Αναπαραγωγή Πρόβλημα στο ενα ποδαράκι νεαρού καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tsiou40
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tsiou40

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2023
Μηνύματα
13
Πόλη
Αθήνα
Έχω ένα μικρούλι 24 ημερών.
Έχω παρατηρήσει ότι ενώ κάνει προσπάθειες να πετάξει κλπ δεν κάθεται ιδιαίτερα σε κλαρί (με αποτέλεσμα να μένει ακόμη τις περισσότερες ώρες στην φωλιά) διότι το ένα ποδαράκι δεν γραπώνει το κλαρί. Αυτό είναι φυσιολογικό (λόγω του νεαρού της ηλικίας) που σιγά σιγά θα δυναμώσει και θα μάθει ή να έχει κανένα πρόβλημα στην φυσιολογία του;;;

Για να σας δώσω να καταλάβετε, ενώ το δεξί ποδαράκι γραπώνει και πατάει καλά στο κλαρί και μπορεί να στηλώσει το κορμί του, το άλλο ποδαράκι δεν κάνει καθόλου την κίνηση τα δάχτυλα να γραπωσουν το κλαρί (μένουν καπως τεντωμένα ανοικτά) και ακουμπά όλο το πόδι από την κλείδωση και κάτω (ακριβώς όπως κάθεται στη φωλιά) με αποτέλεσμα να μένει χαμηλωμένο.
 
Η αλήθεια είναι ότι μάλλον κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με ακρίβεια τι πρόκειται να συμβεί ή τι έχει το πουλάκι. Το πιθανότερο είναι, ακόμα κι αν το ποδαράκι του παραμείνει έτσι άκαμπτο, ότι το πουλάκι θα ζει κανονικά. Τώρα έτσι όπως περιγράφεις ότι το πόδι ακουμπά από την κλείδωση και κάτω στην πατήθρα, ενδεχομένως να του δημιουργήσει κάποιο ζήτημα φθοράς, κι επομένως αυτό που έχω να σου προτείνω, αν το πουλί εξακολουθήσει αυτήν τη στάση, είναι να το ελέγχεις τακτικά και αν δεις ερεθισμούς να φτιάξεις / προμηθευτείς στην πορεία πατήθρες επίπεδες και πεπλατυσμένες.
Το άλλο που θεωρώ ότι θα ήταν καλό να έκανες, είναι να επισκεφτείς κάποιον γιατρό ειδικευμένο σε πτηνά. Αλλά δεν ξέρω πόσο επείγον είναι αυτό κι αν πρέπει να περιμένεις να δεις μήπως υπάρχει κάποια εξέλιξη. Προσωπικά θα περίμενα μια βδομάδα πάνω κάτω και στη συνέχεια θα μιλούσα σε γιατρό, μήπως και μου προτείνει κάποιον νάρθηκα αν το πόδι επιδέχεται βελτίωση.
 
Back
Top