Γενικά Πρόκειται να αγοράσω ringneck

Aggelos91

PB New Member
Εγγραφή
3 Απρ 2009
Μηνύματα
36
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας παιδιά. Πρόκειται μετά από πολύ σκέψη και από συμβουλές που μου δώσατε σε προηγούμενο θέμα να αγοράσω ringneck. Είδε σε μεγάλο πετσοπ στο ίλιον κάποιους οι οποίοι είναι πολύ όμορφοι και είναι μηνών. Γαλάζιοι και ένας κίτρινος lutino. Η πρώτη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω είναι τι είναι ο lutino και γιατί είναι κατά πολύ ακριβότερος. O γαλάζιος είναι στα 120 ευρώ και ο λούτινο στα 320. Οι παπαγάλοι δεν είναι μεγαλωμένοι στο χέρι. Αλλά είναι πολύ ήρεμοι και είναι σε πάρα πολύ κατάσταση. Θέλω να πάρω αρσενικό. Γίνεται να το καταλάβω; Ρωτάω επειδή είναι μηνών. Αν ναι πως; Επίσης θέλω να μου πείτε τι να προσέξω. Τι κλουβί να του πάρω; Ξέρω ότι όσο πιο μεγάλο τόσο το καλύτερο. Οριζόντια κάγκελα για να σκαρφαλώνει και καλό είναι να έχει και πόρτα από πάνω. Τι παιχνίδια να του πάρω και από τι υλικά; Να του βάλω και μπανιέρα; Και ότι άλλο πιστεύετε εσείς ότι θα με βοηθήσει πείτε το μου παρακαλώ. Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια ως τώρα. Είμαι ευγνώμων.
 
Φίλε μου είναι πολύ καλή επιλογή ένα ringneck... Έχω και εγώ έναν αρσενικό. Ψάξε πράσινο.. Έχει γύρω στα 85 ευρώ.. Τώρα για το φύλο του θέλει να περιμένεις αρκετό καιρό.. Νομίζω στον έναμιση με δύο χρόνια.. Τότε δηλαδή που κοντεύει σε ηλικία αναπαραγωγής.. Ο αρσενικός θα βγάλει δαχτυλίδι γύρω στο λαιμό ενώ το θηλυκό τίποτα..
 
να παρεις μια πετρα για να ξινει την μυτη του σποκτοντας και ασβεστιο κσι καλη υγεια αλλιως απο οτι εχω ακουσει το ραμφος θα γυρισει και θα σκοτωσει τον παπαγαλο. Παρε ενα κλουβι με οριζοντια καγκελα και να ειναι αρκετα μεγαλο.. Οσο πιο μεγαλο τοσο το καλυτερο! Να μπορει τουλαχιστον να τεντωνει τα φτερα του και να μην του σπασει την ουρα ( να ειναι ψηλο. Παιχνιδια μπορεις να του παρεις οτι θες αρκει να προσεξεις τον ογκο του - να ειναι για ρικνεκ και οχι για μακαο,ζακο,.. Μπορεις να ξεχωρισεις το φυλο απο το περιλαιμιο! Ευκολο!
 
Η πρώτη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω είναι τι είναι ο lutino και γιατί είναι κατά πολύ ακριβότερος.

Οι παπαγάλοι lutino είναι μετάλλαξη, γι' αυτό κοστίζουν παραπάνω. :)

Γίνεται να το καταλάβω;

Όπως είπε κι ο kostelidis θα πρέπει να ενηλικιωθεί για να φανεί τι είναι, αρσενικό ή θηλυκό. Ειδάλλως θα πρέπει να κάνεις ένα test dna.

Τι κλουβί να του πάρω;

η απάντηση βρίσκεται εδώ:

Ξέρω ότι όσο πιο μεγάλο τόσο το καλύτερο. Οριζόντια κάγκελα για να σκαρφαλώνει και καλό είναι να έχει και πόρτα από πάνω.

Γενικά το κλουβί θα πρέπει να είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερο απ' τον παπαγάλο και μεγαλύτερο αν υπάρχει η δυνατότητα. Να προτιμήσεις τετράγωνο ή ορθογώνιο κλουβί. Να αποφύγεις τα κλουβιά που έχουν καμπύλες. 😉 Κι όπως είπες να έχει οριζόντια κάγκελα για να μπορεί να ικανοποιεί την έμφυτη τάση του για σκαρφάλωμα. 😉

Τι παιχνίδια να του πάρω και από τι υλικά;

Μπορείς να του πάρεις διάφορα παιχνίδια. Διαφορετικού υλικού και μεγέθους, ώστε να καταλάβεις τι του αρέσει περισσότερο. Φυσικά τα παιχνίδια που θα επιλέξεις θα πρέπει να μην έχουν μυτερές άκρες. Γενικά να είναι ασφαλή για το πτηνό.

Να του βάλω και μπανιέρα;

Μπορείς να του βάλεις μπανιέρα ή να το ψεκάσεις εσύ με ένα ψεκαστήρι. Θα το ρυθμίσεις έτσι ώστε το νερό να πέφτει σαν νέφος πάνω του. :)

Επειδή όμως θα είναι σε ένα εντελώς καινούριο περιβάλλον, δεν θα έχει συνηθίσει τον χώρο, την παρουσία σου, τους θορύβους του σπιτιού θα είναι αρκετά στρεσσαρισμένο, οπότε σου προτείνω να μην το κάνεις μπάνιο τις πρώτες μέρες αλλά να αφήσεις να κυλήσουν λίγες μέρες.

Και ότι άλλο πιστεύετε εσείς ότι θα με βοηθήσει πείτε το μου παρακαλώ.

Εκεί που θα πρέπει να εστιάσεις περισσότερο είναι η διατροφή και η φροντίδα.

Κάνε μια περιήγηση στις παρακάτω ενότητες και θα βρεις πολλές χρήσιμες συζητήσεις που θα σε διαφωτίσουν πλήρως.

Διατροφή Παπαγάλων στο Παπαγάλοι PB
Φροντίδα, Διαμονή, Εκπαίδευση Παπαγάλων στο Παπαγάλοι PB
 
Back
Top