Γενικά Πρόβλημα με parrotlet, δεν φεύγει από πάνω μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tselehub
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tselehub

PB New Member
Εγγραφή
28 Αυγ 2017
Μηνύματα
121
Πόλη
Βόλος
Λοιπον εχω τον Gary το parrotlet σχεδον μια εβδομαδα. Ταισμενος στο χερι...Εχω το αντιθετο προβλημα απο οτι εχουν ολοι. Με το που ανοιξω το κλουβι ερχεται πανω μου και ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ 😂 Δεν ξερω αν ειναι λογικο αλλα οτι παιχνιδια και αν του εχω σκορπισει σε ολο το σπιτι με το που με δει να κανω ενα μετρο μακρια του ερχεται παλι πανω μου. Δεν εχει καθολου περιεργεια αυτο το παιδι? 😂 Και επισης οταν τον εχω πανω στο χερι μου και δεν εχει τι να κανω με δαγκωνει ο διαολος συνεχεια.Αν τον ταιζω κεχρι δεν δαγκωνει αλλα οποτε βαριεται με δαγκωνει οπου δει δερμα. Τον αφηνω να το κανει? Του το κοβω καπως? Αποτι ξερω δεν πρεπει να τον "μαλωσω" με οποιοδηποτε τροπο.
 

Συνημμένα

  • 143499331_1335215430172277_7325113085832870119_n.webp
    143499331_1335215430172277_7325113085832870119_n.webp
    34 KB · Προβολές: 22
καλο ειναι καθε φορα που δαγκώνει να του λες με έντονο ύφος ΜΗ να μην το αφήνεις να κάθεται πάνω στο κεφάλι σου , δοκιμασε εκπαιδευση με εντολες πχ ανέβα κατεβα ελα φυγε κτλ , και σαν επιβραβευση να δινεις κεχρι(οχι χωρις λογο) εμενα με βοηθησε το clicer , στην αρχη ετσι ηταν και τα δικα οταν, νιώσει αννετα με το περιβάλλον , θα φεύγει και απο εσενα, στα δικα μου δουλεψαν τα παραπανω διαβασε τα θεματα για την εκπαιδευση και την γλωσσα του σωματος , εχει και πολλα βιντεακια να δεις αλλα μην ξεχνας οτι το καθε πουλακι ειναι ξεχωριστο και εχει δικο του χαρακτηρα
 
Η συμπεριφορα του,για πουλακι ταισμενο στο χερι,ειναι φυσιολογικη.
Σε αναγνωριζει ως ειδος του στην παρουσα φαση και θα πρεπει να το δεχθείς και να το διαχειριστείς.

Οσο μεγαλώνει και αναλογα τον χαρακτηρα σου και τον χαρακτηρα του,ενδέχεται να υπαρξει μια καποια ανεξαρτητοποίηση.
Αυτο ομως δεν θα αλλαξει το γεγονος οτι παντα θα είναι ενα πουλακι που θα αναζητα την προσοχη και τον χρονο σου σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο σε σχεση με ενα εξημερωμένο parrotlet ωστε να μην υπαρξουν λανθάνουσες συμπεριφορές.
 
Όταν ανεβαίνει στο κεφάλι του αρέσει η δείχνει ότι θέλει να επιβληθεί? Για να το κόψω αν είναι
 
Του το κοβω καπως?
Θα τον επέστρεφα στο κλουβι του με το πρώτο δάγκωμα και θα τον άφηνα μεσα για 10-15 λεπτα και θα ξανά προσπαθούσα. Αν ξαναδάγκωνε θα επαναλάμβανα το ιδιο. Αργα η γρήγορα πιστευω οτι καταλάβει οτι αυτη η συμπεριφορά εχει ως αποτέλεσμα το να μην ειναι μαζι σου. Γενικα δεν θα τον άφηνα να αράζει πανω μου με τις ωρες και να βαριέται με αποτέλεσμα να κανει αηδίες αλλα και για λόγους εκπαίδευσης όπως και για τον τόσο σφιχτό δεσμό που αυτο δημιουργεί.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θα τον επέστρεφα στο κλουβι του με το πρώτο δάγκωμα και θα τον άφηνα μεσα για 10-15 λεπτα και θα ξανά προσπαθούσα. Αν ξαναδάγκωνε θα επαναλάμβανα το ιδιο. Αργα η γρήγορα πιστευω οτι καταλάβει οτι αυτη η συμπεριφορά εχει ως αποτέλεσμα το να μην ειναι μαζι σου. Γενικα δεν θα τον άφηνα να αράζει πανω μου με τις ωρες και να βαριέται με αποτέλεσμα μα κανει αηδίες αλλα και για λόγους εκπαίδευσης όπως και για τον τόσο σφιχτό δεσμό που αυτο δημιουργεί.
Θα το δοκιμάσω απ' αύριο. Αλλά τώρα θα κάνω μια χαζή ερώτηση. Σε άλλη περίπτωση αν δεν ανεβαίνε πάνω μου τι θα έπρεπε να κάνει?ο μόνος λόγος μέχρι στιγμής που τον έχω δει να πετάει είναι για να έρθει πάνω μου.
 
Όταν ανεβαίνει στο κεφάλι του αρέσει η δείχνει ότι θέλει να επιβληθεί? Για να το κόψω αν είναι
Θα το δοκιμάσω απ' αύριο. Αλλά τώρα θα κάνω μια χαζή ερώτηση. Σε άλλη περίπτωση αν δεν ανεβαίνε πάνω μου τι θα έπρεπε να κάνει?ο μόνος λόγος μέχρι στιγμής που τον έχω δει να πετάει είναι για να έρθει πάνω μου.

Πρόκειται για ένα μωρό ταϊσμένο πουλάκι. Έχει μεγάλη ανάγκη αλληλεπίδρασης μαζί σου, νιώθει μόνο, δεν ξέρει πως να περάσει την ώρα του και πολλά άλλα...
Άλλωστε η επιλογή κατοχής ενός ταϊσμένου πουλιού συνεπάγεται συναισθηματικής εξάρτησης-και μια σειρά υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη.
Η αλληλεπίδραση με το ταϊσμένο πουλί, είναι η σοβαρότερη υποχρέωση του κατόχου του!
Το ότι ανεβαίνει στο κεφάλι σου (λόγω ηλικίας) δεν είναι θέμα κυριαρχίας. Σε όλα τα πουλιά αρέσει να κάθονται σε ψηλά σημεία...
Με ηρεμία θα το πιάνεις και θα το τοποθετείς στον ώμο σου.
Άλλη μια υποχρέωση που έχεις είναι να το διδάξεις κάποια πράγματα πχ
...να μην κάθεται-ανεβαίνει στο κεφάλι σου (με το να το τοποθετείς αμέσως στον ώμο ή το χέρι σου).
...να μην δαγκώνει (επιστρέφοντας το αμέσως στο κλουβί του για ένα χρονικό διάστημα).
...να του δείξεις-μάθεις τον τρόπο που θ΄ασχολείται με τα παιχνίδια του κτλ κτλ (ατελείωτο το θέμα όταν υπάρχει διάθεση και αγάπη).
Να ξέρεις πως επέλεξες ένα είδος μικρό μεν, με απαιτήσεις δε...wellcom to the club!
 
Back
Top