Ασθένειες Πρόβλημα στο καναρίνι

Αλεξία

PB Member
Πόλη
Γλυφάδα
Κατά τις αρχές του Φεβρουαρίου παρατήρησα ότι το θηλυκό μου καναρίνι καθότανε φουσκωμένο και ότι έχανε λίγα πουπουλάκια, το πήγα σε ένα pet shop που πηγαίνω συχνά και μου έδωσε ( Μutaplum forte της RAFF) που είναι κατά της πτερόροιας και μια αντιβίωση (ΝΕΟ-OXYVET powdet) για 14 ημέρες,
επειδή το φούσκωμα έφυγε αμέσως την επόμενη ημέρα έδωσα την αντιβίωση μόνο για 10 ημέρες και συνέχισα το φάρμακο για την πτερόροια (15) ημέρες.
Αφού τελειώσει η θεραπεία μου πρότεινε να ξεκινήσω αναπαραγωγή μετά απο δύο εβδομάδες για να μπορέσει να καθαρίσει ο οργανισμός απο τα φάρμακα.
Τώρα που πλησιάζει η ώρα να ξεκινήσω αναπαραγωγή(απο την επόμενη εβδομάδα) βλέπω ότι χάνει ακόμα πουπουλάκια κια μερικά φτερά δεν είναι έντονο το πρόβλημα ούτε είναι τοπικό κάπου, τρώει και κινήται κανονικά όλα τα άλλα είναι φυσιολογικά αλλά σήμερα παρατήρησα χωρίς να είμαι εντελός σίγουρη ότι παρουσιάζει και διάροια, και αυτό είναι που με ανησηχεί πολύ γιατί τεν επόμενη εβδομάδα έλεγα να το βάλω μαζί με το αρσενικό και να ξεκινήσω αναπαραγωγή. SOS περιμένω γρήγορα τις συμβουλές σας.
Υ. Γ Εχω ένα φάρμακο που είναι για την διάροια (ΑSTRICYCLINE της BOGENAS)
μπορώ να το χρησιμοποιήσω και αν ναι μετά απο πόσο καιρό μπορω να τα ζευγαρώσω;

Ξέχασα να σας πω ότι τα πουλιά είναι σε εσωτερικό χώροκανονική θερμοκρασία απο τροφή δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα τρώει και το αυγουλάκι μηλαράκι καρότο τριμένο λάχανο καμοιά φορά, μαρούλι τώρα τελευταία δεν του έδινα και οι σπόροι είναι διάφοροι δεν είναι ενα είδος σπόρων.

Εγώ θα σου πρωτινά να το πας σε ένα κτηνίατρο και να μη του δίνεις φάρμακα επειδή σου το είπε κάποιος από το πετ σοπ.
Μπορεί να μην είναι κάτι σημαντικό και απλά για κάποιο λόγω να στρεσάρετε.

η γνωμη μου ειναι οτι περναει πτερροροια το πουλι και η διαρροια οφειλεται στο αυγο που ψδεν ειναι ειτδε καλα βρασμενο ειτε καλης ποιοτητας,θα συμφωνησω με τον στεφανο και θα πω να το πας σε ενα γιατρο να το δει και μην πηγαινεις στους πετσοπαδες, δεν ξερουν ολοι την δουλεια τους

Στην περιπτωση που παρουσιαζει διαροια πρεπει να σταματησεις την παροχη του αυγου αυγοτροφης φρουτον και λαχανικων το πουλακι πρεπει να ειναι σε ζεστο μερος και η τροφη του μονο σποροι και νερο στο οποιο καλο θα ηταν να υπαρχει ενα διαλυμα απο ηλεκτρολυτες για το συγκεκριμενο σκευασμα το neo-oxyvet η διαρκεια της θεραπειας πρεπει να μην υπερβενει της 7 ημερες γιατι τοτε εχουμε την καταστροφη της μικροχλωριδας και γαστρεντερικες διαταραχες αυτο ισχυει σαν γενικος κανονας για τα περισοτερρα αντιβιοτικα η δοσολογια ειναι 1 κουταλακι του γλυκου στο 1 λιτρο ποσιμου νερο με ταυτοχρονη χορηγηση ενος πολυβιταμινουχου σκευασματος το οποιο αλλαζουμε καθημερινα με φρεσκο διαλυμα και τελος καλο θα ηταν το πουλακι να το εξεταση ενας ειδικος πτηνιατρος

Αλεξία, πρώτα δίνεις αντιβίωση και μετά ρωτάς το φόρουμ;

Η πτερόρροια εκτός εποχής μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ιωδίου, πολύ απλά.
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η αντιβίωση σε αυτή την περίπτωση το μόνο που θα έκανε θα ήταν εξασθένηση του πουλιού.

Κόψε λοιπόν τα φρουτα και λαχανικά, δίνε καθαρό νερό (σε ποτήρι από το βράδυ για να εξατμιστεί το χλώριο), καθαριότητα σχολαστική και σκετους σπόρους. Να δούμε αν ετσι περάσει η διάρροια.

Τα μιγματα ηλεκτρολυτων νερου και δεξτροζης προλαβαινουν την αφυδατωση και ενισχυουν την ενυδατωση του οργανισμου η χορηγηση των ηλεκτρολυτων βοηθα στην αποκατασταση των χαμενων ποσοτητων τους απο τον οργανισμο και στην επαναφορα της οξεοβασικης ισορροπιας. η δεξτροζη διευκολυνει την απορροφηση ιοντων νατριου και νερου σκευασματα ORS almora plus χρηση δοσολογια στης εσωκληστες οδηγιες

Σήμερα το πήγα σε κτηνίατρο που είναι στην Ηλιούπολη (ΛΟΥΚΑΚΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ) και μου έδωσε αντιβίωση και ένα τονωτικό μαζί για να παίρνει, δεν μπορεί αυτήν την στιγμή να ξεκινήσει αναπαραγωγή πρέπει λέει να τελειώσει η θεραπεία και μετα απο 10 μέρες να τα βάλω για ζευγάρωμα. Μου είπε οτι η διάρια μπορεί να οφείλεται στην αντιβίωσει που έπαιρνε γιατί μπορεί να του έχει χαλάσει την χλωρίδα του εντέρου, γιατί αυτή που του
έδινα ηταν πολύ δυνατή. Πάντως ε'ιναι πολύ καλή και πολύ συζητήσημη γιατρός.

Αυτο επρεπε να κανεις απο την αρχη και οχι να αρχισεις την αντιβιωση επειδη στο ειπε ο μαγαζατορας! Αχ αυτοι οι πετ σοπαδες... Δεν φτανει που ειναι ασχετοι το παιζουν και κτηνιατροι...

Για άλλη μια φορά αποδειχτικέ ότι δεν πρέπει με το παραμικρό να δίνουμε στα πουλιά αντιβίωση και μάλιστα χωρίς συνταγή γιατρού.
Στο τέλος μπορεί να έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούμε.

Αλεξία ελπίζω τώρα όλα να πάνε καλά και να μην έχει κανένα πρόβλημα το καναρινάκι.

Eίναι νωρίς ακόμα τώρα θα δείξει, θέλω να του βάλω και καινούργιο χαρτί για να μπορώ να το ελέγχω (στον πάτο).

Και δυστυχώς η αναπαραγωγή αναβάλεται και θα μου πάρει πολύ καιρό ακόμα.
Και το περίμενα πως και πως.

Αλεξία μπορείς να τα βάλεις και αργότερα τα πουλάκια για αναπαραγωγή δεν χάθηκε και ο κόσμος για 10-15 μέρες που χρειάζονται (μάλλον λιγότερες) μέχρι να επανέρθει εντελώς.
Ποια αντιβίωση σου έδωσε; ρωτάω γιατί δεν ξέρω κάποια αντιβίωση για την χλωρίδα του εντέρου εκτός απο τα προ βιοτικά και με ενδιαφέρει.
Περαστικά στο πουλάκι! 🙂

• Like
Αντιδράσεις: mgerom
Μου έδωσε την Aviomycine της TAFARM αν και τελικά μου είπε οτι δεν φταίει η αντιβίωση για την διάροια γιατί την ξαναπήρα τηλέφωνο και μου είπε οτι απο την ημέρα που σταμάτησα την προηγούμενη αντιβίωση μέχρι την Κυριακή που ξεκίνησε η διάροια έχουν περάσει πολλές μέρες, άρα δεν φταίει αυτό. αλλά θα πάρει καιρό γιατί μου είπε 10 σταγόνες για 8 ημέρες διακοπή για 15 ημέρες και επανάληψη πάλι, και μετά πρέπει να καθαρίσει ο οργανισμός άλλες 10 ημέρες. Εκτός απο αυτό μου έδωσε ANTISTRESS της TAFARM και αυτό πάλι 10 ημέρες διακοπή και επανάληψη για 10 ημέρες. Για αυτό σου λέω δύσκολα τα πράγματα.

Back