλημα.
Συγκεκριμένα:
1. Φτερνίζεται όλη μέρα και η αναπνοή του είναι σαν να έχει μπουκωμένη μύτη. Σαν να έχει εκκρίσεις στη μύτη. Ειδικά το βράδυ που κοιμάται κουνιέται ολόκληρος όταν αναπνέει.
2. Κάτω από την καρίνα έχει μια μώβ διογκωμένη περιοχή. Τώρα είναι το συκώτι; Δε ξέρω. Είναι ψηλά κάτω από την καρίνα.
3. Γενικά έχει αδυνατίσει και είναι αρκετά φουσκωμένος.

Παρόλα αυτά:
Είναι πολύ ζωηρός
Τρώει και το κυριότερο οι κουτσουλιές του είναι κανονικότατες. Είχα στο παρελθόν προβλήματα με σκουλήκια και κοκκιδιώσεις και πάντα συνοδεύονταν από διάρροια και ίσως και αίμα στα περιττώματα.

Αυτό δε το καταλαβαίνω. Πώς συνδιάζεται αυτό με το αναπνευστικό που φαίνεται να είναι επίσης προβληματικό?

Το πουλί πήρε 2 μέρες Teniazine και είμαστε στην 4η μέρα Aviomycine. Είναι τα μόνα φάρμακα που έχω εδώ στην Αγγλία και αυτά μου τα έφερε η μάνα μου...
Ευχαριστώ
 
Μπορείς να βάλεις κάποια φωτογραφία του στήθους για να διευκολυνθούν όσοι πιθανόν γνωρίζουν να σε βοηθήσουν;
 
Προσπάθησα να επισυνάψω μια φωτό μόλις 360κb αλλά λέει είναι πολύ μεγάλη... Τι να κάνω...
 
να την μικρύνεις petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
Επισυνάπτω την φωτό.

rsz_asdf.webp

Υ. Γ: Τι απίστευτο είναι αυτό το online προγραμμα για τις εικονες;!:!;!
 
Ε τώρα τι να σου πω... Εδώ στην περιοχή καλά καλά ξέρω τα σούπερ μάρκετ :) Όλο και κάποιος θα υπάρχει αλλά δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να έχει εξετάσει πουλί στη ζωή του. Αφου για να καταλάβεις ΚΑΝΕΝΑ pet-shop δε πουλάει καναρίνια. Και εγώ του πουλί το βρήκα μέσω ίντερνετ. Εδώ έχει τα πάντα για σκυλιά, γάτες, ποντίκια κλπ αλλά πουλί στάνταρ δε θα έχει ξαναδεί.
 
Κρίμα! ☹ Αν μπορείς βγάλε φώτο από τις κουτσουλιές του, το στέρνο και την κοιλιά του.. Όσο πιο καθαρές τόσο το καλύτερο!

Δες λίγο αυτά, θα σε βοηθήσουν:
http://www.kiklos.info/ges-check.html
kiklos.info/kot-check.html
 
Τα έχω διαβάσει όλα αυτά από το σαιτ του Αλέξανδρου. Οι κουτσουλιές είναι πεντακάθαρες. ΤΗν φωτό που ανέβασα μπορείς να την δεις η πρέπει να την ξανα ανεβάσω αν δεν ανέβηκε;
 
Είναι πολύ θολή... Μπορείς να καταλάβεις με ποια φώτο μοιάζει πιο πολύ η κοιλιά του;
 
Το ξέρω ότι είναι λίγο θολή αλλά φαίνεται καθαρά νομίζω το μελανιασμένο κομάτι. Ποιο μέρος του σώματος είναι;
 
Να με συγχωρείτε αλλά περίμενα λίγο μεγαλύτερη ανταπόκριση στο πρόβλημα αλλά τέλος πάντων 🙂
Συνεχίζω:
Το πουλί μετά από 10 μέρες Aviomycine δεν έχει την παραμικρή βελτίωση στο αναπνευστικό και το συκώτι που φαίνεται στην φωτό παραμένει μελανό...
Κουστουλιές όπως πάντα φυσιολογικότατες αλλά το πουλί αδύναμο και φουσκωμένο.

Δυστυχώς δεν έχω άλλα φάρμακα εδώ στην Αγγλία. Του δίνω CEDE Multivitamin στο νερό (5 μέρες σκοπεύω) και περιμένω μέσω amazon το σκεύασμα 'Lily of the Dessert-Aloe Vera' για να ακολουθήσει μετά την πολυβιταμίνη.

Επίσης για κανα 10ήμερο το πουλί θα τρώει μόνο Chia μπας και τα omega 3 βοηθήσουν να λειτουργήσει καλύτερα.

Any ideas;
 
Να με συγχωρείτε αλλά περίμενα λίγο μεγαλύτερη ανταπόκριση στο πρόβλημα αλλά τέλος πάντων
Απόστολε, είμαι σίγουρος ότι δεν σε αγνοεί κανείς εσκεμμένα. Μακάρι να υπήρχαν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Το ευκολότερο είναι να αρχίσει κανείς να προτείνει φάρμακα μέχρι να πετύχει το σωστό, αν καταφέρει να ζήσει το πουλάκι μέχρι τότε. Η περίπτωση του πουλιού σου δείχνει αρκετά προχωρημένη και μια τακτική πειραματισμών με φάρμακα, μόνο κακό θα κάνει δεδομένης της κατάστασης του συκωτιού του.
 
Καλά ρε συ εννοείτε πως δε γίνεται εσκεμμένα. Δεν είπα αυτό. Αν είναι δυνατόν. Το πουλάκι από όλα όσα έχω διαβάσει νομίζω θα τα καταφέρει. Αυτό το αναπνευστικό του όμως που δε διορθώθηκε με την αντιβίωση με προβληματίζει. Έχω μια υποψία για μυκόπλασμα, το οποίο ανταποκρίνεται μόνο σε συγκεκριμένες αντιβιώσεις που δεν έχω αυτή τη στιγμή. Αν μπορέσει μόνο του να ορθώσει ανάστημα, να πάρει δηλαδή μπρος το ανοσοποιητικό του, έχει ελπίδες. Το συκώτι που φαίνεται πρησμένο είναι άλλη ιστορία. Δε θα πάρει άλλα φάρμακα και θα δούμε τι θα γίνει. Πάρα πολύ θετικό οι καθαρές κουτσουλιές. Τουλάχιστον δεν έχω διάρροιες και άλλα παρόμοια. Και ο Θεός βοηθός :)
 
Back
Top