Ασθένειες Πρόβλημα στο πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elenie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elenie

PB Member
Εγγραφή
30 Νοε 2017
Μηνύματα
440
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους. Σήμερα το πρωί παρατήρησα πως ο Abe δεν πατούσε καλά το ποδαράκι του στην πατηθρα και το σήκωνε διαρκώς. Δείχνει να ποναει ή να νιώθει άβολα γιατί κάθεται μαζεμένος. Παρατήρησα πως το πόδι με το δαχτυλίδι είναι πρησμένο και με αυτά που διάβασα αυτές τις ημέρες για τα δαχτυλίδια έχω αγχωθεί υπερβολικά η αλήθεια είναι. Παρακάτω επισυνάπτω μερικές φωτογραφίες, όπως καταφερα να τις πάρω. Επίσης κάλεσα και μια κτηνίατρο εδώ στην γειτονιά Και τη ρώτησα αν αναλαμβάνει να βγάλει δαχτυλίδι και μου είπε να της πάω το πουλάκι.A5DBAC4F-AE6F-425B-8CFD-24A7C0F223BD.webp44FEFCA7-41D1-49A0-84F6-DD066EBAE171.webpA031C915-DCAD-49F0-95A7-8D661DC57780.webp
 
Ε, δεν είναι τίποτα και για φόβο 🙂 . Κρέμα Μπεταντίν ή Πυραλβέξ για μερικές μέρες. Καλόν είναι να σταθεροποιήσεις με κάποιου είδους ταινία αυτοκόλητη ή λευκοπλάστ, το δακτυλίδι ψηλά στο μηρό μέχρι να κάνει τον κύκλο της η φλεγμονή.
Υ. Γ Το καλοκαίρι καλόν είναι να χρησιμοποιούμε μια κρέμα εντομοαπωθητική για "περιποίηση" των ποδιών. Δίνει λύση σε μεγάλα ποσοστά στην επίθεση των κουνουπιών αλλά λειτουργεί και μηχανικά με την απόφραξη των οπών απο σηκωμένα λέπια, περιορίζοντας τα πιθανά ακάρεα.
 
Αν το δαχτυλίδι κουνιέται κανονικά πάνω-κάτω δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, μπορεί κιόλας να μην έχει σχέση με το δαχτυλίδι η φλεγμονή αλλά απλά να έτυχε να είναι σε εκείνο το πόδι. Λίγο betadine για να μην επιμολυνθεί, παρακολούθηση και είσαι οκ.
 
Λοιπόν και για να ολοκληρώσω την ιστορία και επειδή θέλω να είμαι εντάξει τόσο με τον εαυτό μου όσο και με τα κατοικίδια που συντηρώ, πήγα το πουλάκι σε μια κτηνίατρο της γειτονιάς μου εμπιστεύομαι. Με την ευκαιρία ήθελα να δω και την εξοικείωση που έχει με τα πτηνά γιατί τόσα χρόνια γνωρίζω μόνο τις ικανότητες της στις γατούλες που είχα. Είδε το πουλάκι, μου είπε πως είναι εντάξει από όλες τις απόψεις, μόνο που παρατήρησε αρχή ψώρας στον «αντίχειρα» ας πουμε του πουλιού, κάτι που μπορεί να ξεκίνησε και το στρίμωγμα του ποδιού στο δαχτυλίδι. Της ζήτησα να μου βγάλει το δαχτυλίδι και το έκανε αμέσως, είδε την κοκκινίλα, μου είπε πως δεν βλέπει περαιτέρω αλλοιώσεις ή σημάδι μόλυνσης. Μου έδωσε κρέμα για την ψώρα tabernil να βάζω δυο φορές την εβδομάδα στις πατηθρες για να μη στρεσαρω το πουλάκι με πιασίματα καθώς και ένα ενισχυτικό του ανοσοποιητικού φυτικής προέλευσης της Landmark για να βάζω στο νεράκι του για πέντε ημέρες. Μου συνέστησε να βάλω το ίδιο και στο νερό των άλλων πουλιών που έχω, μια που θα τα οφελήσει, καθώς και να βάλω προληπτικά λίγη tabernil και στις πατηθρες των άλλων κλουβιών. Είχαμε μια κουβέντα που έχει γίνει και εδώ στο φόρουμ για τα οφέλη ή μη των ξύλινων και των πλαστικών πατήθρων. Μου είπε πως σε λίγες ημέρες το ποδαράκι του θα είναι μια χαρα.

Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένη απο την επίσκεψη μου και βεβαιωθηκα πως έχω κοντά μου για ώρα ανάγκης μια κτηνίατρο που μπορώ να συμβουλευτω.
 
Ελένη, ποια ακριβώς;

Την κρέμα την Tabernil pomada. Και της Landmark το Pedanio Respi plus. Από ότι βλέπω στα συστατικά έχει έλαιο σκόρδου και ευκαλύπτου, βιταμίνη A, D3, E, citric acid, propylene glycol και σορβιτολη σε διαφορετικές αναλογίες. Μυρίζει σκόρδο πάντως και λέει πως βοηθάει και στο αναπνευστικό. Εμένα μου φαίνεται σαν ένα σκεύασμα βιταμινών με έξτρα φυσικά εκχυλίσματα.
 
Εμπορίου πειραγμένα. Όμως έχει κάποια διαφορά;
Όχι πληροφοριακά ρωτάω, πρόσεξα ότι είναι κυματιστή και δεν την έχω συναντήσει πουθενά.
Ήθελα να μάθω σε τι βοηθάει.
 
@Pavlos Kiriakou Νομίζω πως προσομοιάζει περισσότερο τα φυσικά κλαδια, κατά συνέπεια το πέλμα του πουλιού δεν κλείνει συνεχώς στην ίδια θέση αναγκάζοντας το να «γυμνάζεται» αν μπορούμε να το πουμε έτσι. Επίσης υπάρχει αυξομείωση της πίεσης στα πέλματα, όποτε ίσως να του είναι πιο ξεκούραστο. Δικές μου υποθέσεις βέβαια είναι αυτά, σε συνδυασμό με πράγματα που έχω διαβάσει.
 
Για να παραφράσω το ρητό... Ουδέν καλόν αμιγές κακού 😀 Με την επέμβαση όμως χάλασες το επίπεδο άνω μέρος της πατήθρας που δρα ευεργετικά στην αποφυγή ποδοδερματίτιδας.
 
Για να παραφράσω το ρητό... Ουδέν καλόν αμιγές κακού 😀 Με την επέμβαση όμως χάλασες το επίπεδο άνω μέρος της πατήθρας που δρα ευεργετικά στην αποφυγή ποδοδερματίτιδας.

Σίγουρα! Και θα συμφωνήσω σε αυτό. Όμως δε μετραει που σε αλλά σημεία είναι επίπεδο και σε αλλά όχι; Δηλαδή η επιφάνεια θα πρέπει να είναι ομοιογενής; Άλλο ένα ζήτημα που έχει διάφορους υπέρμαχους. Τελικά ακολουθούμε όλοι διαφορετικές προσεγγίσεις ανάλογα με το τι φαίνεται στα μάτια μας σωστό. Ας ελπίσουμε ότι το ενδιαφερον μας και η φροντίδα μας αρκεί για να υπερκαλύψει τις οποίες ελλείψεις.
 
Δηλαδή η επιφάνεια θα πρέπει να είναι ομοιογενής;
Οχι απαραίτητα. Αλλα θα μπορούσε να είναι ανομοιογενής διατηρώντας την άνω πλευρά ως έχει. Προσωπικά προτιμώ 2-3 πάτηθρα διαφορετικής διαμέτρου. Η "γυμναστική" γίνεται με το πέταγμα, απ' το ένα πάτηθρο στο άλλο. Τότε, και σε κάθε προσγείωση τα δάκτυλα κλείνουν σφικτά για κάποια δέκατα του δευτερολέπτου. Με τα τόσα ημερήσια πήγαινε - έλα... καταλαβαίνεις. Αντίθετα η συνεχής παραμονή στην πατήθρα πρέπει να είναι ξεκούραστη και να μην πιέζει το μαλακό πέλμα στο σημείο που δημιουργείται η ποδάγρα.
 
Μάκη η άποψη σου για της πλαστικές πατήθρες;

Δεν ρωτάω από περιέργεια απλά για να υπάρχει ένας μπούσουλας.

Εγώ πιστεύω ότι ανάλογα το πτηνό και οι πατήθρες.

Αλλά αν υπάρχει κάποιος κανόνας επιλογής ανάλογα με την ανατομία του πέλματος και τόν δακτύλων του ποδιού του πουλιού θα βοηθούσε εμάς τους νέους να επιλέξουμε με λιγότερες πιθανότητες λάθους.
 
Μάκη η άποψη σου για της πλαστικές πατήθρες;
Oι πλαστικές δεν είναι όλες ίδιες και δεν έχω κάτι ενάντια στο υλικό. Εχει κάποια πλεονεκτήματα που δεν έχει το ξύλο. Υπάρχουν σοβαρές εταιρείες που φτιάχνουν πολύ προσεγμένα πάτηθρα. Εκείνα που είναι απαράδεκτα είναι αυτά που συνοδεύουν όλα τα φθηνά κλουβάκια. Να προσέχετε πάντα την κάτω πλευρά τους ώστε να έχει πολύ καλό φινίρισμα. Αν υπάρχουν γρέζια ή σημεία κοφτερά το πάτηθρο γίνεται επικίνδυνο.
 
Back
Top