Αγορά Πρόθεση αγοράς αρσενικού Timbrado

Ακριβώς πρώτα πρέπει να τελειώσουν οι διαγωνισμοί. Όλοι οι εκτροφεις έχουν τα καλά πουλιά σε διαγωνισμούς. Μόλις τελειώσουν μπορείς να επικοινωνήσεις με έναν και να αγοράσεις ένα πουλί. Βέβαια αν το πουλι είχε υψηλές βαθμολογιες στο διαγωνισμό η τιμή θα είναι λίγο τσουχτερή
 
Βέβαια αν το πουλι είχε υψηλές βαθμολογιες στο διαγωνισμό η τιμή θα είναι λίγο τσουχτερή

Ισχύει, αλλά δεν είναι ανάγκη να πάρει πουλί των 90+ βαθμών. Απλά να τσεκάρει την καρτέλα του ώστε να έχει πλήρες ή σχεδόν πλήρες ρεπερτόριο ώστε να αξίζει το κάτι παραπάνω που θα δώσει για τιμπράντο σε σχέση με ένα κοινό καναρίνι.

Κι εννοείται ότι προτείνω αυτό στο Δημήτρη υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει κάποιον φίλο ή άτομο εμπιστοσύνης που μπορεί να απευθυνθεί ώστε να του δώσει ακόμα και τώρα ένα καλό πουλάκι. Για να έχει την καρτέλα του πουλιού ως δικλείδα ασφαλείας.
 
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι.
Ούτε το χρειάζεται και ούτε μπορεί να το κρατήσει τόσο ψηλά.
Ο Δημήτρης τώρα θέλει να ξεκινήσει... και ένα μέτριο πουλί θα βοηθήσει περισσότερο από ένα άριστο.
Καλή υγεία να έχει και να μην είναι από "έμπορο" αλλά από εκτροφέα...
 
Απλά να προσέξει η ''χαμηλότερη'' βαθμολογία να οφείλεται στο ότι δεν λέει τέλεια όλες τις νότες και όχι στο ότι δεν τις έχει καθόλου στο τραγούδι του. Εγώ εκεί θέλω να εστιάσω.
 
Απλά να προσέξει η ''χαμηλότερη'' βαθμολογία να οφείλεται στο ότι δεν λέει τέλεια όλες τις νότες και όχι στο ότι δεν τις έχει καθόλου στο τραγούδι του. Εγώ εκεί θέλω να εστιάσω.
. Ναι διότι αν δεν το έχει με το τραγούδι τότε υπάρχει πρόβλημα. Εγώ πιστεύω πως προτού αγορασει το πουλι να το ακούσει πρώτα εκτός αν είναι σιγουρος ότι δεν θα έχει θέμα
 
Σας ευχαριστώ όλους για τον ενδιαφέρον και την συμμέτοχη σας στην κουβέντα, από την οποία, όπως πάντα, έμαθα πράγματα.

Έως τώρα πάντα άκουγα ένα καναρίνι πριν το αγοράσω. Υπάρχει ένας γνωστός petshopας όπου πηγαίνω, πίνω έναν καφέ, ακούω και αγοράζω. Όμως τα περισσότερα απο τα πουλάκια του δεν έχουν δαχτυλίδια οπότε μάλλον ειναι αμφίβολη η προέλευση και η εκτροφή τους.. Πάντως εμένα μια χαρά μου την κάνουν την δουλειά τους 🙂
Αυτό που με ενδιαφέρει από ένα καναρίνι δεν η τελειότητα. Θέλω να το έχω χαρούμενο και υγιές και αυτό να μου το ανταποδίδει με το κελαίδημα του με σεβασμό στην φύση του εννοείται. Ας κανει και μερικά φάλτσα.. Δεν πειράζει:)

Επειδή αυτή την στιγμή έχω 4 πολύ καλά καναρινάκια τα οποία με ικανοποιούν πάρα πολύ, δεν θέλω το Timbrado για να προσθέσω τον απολυτό τραγουδιστή στην παρέα.. Απλά θα ήθελα να προχωρήσω με ένα καναρίνι «ράτσας» έτσι, για την ιστορία και ίσως για μελλοντικό ζευγάρωμα..Ίσως. Τα υπόλοιπα που έχω τα επέλεγα από την φωνή και απο το όποιο "κλικ" συνέβαινε μεταξύ μας κατα την πρώτη επαφή:).
Μπορεί να είναι και αυτά «ράτσας» αλλά δεν το ξέρω και δεν με πολυενδιαφέρει να πω την αλήθεια, εφόσον είναι υγιή και χαρούμενα.

Αύριο θα επισκεφτώ την έκθεση στο Περιστέρι, και θα κάνω και εκεί την ερεύνα μου, τόσο γύρω από τα πουλάκια αλλά κυρίως γύρω από τους εκτροφείς αυτών. Επειδή δεν γνωρίζω κανέναν ίσως τελικά να βγει κάτι.

Και πάλι σας ευχαριστώ για τα όσα είπατε και θα σας κρατήσω ενήμερους σχετικά με την τελική επιλογή όταν αυτή γίνει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top