Ασθένειες Πρόβλημα στο μάτι ενός φλώρου μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης scorp
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

scorp

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2007
Μηνύματα
207
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Το φλώρι μου παρουσίασε στη δεξιά άκρη του ενός ματιού του μια άσπρη φλεγμονή σα μια άσπρη γλίτσα που μεγαλώνει!Χρησημοποίησα για 3 μέρες κολύριο Garamat από το φαρμακείο (Αντιβίωση + κορτιζόνη περιέχει). Το πήγα σε ένα κτηνίατρο στον Εύοσμο Θεσ/νίκης που είχα διαβάσει εδώ στο site και μου πρότεινε μια κρέμα αντιμυκητιασική-αντιμικροβιακή αντι-απ'όλα ονόματι Kenocamp η κάπως έτσι.Αυτή η άσπρη υδαρής φλεγμονή όμως μεγαλώνει. Θα το πάω αύριο στην Κτηνιατρική Πανεπηστημιακή κλινική στη Γιαννιτσών μήπως μου πεί κάποιος κάτι παραπάνω. Παιδιά έχω στεναχωρηθεί πολύ. Το αγαπάω πολύ το φλωράκι. Κατα τα άλλα είναι υγιέστατο.Αφου να φανταστειτε κελαηδάει! Επίσης του έχω από χθές αντιβίωση στο νερό (Aviomycine + Aidonine). Πάσα βοήθεια ευπρόσδεκτη.
 
Εχεις κάνει το καλύτερο δυνατόν.
Πήγαινε και στα Γιαννιτσά και γράψε μας
τις εντυπώσεις σου,τις οδηγίες κλπ.
Εκείνο που απλώς θα συμπλήρωνα,
μεγάλη και συχνότερη καθαριότητα στις πατήθρες,
Καθημερινά αυτήν την περίοδο.
 
Το πήγα σε δυο κτηνιάτρους. Ο δεύτερος μου έδωσε την απάντηση. Πρόκειται για ορνίθωση ή αλλιώς γνωστή ως ψιττάκωση. Είναι από τις ελάχιστες ασθένειες που μεταδίδονται και στον άνθρωπο. Μου συνταγογράφησε αντιβίωση αλλά μόλις το έμαθε η μάνα μου που δουλεύει σε νοσοκομείο απαίτησε να το αφήσω ελευθερο γιατι φοβόταν και έτσι υπάκουσα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
1) Μια φλεγμονή στο μάτι δεν είναι και τόσο αθώα όσο νομίζουν μερικοί (Κ εγώ ανάμεσα σε αυτούς)
2)Ο γιατρός με επέπληξε και με το δίκιο του γιατί έβαλα στο μάτι του πουλιού 2 κολύρια με αντιβίωση και κορτιζόνη. Το πρώτο μου το πρότειναν σε Pet-Shop και το άλλο το πήρα μόνος. Και τα δύο όχι μόνο ήταν ΑΧΡΗΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣ αλλά μου είπε πως η κορτιζόνη θα το τύφλωνε σε περίπτωση που είχε πρόβλημα στον κερατοειδή του (Ευτυχώς δε το κατάφερα αυτό...) ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ(Εμού) ΚΑΙ ΤΩΝ Pet-Shop ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ...
3)Ο πρώτος κτηνίατρος που μου πρότεινε την Keacomp έκανε μεγάλο λάθος γιατί αυτή η αλοιφή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έρθει σε επαφή με το μάτι γιατί και πάλι κινδυνεύει από τύφλωση
4)Με ρώτησε πότε το εμφάνισε το πρόβλημα και όταν του είπα πριν μια εβδομάδα με ρώτησε γεμάτος απορία πότε σκόπευα να το πάω σε γιατρό. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ...
 
οι πετ σοπαδες ειναι παντελος ασχετοι σε απλα πραφματα ποσο μαλιστα σε ιατρικα θεματα γιαυτο λεμε οτι πρεπει να το πηγενουμε στο γιατρο και ποτε δεν κανουμε του κεφαλιου μας, εγω προσωπηκα τα καναρινια μου τα παω σε ενα κτηνιατρο που ειναι 60 χιλιομετρα πηγενε ελα αλλα ξερω οτι θα μου πει ειαι εγκιηση! Τωρα απο την μια ειχε δικιο η μαμα σου που φοβιθηκε αλλα απο την αλλη εκανες πολυ κακο που το αφισες ελευθερο γιατι ετσι σαν φορες θα μολινει και αλλα πουλια
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Προσωπικά, σ' ευχαριστώ πολύ που είχες
την υπομονή και την ευχαρίστηση να τα γράψεις
όλα αυτά.
-Δές και την καλή. Ας πούμε, πλευρά του θέματος.
Απέκτησες κτηνίατρο που απ' ότι κατάλαβα
κέρδισε την εμπιστοσύνη σου.
 
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες αφ' ενός ότι το καλό είναι ότι βρήκες πτηνίατρο που σε ικανοποιεί και αφ' ετέρου ότι δεν είναι λύση η απευλευθέρωση των άρρωστων πτηνών, γιατί μπορεί να μεταδώσουν την ασθένεια και αλλού. Τόσο σε πτηνά όσο και σε ανθρώπους (μιας και πρόκειται για λοιμώδη νόσο).
 
Τα έγραψα γιατί απλώς αυτή η ερασιτεχνική αντιμετώπιση ενός φαινομενικά απλού προβλήματος στο μάτι απέδειξε πόσα μαζεμένα λάθη μπορεί να κάνει ένας σχετικά αρχάριος που έχει στην κατοχή του πουλιά. Η χρήση του κολύριου απο τη μεριά μου μου θύμησε τον Κώστα Βουτσά σε μια ταινία που παρίστανε το γιατρό ενός πλοίου και το μόνο που ήξερε να λέει ήτανε "Εχει τροφική δηλητηρίαση. Να βάλουμε εμπλαστρο..."
 
To Kortisoni genika einai poli epikointino gia ta poulia mas. Os eleges tifloni apo afto an pai sto mati kai deftero an tha pai sto aima tou pouliou, metaferete sta nebra kai se liges ores pethenei to pouli giati ta nebra stamatane na touleboune.

Alexandros
 
οσο αναφορα για τη διαγνωση της ορνιθωσης σε ζωντανο πτηνο ειναι πολυ δυσκολο να γινει επειδη τα συμπτωματα δεν ειναι χαρακτηριστικα της νοσου ο συνδυασμος των κλινικων συμπτωματων και των παθολογοανατομικων αλλοιωσεων θετει την υποψια της νοσου στις περιπτωσεις αυτες επιβαλλεται η εργαστηριακη διαπιστωση επισης η ορνιθωση στον ανθρωπο προσβαλλει κυριως το αναπνευστικο συστημα τυπικο συμπτωμα της νοσου ειναι ο επιμονος πυρετος που διαρκει 1-2 εβδομαδες με την προυποθεση οτι ηδιαγνωση γινει εγκαιρα η θεραπεια με αντιβιοτικα ειναι αποτελεσματικη η μεταδοση απο ανθρωποσε ανθρωπο ειναι σπανια πηγη των πληροφοριων παθολογια ιΙ. ΤΟΥΛΙΑΣ και ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΝΩΝ Ι. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
 
Ο γιατρός που έκανε τη διάγνωση μου ανέφερε πως υπάρχουν 27 στελέχη από τα οποία δύο μόνο είναι κοινά με τον άνθρωπο. Δηλαδή πρέπει να πέσεις σε ένα από αυτά τα στελέχη για να υπάρχει πιθανότητα να κολλήσεις. Το πουλάκι ήταν υγιέστατο αν εξαιρέσεις το μάτι του. Κελαηδούσε όλη μέρα! Αφού όμως ο γιατρός έδειξε βεβαιότητα τον πιστεύω.
 
Είναι μια μολυσματική νόσος που προκαλείται απο ένα βακτήριο με το όνομα Chlamydiapsittaci.
Τα πτηνά μπορεί να φέρουν το βακτήριο χωρίς να νοσούν για χρόνια, μέχρι να εκδηλωθεί μετά απο κάποια καταπόνηση.
Η λοίμωξη αφορά το πεπτικό, το αναπνευστικό αλλά μπορεί να πάρει και μορφή γενικευμένης λοίμωξης.
Η νόσος μπορεί να μεταδοθεί και σε άλλα ζώα ακόμα και στον ΑΝΘΡΩΠΟ.
Η νόσος στον άνθρωπο συμβαίνει συνήθως μετά την εκθεσή του σε μικροοργανισμούς του αέρα ή της σκόνης σε κλωβοστοιχίες πτηνών, σε πτηνοτροφεία ή μετά απο πολύ στενή επαφή έστω και με ένα μολυσμένο πτηνό.
Συνήθως προσβάλλονται άτομα με καταπονημένο ανοσοποιητικό σύστημα και πάντως υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.
Τα πτηνά εμφανίζουν απώλεια βάρους, κατάπτωση, ανορεξία, υποπράσινα ούρα, πολύ μαλακά κόπρανα καθώς και αναπνευστικά συμπτώματα θυλακίτιδας. Τα λευκά αιμοσφαίρια αυξάνουν στις 25-95 χιλιάδες απο τις 13 χιλιάδες του φυσιολογικού.
Οι αυστηροί κανόνες υγιεινής, προστατεύουν από την ούτως ή άλλως σποραδική εμφάνιση της νόσου. ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία με τετρακυκλίνες, δοξυκυκλίνη και χλωροτετρακυκλίνη.
Με λίγα λόγια αν προσέχετε να είναι καθαρό το κλουβί και κρατάτε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής (ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ) δεν έχετε να φοβάστε κάτι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
 
Back
Top