Ασθένειες Πρόβλημα στο ποδαράκι του

Αλεξία

PB Member
Πόλη
Γλυφάδα
Εχω παρατηρήσει οτι μερικές φορές σηκώνει το ένα ποδαράκι του και δεν ξέρω γιατί μήπως είναι αποτέλεσμα της ποδάγρας που έχει; η οχι;
:) Αλεξία

Aleksia MIN ISE IPERBOLIKA EVESTITI ,i atemerini paratirisi ton poulion ine poli simantiko alla oti asinitisto gia mas kanoun den ine PROBLIMA (TITLOS THEMATOS ), apla parakoloutiseto ke ta katalavis an ine problima i ksekourazete TO SINOTIZOUN OMOS

Τα πουλιά πολλές φορές όταν κουρνιάζουν, ακόμη και για λίγη ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μαζεύουν το ένα τους πόδι ψηλά για να ξεκουραστούν. Θα πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός από αυτή τη συνήθεια τους, σε σχέση με το "μάζεμα του ποδιού" κατά τις "δραστήριες ώρες" της ημέρας τους.

Επίσης, όταν παρατηρούμε τα πουλιά για περισσότερη από μισή ώρα την ημέρα, τότε αυτά πεθαίνουν μετά από μία εβδομάδα.

Φαντάζομαι να καταλαβαίνετε ότι αστειεύομαι φυσικά, αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι έχουν το δικαίωμα να ξυθούν χωρίς να τα κατηγορήσουμε γι' αυτό.

αλεξια χωρις να θελω να γινω ενοχλιτικος αλλα νομιζω οτι το να παρατηρεις το καθε πουλακι και να το βγαζεις "ελλατωματικο" συνεχεια το μονο που θα κανεις ειναι να γινεις ανασφαλης εσυ και με το παραμικρο να τρελλαινεσαι ηρεμησε και δε νομιζω να εχει τιποτα απλα θα συμφωνησω με τους προηγουμενους οτι ξεπιανεται η ξεκουραζεται

Γεια σας παιδιά.
Έχω κι εγώ δύο παπαγαλάκια που συνηθίζουν να φέρονται έτσι, όμως από εχθές, το ένα δεν μπορεί να πατήσει το ένα του ποδαράκι και δεν ξέρω τι ευθύνεται. Με φοβάται κιόλας οπότε δεν μπορώ να το πιάσω να δω αν έχει κάποιο πρόβλημα, ξέρετε αν είναι σημάδι ασθένειας; Το καημένο ανεβαίνει με μεγάλο κόπο σε κλαδάκι και κουράζεται από αυτό. Κατά τ' άλλα όμως είναι γεμάτο ζωή, δεν το ταλαιπωρεί τίποτα άλλο.

Δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς αν υπάρχει πρόβλημα στο ίδιο το πόδι ή αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που το αναγκάζει να το κρατά μαζεμένο (πόνος στην κοιλιά), είναι η εξέταση του ίδιου του ποδιού καταρχήν.

Σήμερα αναγκαστικά το έπιασα, έχοντας διαβάσει όσα έχετε γράψει σε παλαιότερα posts εδώ για να δω αν έχει τίποτα σημάδια. Έβαλε τις φωνές, κλαψούριζε το μωρό μου, το ποδαράκι το είχε μαζεμένο, δηλαδή όλα τα δακτυλάκια ενωμένα, ωστόσο δεν είχε κανένα περίεργο σημάδι, ούτε σπυράκι ούτε εξόγκωμα. Δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα, όμως αυτό αρκεί για να κάθεται όλη μέρα σε μία θεσούλα και να μην πολυκινείται. Έχει κλονιστεί και δε ξέρω τι να κάνω να το βοηθήσω. Μέχρι να το πάω στο Pet Shop στο οποίο απ' όσο ξέρω είναι και οι ίδιοι πτηνοτρόφοι οπότε ίσως βοηθήσουν, μήπως μπορεί κανείς να καταλάβει ενδεχομένως τι να φταίει; Το λυπάμαι το μικρούλι μου. Κάποιες φορές πατάει ελαφρά με αυτό, χωρίς να χρησιμοποιεί τα δακτυλάκια του, αλλά ουσιαστικά είναι κουτσούλι. Είναι σαν να μην τα χειρίζεται πια.

να προσεξεις μηπως πιαστηικε το ποδι του σε τιποτα συρματακια του κλουβιου και το εχει σπασει δεν ξερω κατι αλλο ισως ειναι αυτο

Μέχρι να το πάω στο Pet Shop στο οποίο απ' όσο ξέρω είναι και οι ίδιοι πτηνοτρόφοι οπότε ίσως βοηθήσουν, μήπως μπορεί κανείς να καταλάβει ενδεχομένως τι να φταίει;
Εγώ θα σου έλεγα να το πας σε ένα κτηνίατρο απευθείας χωρίς ενδιάμεσες στάσεις για άλλες γνωματεύσεις.

Αν θέλεις ανάφερε την περιοχή σου και παιδιά αν γνωρίζετε κάποιον ειδικευμένο γιατρό, προτείνετε σας παρακαλώ στην κοπέλα :)

Σήμερα το πήγε η μητέρα μου στο Pet Shop, μένουμε εδώ Αθήνα, Καλλιθέα συγκεκριμένα. Το είδαν ότι είναι υγιέστατο κατά τα άλλα, οπότε λένε ή το νεύρο του ποδιού του έχει προβληματάκι ή ευθύνεται το συκώτι του (;). Μας έδωσαν furazo-lidon+ (κάπως έτσι) να του δίνουμε για μία εβδομάδα και σιρόπι Depon, όλα μαζί να τα ρίχνουμε στο νερό του (θα γίνει ντέφι το πτηνό). Τόνισαν ότι, όπως έχετε πει κι εσείς εδώ σε διάφορες άλλες συζητήσεις, δεν υπάρχει εξειδικευμένος ιατρός για να απευθυνθεί κανείς ώστε να με στείλουν, ωστόσο έχουν στη διάθεση τους κάποιον να προτείνουν αν τελικά χρειαστεί (φτου φτου).
Πώς σας ακούγονται όλα αυτά; Δεν έχει υποστεί την παραμικρή απώλεια όρεξης για φαγητό ή νερό πάντως.

η αληθεια ειναι οτι αν ενα πουλακι σου παθει κατι, μετα εισαι συνεχως 'στην τσιτα'. Τα προσεχεις, τα παρακολουθεις για να προλαβεις μη την ξαναπατησεις! Προσφατα εχασα μια καναρα και τωρα κοιταω τα αλλα συνεχως και ολο βρισκω 'ελαττωματα' που τελικα ειναι στη φαντασια μου... αλλα ποτε δεν ξερεις, ας προσεχουμε για να μην εχουμε (ασθενειες)! 🙂

Back