Ασθένειες Πρόβλημα στο πόδι του καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panosts
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panosts

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2020
Μηνύματα
16
Πόλη
Αθήνα
Εχει βγαλει στο ενα του ποδι. Το εχει εδω και 4 μερες απλα σημερα εχω την εντυπωση οτι ειναι πιο κοκκινο. Του βαζω 3 μερες epithol αλλα δεν βλεπω βελτίωση. Μπορει να μου πει καποιος αν χρειαζεται να κανω κατι αλλο;
 

Συνημμένα

  • 20220107_172834.webp
    20220107_172834.webp
    41,1 KB · Προβολές: 33
@Panosts Σίγουρα θέλει κάτι πιο δραστικό από την Epithol...
Με περισσότερο φαρμακευτική δράση παρά καλλυντική.
Ίσως να πρέπει να αφαιρέσεις ΤΩΡΑ το δαχτυλίδι πριν πρηστεί και κολλήσει εκτός αν βρεις κάτι να βάλεις και δεις ότι υποχωρεί το οίδημα.
[automerge]1641650473[/automerge]
Έψαξα λίγο και βρήκα ότι θα πρέπει να πάρεις αλοιφή Celestoderm (από φαρμακείο), δύο φορές τη μέρα μια το πρωί και μια το βράδυ λίγο πριν κουρνιάσει για περίπου 5-6 μέρες, προσέχοντας να μην λερώσεις το πτέρωμα του καναρινιού.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@TZANNSPY Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! Θα ψαξω να βρω την αλοιφη. Το δαχτυλιδι δεν ξερω αν θα τα καταφερω να το βγαλω γιατι δεν το εχω ξανακανει και φοβαμαι ετσι οπως ειναι μην του πληγωσω το ποδι. Επισης παρατηρω οτι μαζευει το ποδι μεσα και στεκεται με το ενα και εχει λερωσει και το φτερωμα του σε εκεινο το σημειο!
 
Το δαχτυλιδι δεν ξερω αν θα τα καταφερω να το βγαλω γιατι δεν το εχω ξανακανει και φοβαμαι ετσι οπως ειναι μην του πληγωσω το ποδι.
Για να βγει το δαχτυλίδι χρειάζεται ειδικό ψαλίδι που συνήθως έχουν οι Πτηνίατροι, οτιδήποτε άλλο θα προκαλέσει τραυματισμό.

Καλό θα είναι να εξεταστεί το πουλί από Γιατρό.

Εκτός από το πρόβλημα στο πόδι με το δαχτυλίδι φαίνεται ότι υπάρχει θέμα και στα δάκτυλα και των δύο ποδιών (καφέ στίγματα).
 
Back
Top