Ασθένειες Πρόβλημα σε καναρίνι από ακάρεα

Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα και από μένα!
Νέο μέλος ψάχνει πληροφορίες και φαίνεται ότι βρήκα το κατάλληλο μέρος! Εδώ και 2 ημέρες φιλοξενώ το καναρίνι της ανιψιάς μου, το οποίο έχει σοβαρό πρόβλημα από ακάρεα στα πόδια. Ο γιατρός δεν ήταν πολύ αισιόδοξος γιατί η φλεγμονή έχει προχωρήσει ψηλά στο ένα πόδι, αλλά μας είπε ότι αξίζει να το πολεμήσουμε. Ακολουθούμε αγωγή με αντιβίωση vibramycin και αλοιφή celestoderm V (μέχρι να βρεθεί η epithol) και ελπίζουμε για το καλύτερο!

Καλημέρα και από μένα!
Νέο μέλος ψάχνει πληροφορίες και φαίνεται ότι βρήκα το κατάλληλο μέρος! Εδώ και 2 ημέρες φιλοξενώ το καναρίνι της ανιψιάς μου, το οποίο έχει σοβαρό πρόβλημα από ακάρεα στα πόδια. Ο γιατρός δεν ήταν πολύ αισιόδοξος γιατί η φλεγμονή έχει προχωρήσει ψηλά στο ένα πόδι, αλλά μας είπε ότι αξίζει να το πολεμήσουμε. Ακολουθούμε αγωγή με αντιβίωση vibramycin και αλοιφή celestoderm V (μέχρι να βρεθεί η epithol) και ελπίζουμε για το καλύτερο!
Βαζε αλοιφη μεχρι ψηλα στο ποδι. Η celestoderm V ειναι τρομερη σαν αλοιφη, μονο που περιεχει κορτιζονη! Και δεν ειναι και η καταληλη για την περιπτωση σου. Εως οτου βρεθει η epithol,θα ηταν καλυτερη ηdaktarin της Μινερβα. Ειναι ειδικη για μυκητες των ποδιων και χωρις κορτιζονη. Εγω εσωσα την glosterina μου, με αυτη, γιατι αργισα να βρω epithol. Και μου εκανε και τρεις γενες{ασπορα ομως δυστηχως}και χαιρει ακρας υγειας.
Βλεπε για περισσοτερα εδω.
Επειγον Αρρωστη Gloster Σελιδα-6

Η θεραπεία ολοκληρώθηκε, πήγαμε ξανά στο γιατρό και μου είπε ότι η φλεγμονή έφυγε και να βάζω μόνο την αλοιφή κάθε 2 εβδομάδες για 2 μήνες και μετά πιο αραιά. Το πρόβλημα είναι ότι η πληγή που είχε δημιουργήσει ακριβώς στην κλείδωση δεν έχει κλείσει και ο γιατρός μου είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό. Αν το δέσουμε κινδυνεύει να μολυνθεί και δε μπορούμε να του φορέσουμε κολάρο για να μην το τσιμπάει.
Έχετε καμιά ιδέα; Όσο μένει ανοιχτή η πληγή την τσιμπάει και όσο την τσιμπάει δεν κλείνει!
Επίσης δε μπορώ να βρω την epithol. Ο κτηνίατρος μου είπε να βάζω εναλλακτικά την pomada της tabernil.
Τέλος, κάνει ένα θόρυβο σαν τσικ τσικ με το ράμφος του κυρίως το βράδυ, όχι όμως όταν κοιμάται. Ξέχασα να το πω στον κτηνίατρο γιατί γινόταν χαμός και ήταν πολύ αγχωμένος! Λέτε να έχει ακάρεα στους αερόσακους και αν έχει, η σταγόνα που του έβαλε ο γιατρός στο σβέρκο τα καταπολεμάει ή πρέπει να γίνει άλλη θεραπεία; Θα ψάξω και τα σχετικά θέματα, συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!

η σταγονα που του εβαλε ο κτηνιατρος ειναι ιβερμεκτινη και εναι πολυ δραστικη ουσια για πολλα ειδη ακαρεων μονο που η θεραπεια χρειαζετε επαναληψη μετα απο 7-8 ημερες μια και δυο φορες ακομη αυτο εξαρτατε απο σοβαροτητα της προσβολης και την γενικη κατασταση της υγειας του πτηνου επισης μπορει να χορηγηθη παραλληλα και καποιο αντιβοτικο μονο σε πολυ σοβαρες περιπτωσης και μετα απο καθοδηγηση ειδικου πτηνιατρου!

Καλημέρα! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Τη σταγόνα την έβαλε ο γιατρός 2 φορές, με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων. Χτες του έβαλα αλοιφή και είδα ότι η πληγή άρχισε να κλείνει, επιτέλους! Έχει κάνει κάκαδο κόκκινο σκούρο και είναι μικρότερη σε διάμετρο, αλλά συνεχίζει να την τσιμπάει ο χαζούλης! Ελπίζω να μην την ξαναανοίξει! Θα δω πώς θα πάει και μπορεί να τον ξαναπάω στο γιατρό την επόμενη Τετάρτη που δέχεται. Το πηγαίνω στον κ. Δημητριάδη, τον ήξερα από μια φίλη μου και είδα και καλές κριτικές εδώ, οπότε λογικά θα ξέρει τι κάνει, έτσι δεν είναι;

Ρωτάς εμάς εάν ξέρει ο γιατρός τι κάνει;
Είδες και μόνη σου ότι οι κριτικές που έχει εδώ είναι οι καλύτερες όπως λες, είδες το πουλάκι σου να γίνεται καλά.
Δεν ρωτάνε εμάς τι λέει ο γιατρός αλλά εμείς ρωτάμε εσένα εάν ο γιατρός έκανε σωστή διάγνωση και εάν εσύ είσαι ευχαριστημένη από τον γιατρό;
Μακάρι να έχουμε γιατρούς που να ασχολούνται με τόσα μικρά ζώα που για εμάς είναι τόσο πολύτιμα.

Βλέπω ότι το πουλάκι πάει καλύτερα και απλά ήθελα επιβεβαίωση! Ευτυχώς ο συγκεκριμένος γιατρός έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα πάρα πολύ καλός και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τρέχω εκεί και δεν πάω στο πετ σοπ της γειτονιάς μου.
Πάντως, επειδή πριν 7 μήνες βρήκα ένα γατάκι με μύκητες, σε 3 γιατρούς πήγα, 3 απόψεις άκουσα και αν πιστέψω την τωρινή κτηνίατρο, ο πρώτος παραλίγο να το στείλει στον άλλο κόσμο το γατί με τη θεραπεία που μας έδωσε! Σίγουρα στην ιατρική δεν είναι άσπρο μαύρο τα πράγματα, αλλά αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία δε μπορείς να αξιολογήσεις με ευκολία τις εκάστοτε απόψεις των γιατρών!
Ήταν μια ερώτηση μάλλον ρητορική... Την επόμενη φορά θα την κρατήσω για τον εαυτό μου, προς αποφυγή παρεξηγήσεων!

Ευτυχως που υπαρχουν κτηνιατροι που ξερουν τη δουλεια τους και βοηθουν τον κοσμο, μπραβο χρυσα που ασχοληθηκες με το πουλακι.

Στον ιδιο κτηνιατρο ειχα παει κ το δικο μου, με αριστες εντυπωσεις!
τα καλα πρεπει να λεγονται!

το καναρινι μου απο τοτε ειναι τουρμπο😎

Back