Ασθένειες Πρόβλημα στο μάτι καναρινιού με εκτεταμένη μόλυνση

Papadopoulos G

PB Member
Εγγραφή
10 Αυγ 2014
Μηνύματα
505
Πόλη
Αρμένιο
Μια και πήρα φόρα... κι ένα άλλο καναρινάκι μου έχει πρόβλημα στο μάτι, σαν να έχει κάτι μέσα.
έχω μερικές μέρες που δίνω tobrex με μικρή όμως βελτίωση...
Πάσα βοήθεια δεκτή...

003.webp

004.webp
 
Η μόλυνση δεν είναι μόνο εξωτερική αλλά και το ματάκι εσωτερικά είναι υγρό και έχει παραμορφωθει. ☹ για αρχή εγώ θα έκανα κομπρεσες με χαμομήλι πρωί βράδυ, και επίσης πρωί βράδυ θα έβαζα tobrex παιδικό, χωρίς κορτιζόνη, μια σταγόνα εξωτερικά και μια σταγόνα εσωτερικά και στα δύο μάτια. Πρώτα στο υγιές μάτι και μετά στο άλλο. Αυτό να το κάνεις με γάντια, φυσικά το καναρινακι μόνο του σ ένα κλουβί και καθημερινό καθαρισμό τις πατηθρες. Αν μετά από 5 μέρες δε δεις βελτίωση να το πας σε κτηνίατρο
https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Φυσικά αν έχεις τη δυνατότητα να το πας αύριο κιόλας σε έναν εξειδικευμενο κτηνίατρο ακόμη καλύτερα για το πουλάκι.

Περαστικά σας!
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Περαστικα σας Γιαννη σου ευχομαι οτι καλυτερο για τι πουλακι, δεν εχω κατι αλλο να πω απλως ακολουθησε τις οδηγιες που σου ειπε η Αλικη καλη συνεχεια!
 
Δήμο... Ο Γιώργος είμαι. Αλίκη πτηνίατρος στο χωριό μου;
Εδώ δεν έχουμε κανονικό γιατρό. Άλλωστε λόγω της δυσκολίας αυτής απευθύνθηκα εδώ.
Tobrex αν διαβάσατε χρησιμοποιώ εδώ και 3-4 μέρες πάνω στο μάτι του με μικρές όμως βελτιώσεις.
Απλά θα ήθελα να ξέρω τι στην ευχή ασθένεια είναι μήπως μπορέσω να το βοηθήσω.
Πάντως ευχαριστώ!
 
Πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση χρειάζεται αντιβίωση, δυστυχώς δεν γνωρίζω να σου προτείνω κάποια. Ελπίζω λόγω των διακοπών, κάποιος έμπειρος να το δει να σε συμβουλεύσει.
 
Ειδικοί είναι μόνο οι γιατροί... Εμείς απλά προσπαθούμε να βρούμε σε αρχεία καταγραφών παρόμοιες περιπτώσεις. Το πόσο καλό ή κακό είναι αυτό καλύτερα να μη το συζητήσουμε. Απλά να θυμόμαστε πάντα πως η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Γιώργο λυπάμαι αλλά προσωπικά εμένα με ξεπερνά και δεν μπορώ να βοηθήσω. Το tobrex σε αλοιφή έχει και κορτιζόνη αν δεν κάνω λάθος. Αν δεν μπορείς να βρεις γιατρό τότε δείξε υπομονή, άλλωστε λες πως υπάρχει και βελτίωση.
 
Γιώργο κολλύριο ή αλοιφή Tobrex βάζεις;
 
Υπάρχουν μερικές σοβαρές ασθένειες που πολλές φορές δίνουν παρεμφερή συμπτώματα με αυτά που εμφανίζει το πουλάκι αυτό.
Ευλογιά, Τριχομονάδες, Ορνίθωση και ίσως και κάποιες ακόμη. Κάθε μια απο αυτές χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση και θεραπεία. Αρα η προσφυγή σε γιατρό σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι πολυτέλεια. Τώρα τί να κάνει κανείς όταν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Εκείνο που κάνω εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η εφαρμογή των γενικών κανόνων. Αμεση απομόνωση, σχολαστική καθαριότητα ιδιαίτερα σε σκεύη και πατήθρες και βάση του κλουβιού, καθημερινή αλλαγή τροφής και νερού, ιδιαίτερους σπόρους καθημερινά (περιλλα-κια-καμελίνα-φόνιο). Απο ιατρική υποστήριξη μια ΟΦΘΑΛΜΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ ΤΟΒRΕΧ, πολυβιταμίνες στο νερό και παρακολούθηση της εξέλιξης (διαφοροποίηση ματιού - πιθανά υγρά(δακρυα)-αλλα σημάδια γύρο απο τα κεράτινα σημεία (μυτη -πόδια), βήχας, φταρνίσματα, δυσκολία στην αναπνοή (ανοικτό ραμφος), διαφοροποίηση στην κατανάλωση τροφής και νερού. Ολα αυτά τα βάζεις στην συζήτηση με μια περιοδικότητα πέντε-επτά ημερών(δεν υπάρχουν αποτελέσματα οποιασδήποτε διαχείρισης μέσα σε 2-3 εικοσιτετράωρα).
Υ. Γ Πρέπει να το περιποιήσε ΠΑΝΤΑ τελευταίοκαι με γάντια μιας χρήσης.
 
Η tobrex δεν έχει κορτιζόνη.. Κορτιζονούχα είναι η tobradex .Eγώ θα έβαζα και fucidin κρέμα, είτε μετά την tobrex, είτε πρωϊ τη μία, βράδυ την άλλη...Αν το επιχειρήσεις, όχι την κρέμα μέσα στο μάτι αλλά γύρω γύρω...
 
Νίκο έχεις δίκιο για την tobrex. Απλά θα συμβούλευα το Γιώργο να ακολουθήσει τις οδηγίες του mgerom. Αισθάνομαι πως στην παρούσα φάση είναι το μόνο που πρέπει να ακολουθήσει εφ' όσον δεν μπορεί να επισκεφτεί κάποιο πτηνίατρο.
Καλή τροφή, καθαριότητα και απλά να προσθέσω ... Να το αφήσεις σε ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον να αναρρώσει... όχι άλλες ταλαιπωρίες με φωτογραφίσεις και φάρμακα και αυτό είναι η άποψη και η πεποίθησή μου...
 
Παιδιά σήμερα είναι ακόμη καλύτερα. Λίγο θολό είναι το μάτι. Νομίζω οτι πάει πολύ καλά
 
Πολύ καλά Γιώργο... συνέχισε όπως είπαμε. Θα φροντίζεις να υπάρχει καθαριότητα, να αλλάζεις κάθε μέρα τις πατήθρες γιατί εκεί τρίβει το μάτι του. Καλή διατροφή... αν έχεις μπορείς να του δώσεις αυγοτροφή και κάποιο πολυβιταμινούχο σκεύασμα στο νερό.
 
Σήμερα η κατάσταση είναι αυτή... Πως σας φαίνεται;
000.webp
 

Συνημμένα

  • 000.webp
    000.webp
    14,2 KB · Προβολές: 83
Να βάζεις tobrex και εξωτερικά εκεί που λείπουν τα πούπουλα αλλά και εσωτερικά! Πάει πολύ καλύτερα ειδικά το εσωτερικό του ματιού! Μπράβο μπράβο!
 
Back
Top