Φροντίδα Πρόβλημα με το στάντ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης teo2
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

teo2

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
174
Πόλη
Μεταμόρφωση
Εχω ένα πρόβλημα με το παπαγαλάκι μου από όταν του έφταξα το σταντ δεν ξεκολάει κάθετε συνέχεια εκεί ούτε για χάδια έρχετε ούτε για παιχνίδια κια όταν του βάζω το χέρι μου μπροστά με τσιμπάει γιατί είναι τόσο επιθετικός από όταν του το έβαλα;
 
Το πιο πιθανό είναι ότι του αρέσει εκεί και προστατεύει την περιοχή του. Αν αφαιρέσεις την τροφή/νερό από εκεί και την βάλεις μέσα στο κλουβί θα φύγει από εκεί και θα πάει στο κλουβί. Με το χέρι δελέασέτο με κάτι που του αρέσει (μήλο κτλ) εφόσον δε του δώσεις για 1 μέρα.
 
Εφοσον φερεται ετσι και συμφωνω με τον Κωστα οτι μαλλον προστατευει την περιοχη του, να του αλλαζεις συχνα θεση στα παιχνιδια που του εχεις κρεμασμενα και να αλλαζεις και τη διαρυθμιση και να μην τον αφηνεις να καθεται εκει συνεχομενα για πολλη ωρα! Να του ζητας αρκετα συχνα να ανεβαινει στο χερι σου. Αν σε δαγκωνει τοτε να κανεις σαν μην εγινε τιποτα, καμια αντιδραση απολυτως. Επειτα να του ζητας να ανεβαινει εναλλαξ στα δυο σου χερια για μερικες φορες (6-7) και να τον αφηνεις πισω στο σταντ. Μετα απο ενα-δυο λεπτα να του ξαναζητας να ανεβει. Να το κανεις αυτο μεχρι να ανεβει χωρις να δαγκωσει. Μολις ανεβει χωρις να δαγκωσει τοτε να τον επιβραβευσεις με τη φωνη σου και να του δωσεις κατι που του αρεσει πολυ και να τον αφησεις πισω στο σταντ που τοσο του αρεσει να το χαρει. Θα καταλαβει ετσι ποια ειναι η συμπεριφορα που ειναι αποδεκτη απο εσενα (με την επιβραβευση) και ποια δεν βγαζει πουθενα (με το να μην αντιδρας καθολου, δεν του δινεις την προσοχη που προσπαθει να τραβηξει αφου νιωθει πως το δαγκωμα του δε σε πτοει καθολου)!
 
αν σε δαγκωνει οταν πας να τον βαλεις στο χερι σου κανε το χερι σου μια γροθια και ξαναζητα το! Ετσι δεν θα μπορει να σε δαγκωσει και θα ανεβει!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Back
Top