Γενικά Πρόβλημα στο ποδαράκι του καναρινιού από το δαχτυλίδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Amalou17
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Amalou17

PB New Member
Εγγραφή
16 Σεπ 2020
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σας! Εδω και 2 βδομαδες προσπαθουσαμε να σωσουμε το μεταλλικό δαχτυλίδι κ φυσικα το ποδαρακι του καναρινιου, αλλα χθες αναγκαστηκαμε να κοψουμε το δαχτυλίδι με το ειδικό ψαλιδακι. Μετά λύπης μας, διαπιστωσαμε οτι ενω το πρήξιμο ειχε εξεφανιστει σε εκεινο το σημείο κ πατουσε κανονικα το ποδαρακι του, ειχε φαγωθει το δερμα του κ σχεδόν φαινοταν το κόκαλο. (Δεν εχει αιματα, δεν εχει τιποτα). Ξερει κάποιος να μας πει, τι ειναι καλο να βαλουμε πανω στο τραυματισμενο του ποδαρακι ή τι μπορουμε γενικα να κανουμε?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
 
@Amalou17 Καλησπέρα! Καλό είναι όταν υπάρχει πρόβλημα με το μεταλλικό δαχτυλίδι να βγαίνει έγκαιρα γιατί μπορεί να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα στο πόδι του καναρινιού. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια κρέμα ή κάτι άλλο, ενδεχομένως κάποια από τα μέλη να γνωρίζουν. Προς το παρόν ίσως λίγο petadine για την επούλωση της πληγής να βοηθήσει. Ένας πτηνίατρος μου είχε αναφέρει ότι είναι προτιμότερο λίγο petadine στα ποδαράκια όταν υπάρχει κάποιο θέμα παρά κρέμες. Όπως και να έχει επειδή δε διαθέτω την απαραίτητη εμπειρία, περιμένετε μέχρι κάποιο μέλος από την ομάδα που γνωρίζει καλύτερα να σας πει κάποια πράγματα. Ειδάλλως μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο πτηνίατρο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στο καναρινάκι σας! 🙂
 
@pns Σ'ευχαριστώ πολυ! Μακαρι να γινει καλά ή αν μη τι αλλο να περιοριστει το προβλημα στο ποδαρακι της κ να μην μου ψοφήσει!
[automerge]1600269809[/automerge]
@mgerom Τωρα επειδη εχει κλεισει το φως του εκτροφείου δεν μπορω. Αυριο πρωι ομως θα σας επισυναψω καθαρες φωτογραφιες για να εχετε κ εσεις μια πιο πληρη εικονα.
 
@Amalou17, λόγω του ότι η πληγή που έχει δημιουργηθεί είναι βαθιά και επίσης μπορεί να έχει ξεκινήσει έως και δύο εβδομάδες πριν, θα σου προτείνω να μην σταθείς σε αντιβιοτικές αλοιφές μόνο, αλλά πιθανά και αντιβίωση από του στόματος. Επομένως εκτιμώ ότι δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να απευθυνθείς σε κάποιον κτηνίατρο με ειδίκευση ή έστω εμπειρία σε πτηνά. Πιο κάτω σου παραθέτω τη λίστα με τους γιατρούς και αν θέλεις διάβαζε και τα σχόλια των μελών για τον καθέναν. https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
@ianos σ'ευχαριστώ πολύ αλλά δυστυχώς είναι αργά για οτιδήποτε τώρα γιατί μου ψοφησε. :( ☹
 
@Amalou17 , κρίμα, αλλά δυστυχώς τα πουλάκια είναι πολύ ευαίσθητα. Προφανώς είχε ήδη δημιουργηθεί γενικευμένη λοίμωξη από κάποιον μικροοργανισμό.
Αν κατάλαβα καλά έχεις και άλλα πουλάκια, σωστά; Αν ναι, κοίταξε σταδιακά τα δαχτυλίδια τους.
 
@ianos Εχω καταληξει στο οτι μαλλον κατι το τσιμπησε, γιατι διαφορετικα θα ειχαν κολλησει κ τα αλλα. Οπως κ να εχει παντως σ'ευχαριστώ για τον χρονο σου.
[automerge]1600365824[/automerge]
@Elli ☹ σ'ευχαριστώ!
 
@ianos Εχω καταληξει στο οτι μαλλον κατι το τσιμπησε, γιατι διαφορετικα θα ειχαν κολλησει κ τα αλλα.

Δεν ειναι απαραιτητο γιατι ο καθε οργανισμος αντιφρα διαφορετικα στις ασθενειες
 
Back
Top