Ασθένειες Πρόβλημα στα πόδια του καναρινιου ❗

Kwstas2005

PB New Member
Εγγραφή
11 Δεκ 2023
Μηνύματα
2
Καλημέρα σε όλους,
Δυστυχώς αναγκάζομαι να μπω απευθείας στο θέμα μιας και χρειάζεται άμεση βοήθεια. Σήμερα το πρωί μετά από επικοινωνία μου με στενό συγγενικό πρόσωπο που διατηρεί καναρίνια έμαθα για την κατάσταση ενός πουλιού το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένη κατάσταση ασθένειας στα πόδια. Το πουλάκι του οποίου δε γνωρίζω την ηλικία έχει παρουσιάσει στα πόδια του ένα είδος ακάρεων όπως θα εκρινα εγώ αφού έχω αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση με παπαγαλάκι μου και την αντιμετώπισα αποτελεσματικά με αλοιφή epithol. Δυστυχώς όμως μου φαίνεται σε μεγάλο βαθμό πολύ διαφορετική η κατάσταση για την οποία θα σας παραθέσω φωτογραφίες προκειμένου να μου πείτε την άποψη σας για το πώς πρέπει να το φροντίσει.
Το καναρίνι έχει φθάσει στο σημείο να μπορεί να σταθεί με δυσκολία κανονικά στις πατηθρες και να παραμένει όσο το δυνατόν περισσότερο στο ένα πόδι.
Επειδή στην περίπτωση αυτή το πουλάκι βρίσκεται σε απομακρυσμένο χωριό θα ήθελα να ζητήσω την όσο το δυνατόν πιο άμεση βοήθεια σας προκειμένου να προμηθευτώ την κατάλληλη αγωγή για να την στείλω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
[automerge]1702280661[/automerge]
IMG_20231211_093828.webpIMG_20231211_093845.webp
 
  • Sad
Αντιδράσεις: kika
Κυρίως να θυμάσαι, epithol ελάχιστη ποσότητα κ καλύτερα το βράδυ ώστε να μην την πειράζει κ ελαφρύ μασάζ με φορά από το πέλμα προς τις φολίδες.Tο αναλύει ο κος Μάκης @mgerom.


K σχολαστική καθαριότητα στις πατηθρες κ συχνή αλλαγή με καθαρές.
 
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους για την άμεση ανταπόκριση. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες και πιστεύω όλα θα πάνε καλά.
Γενικά, στην πορεία, αν θέλεις, ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη
 
Back
Top