Αναπαραγωγή Πρόβλημα στο χτίσιμο φωλιάς

Pegasos1982

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2008
Μηνύματα
255
Πόλη
Αθήνα
Χθες η Χιονούλα μου έκανε το πρώτο τις αυγό αλλά είναι μικρούλη και άπειρο και δεν ξέρει να φτιάχνει φωλιά και έχει λίγο νήμα μέσα στην φωλιά και το αυγό φυσικά ακουμπούσε κάτω χωρίς νήμα. Είναι συνέχεια στη φωλιά και σήμερα είδα ότι βγήκε και πήγα να δω αν έχει και δεύτερο και είδα ότι το αυγό ήταν κάτω σπασμένο. Βέβαια συνεχίζει να πηγαίνει και να κάθετε στη φωλιά. Μήπως πρέπει να βάλω μία έτοιμη φωλιά που έχω από άλλο καναρινάκι; Αν ξέρει καποιος παρακαλώ να με βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.
 

Συνημμένα

  • P1010079.webp
    P1010079.webp
    19,5 KB · Προβολές: 82
Τώρα όμως δεν έχω και δεν μπορώ να πάρω μέχρι την δευτέρα που θα ανοίξουν τα μαγαζιά. Έβαλα εγώ μία φωλιά από μία άλλη και μάλλον έκανα πατάτα και δεν πηγαίνει να καθίσει. Ασχολήθηκε λίγο με τα νήματα αλλά δεν πάει να κάνει το δεύτερο αυγό και λογικά σήμερα έπρεπε να το είχε κάνει. Έχω βάλει γουεμπκαμ στο κλουβί και τα βλέπω συνέχεια. Τι άλλο να κάνω;
 
Ακόμα δεν έχει καθίσει στη φωλιά και ανησυχώ για το δεύτερο αυγό που έπρεπε να κάνει σήμερα. Υπαρχή περίπτωση να μην το κάνει ή να έχει μείνει μέσα τις; Πως μπορώ να το καταλάβω για την δεύτερη περίπτωση για να μην έχω αρνητικά αποτελέσματα;
 
Βαλε την φωλια που ειχες πρωτα βαλε νημα, αν μπορεις βαλε δυο ειδων νημα αν εχεις για να επιλεξει οτι θελει και οταν ερθει η ωρα θα τα κανει ολα μονη της και οσο μπορεις να μη τα ενοχλεις, αυγα κανουν παντα τις πρωινες ωρες αν ειχε αυγο και δεν τις αρεσε η φωλια θα το εκανε στον πατο του κλουβιου.
Καλη επιτυχια!
 
Γιάννη χθες έκανε μέσα στη φωλιά (εσωτερική) το αυγό και σήμερα το είδα κάτω. Εγώ έβαλα στην ήδη υπάρχων φωλιά έτοιμα νήματα σε σχήμα φωλιάς από μία παλιά φωλιά που είχα και τα στήριξα μέσα καλά, επίσης τις έβαλα δύο ειδών νήματα ανακατεμένα και μία ακόμη φωλιά (εξωτερική) άδεια και περιμένω να δω τι θα κάνει. Δεν έχω δει καθόλου να πηγαίνει να καθίσει και τώρα κοιμάται σε κλαδάκι.
 
βάλε ή τσόχα ή βάλε μια φωλιά που θα φτιάξεις εσύ.όχι από άλλη κανάρα για να αποφύγεις ενδεχόμενο που η φωλιά από άλλη κανάρα έχει ψείρες κτλ. Καλύτερα όμως τσόχα. Εύκολο και γρήγορο!
 
Back
Top