Γενικά Πρόβλημα με cockatiel

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fox
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

fox

PB New Member
Εγγραφή
11 Σεπ 2015
Μηνύματα
86
Πόλη
Σαλαμίνα
Εδώ και λίγο καιρό έχω ένα πρόβλημα με τα 2 μου cocakatiel. Ο ένας είναι lutino (ο Ρικο) μου και των πήρα 3 μηνών υποτίθεται ήμερος αλλά δεν αποδειχτικέ τελικά και τόσο ήμερος τώρα είναι 9 περίπου μηνών το καλό βέβαια είναι ότι έχει τρομερή φωνή και είναι πολύ τραγουδισταρας ακόμα και εμβατήρια κάνει άρα δεν μετάνιωσα καθόλου τα λεφτά του.

Πριν ενάμιση μήνα είπαμε να του φέρουμε και μια παρέα και να τον βάλουμε σε πιο μεγάλο κλουβί έτσι αγόρασα από ένα pet shop έναν cinammon pearl (ο Ρήγας) λίγο πιο μεγάλο δηλαδή πρέπει να είναι ενάμιση χρόνου μεγαλύτερος έτσι όπως τον βλέπω.

Στην αρχή δεν τραγούδαγε καθόλου και είχε αδύναμη φωνούλα τώρα μιμιτε κατά κράτος τα πάντα από τον Ρικο και των τσιμπάει συνέχεια με αποτέλεσμα να τον βλέπω μελανχολικο και να μην τραγουδάει όπως πριν δεν ξέρω τι να κάνω;

Δώστε μου μια λύση ☹
 
Περασε απο καραντινα το νεο πουλι;

Τα άφησα για 10 μέρες ξεχωριστά και το τρελό είναι ότι ο Ρικο ήταν επιθετικός μαζί του τώρα αντιστράφηκαν οι ρόλοι

Πρεπει να τα χωρισεις πριν γινει τιποτα χειροτερο προφανως τον ζηλευει

Είναι καλύτερο αυτό η θα πέσει σε κατάθλιψη
 
Έκανα μια αποπήρα να τους χωρίσω και τελικά μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούνε ο ένας ακολουθεί τον άλλον τι να κάνω δεν ξέρω.
 
Διαφωνω πως πρεπει να τα χωρισεις. Ειναι κοινωνικα πλασματα και ζουν σε κοπαδια. Απλα ο ενας επιβαλλεται στον αλλον.
 
  • Like
Αντιδράσεις: fox
Τι διαστάσεις έχει το κλουβί τους; Αν είναι αυτό που σου έχω σχολιάσει σε άλλη φωτογραφία ως μικρό, ίσως να αποτελεί και το πρόβλημά τους.
 
Τι διαστάσεις έχει το κλουβί τους; Αν είναι αυτό που σου έχω σχολιάσει σε άλλη φωτογραφία ως μικρό, ίσως να αποτελεί και το πρόβλημά τους.

Όχι είναι το μεγάλο Σήμερα που επέστρεψα από ταξίδι τους βρήκα ήσυχους
 
αμα δεν γινεται σωστα η καραντινα και η προσαρμογη των πουλιων εχουμε τετοια προβληματα και καυγαδες μεχρι να βρεθουν οι ισορροπιες.. ευτυχως που τα κοκατιλ ειναι ενα ειδος που τσακωνονται αλλα δεν φτανουν σε ασχημους θανασιμους καυγαδες...
αυτο που μπορεις να κανεις για να ηρεμισουν λιγο τα πνευματα ειναι οι πατηθρες να ειναι ολες στο ιδιο υψος του κλουβιου (αν υπαρχει μια πιο ψηλα θα τσακωνονται για αυτην, για το πιο θα ειναι αρχηγος), διπλες ταιστρες και ποτιστρες για ενα διαστημα για να εισαι σιγουρος οτι τρωνε (αν εχεις μονο μπορει το ενα να μην αφηνει το αλλο να φαει).
τι διαστασεις ειναι το μεγαλο κλουβι σου;
 
Έχω διπλά και νερά και τροφή από την αρχή για να αποφύγω τέτοιες εντάσεις.
Το κλουβί είναι 75 ύψος Χ 56 μήκος Χ 47 φάρδος πιστεύω αρκετά καλό για 2 cockatiel
 
Back
Top