Αναπαραγωγή Πρόβλημα στην φωλιά (ψείρες)

scooby2gr

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2014
Μηνύματα
94
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας

Καναρα παράτησε ξαφνικά την φωλιά της με 3 μικρά 10 ημερών.

Δυο πέθαναν, και το τρίτο το έχω στο χέρι και το ταΐζω

Εξετάζοντας προσεκτικά το μικρό διαπίστωσα ότι είναι γεμάτο ψείρες. Πήρα τηλ τον ανιψιό (δικά του πουλιά) και των ρώτησα εάν έχει ψείρες στις υπόλοιπες φωλιές και μου είπε ναι.

Το ερώτημα έχει ως εξής και είναι σε δυο μέρη.

1) Πουλιά με αυγά. Μπορούμε να απλώσουμε σκόνη τώρα που κάθονται χωρις αρνητικές επιπτώσεις στα αυγά;

2) Το μικρό που έχω στο χέρι, πως το μπορώ να του εξαφανίσω τις ψείρες διότι θέλω να το βάλω το πουλάκι στην φωλιά που έχει ένας φίλος μου που είναι περίπου της ίδιας ηλικίας τα μικρά (εάν επιβιώσει μέχρι αύριο)

ΣΟΣ
 
Καλημέρα

Ευχαριστώ για τις συμβουλές περί ψείρας στην φωλιά. Έχω όμως μια ερώτηση. Η συσκευασία του Pinexpowderγραφεί ότι πρέπει να το κρατήσουμε μακριά από παιδιά για τους ευνόητους λόγους. Το ερώτημα είναι εφόσον πρέπει να μένει μακριά από παιδιά, με ποια λογική μπορούμε να ψεκάσουμε με πούδρα τις φωλιές, τα αυγά, τα μικρά χωρίς να ανησυχούμε ότι θα υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις;Καλημέρα

Σε συνέχεια της χθεσινής μου έκκλησης για βοήθεια με ψείρες, σας αναφέρω ότι το μικρό μεταφέρθηκε σε φωλιά φίλου και παρένθετη μητέρα όπου το δέχτηκε και το ταΐσε. Τώρα το μόνο που μπορούμε μάλλον να κάνουμε είναι να ελπίζουμε
 
με ποια λογική μπορούμε να ψεκάσουμε με πούδρα τις φωλιές, τα αυγά, τα μικρά χωρίς να ανησυχούμε ότι θα υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις;
Αν υπήρχε πρόβλημα δεν θα ήταν επίσης λογικό να είχε εμφανιστεί έστω και ένας τόσα χρόνια για να το αναφέρει;
 
Το μικρό μεταφέρθηκε μαζί με τη φωλιά του; Γιατί αν έγινε έτσι κόλλησε ψείρες και ο φίλος σου!

Με το pinex δεν υπάρχει κανένας φόβος! Έξω η.ψείρα μπορεί και να σκοτώσει τα μικρά! Έχεις κι άλλα μικρά ή αυγά σε φωλιές!?
 
H μαύρη ψείρα στην οποία αναφέρεσαι και μπορεί να βρεθεί επάνω στα πουλιά, είναι κάτι που καταπολεμιέται εύκολα, με "μαλακά" εντομοκτόνα όπως το PINEX.
Βέβαια, όλα αυτά τα χημικά σκευάσματα δεν είναι κατάλληλα για βρώση. Ετσι φέρουν υποχρεωτικά την ένδειξη "μακρυά απο παιδιά" , με αυτόν τον φόβο.
Πάντως δεν θα πρέπει να σας εκπλήξει το γεγονός, εάν δείτε ΚΟΚΚΙΝΗ ψείρα αργά το βράδυ να κάνει βόλτες πάνω στην σκόνη χωρίς να ενοχλείται.
 
Σταύρο. Χθες το βράδυ πήρα το μικρό, το τάισα, το ζέστανα και το καθάρισα με φακό και μπατονετα. Σήμερα πριν το πάω στην φωλιά του φίλου μου, το μικρό πήρε μια δόση Pinex powder και το ίδιο και η φωλιά που φιλοξενούσε 3 πουλάκια. Καναρα Pinex spray στην ράχη καθώς και το άλλο ζευγάρι που έχει. Η φωλιά του δεύτερου ζευγαριού, που έχει 4 αυγά, Pinex powder. Σήμερα το απόγευμα, θα κάνω μια επίσκεψη στον ανιψιό (από όπου προήρθε το πρόβλημα) για Pinex powder στις φωλιές με αυγά και 1 φωλιά με μικρά καθώς και Pinex spray στα μεγάλα πουλιά.

Μόλις με πήρε ο φίλος μου και μου είπε ότι η θηλύκια ταΐζει κανονικά και τα 4 (το ένα υιοθετημένο)

Chevi_tren που στην ευχή το βρίσκουμε;
 
Back
Top