Ασθένειες Πρόλοβος νεοσσού γεμάτος αέρα

Birdman.gr

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2015
Μηνύματα
276
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα , εχω καιρο να γράψω στην ομαδα μιας και δεν ειχα να αντιμετωπίσω καποιο προβλημα μέχρι χθές.
Τελέιωνοντας την αναπαραγωγική μου περίοδο αρχές αυτου του μήνα , πήγα να ελέξω το τελευταίο μου ζευγάρι κόκκινων μωσαικων.
Παρατήρησα λοιπον οτι ο ένας νεοσσος(15 ημερων) που έιχαν, ο προλοβος και η κοιλιακη του χώρα ηταν τοσο πολυ πρησμένοι που νόμιζες οτι το πουλακι θα εκραγεί. Το θέμα ηταν οτι δεν υπήρχε ίχνος τροφης παρα μονο αέρας , ανυσύχησα παρα πολύ , μεχρι να προλαβω να αντιδρασω η θηλυκια το ειχε πεταξει εξω απο την φωλια και του πουλακι δυστυχώς το χάσαμε.

Επισης 2 ζευγαρια μου σταμάτουσαν την σίτιση των πουλιων λιγο πριν τα πουλακια κλείσουν 20 μερες ζωης , και θηλυκες οχι μονο τα πετουσαν εξω απο την φωλια αλλα εξω απο το κλουβι , αυτο το γεγονος το απέδωσα στην αναγκη που ειχαν τα ενήλικα να ζευγαώσουν ξανα , αλλα δυστυχώς εαν και η χρονια ειχε ξεκινησει οπως έπρεπε με προετοιμασίες κλπ το τέλος της περιοδου με βρηκε απογοητευμένο.
 
Παρατήρησα λοιπον οτι ο ένας νεοσσος(15 ημερων) που έιχαν, ο προλοβος και η κοιλιακη του χώρα ηταν τοσο πολυ πρησμένοι που νόμιζες οτι το πουλακι θα εκραγεί.
Το πουλάκι έπαθε Υποδόριο εμφύσημα λόγω ρήξης αεροφόρου σάκου, χρειαζόταν άμεση αντιμετώπιση από Πτηνίατρο.

Επισης 2 ζευγαρια μου σταμάτουσαν την σίτιση των πουλιων λιγο πριν τα πουλακια κλείσουν 20 μερες ζωης , και θηλυκες οχι μονο τα πετουσαν εξω απο την φωλια
Αυτή δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά και σίγουρα δεν οφείλεται
στην αναγκη που ειχαν τα ενήλικα να ζευγαώσουν ξανα ,
Ένας λόγος που θα σταματούσαν οι γονείς να ταΐζουν νεοσσούς είναι αν αυτοί δεν ανταποκρινόντουσαν στο τάισμα, αν δεν ζήταγαν φαγητό κάνοντας φασαρία και ανοιγοκλείνοντας τα φτερά τους.
Αυτό μπορεί να συμβεί αν οι νεοσσοί νοσούν από κάποια αρρώστια που κατά πάσα πιθανότητα μεταδόθηκε σε αυτούς από τους γονείς.

Στην θέση σου θα έκανα εκτεταμένες εξετάσεις στους γονείς, μικροβιολογικές εξετάσεις στις κουτσουλιές και εξετάσεις επιχρίσματος από τον λαιμό και ότι άλλο θα σου προτείνει ο Πτηνίατρος.
 
Το πουλάκι έπαθε Υποδόριο εμφύσημα λόγω ρήξης αεροφόρου σάκου, χρειαζόταν άμεση αντιμετώπιση από Πτηνίατρο.
Κ. Γιάννη, γνωρίζετε αν αυτή η πάθηση προκαλείται από κάτι ή είναι εντελώς τυχαία;
 
γνωρίζετε αν αυτή η πάθηση προκαλείται από κάτι ή είναι εντελώς τυχαία;
Στο βιβλίο Παθολογία των πτηνών αναψυχής του Π.Ι. Ιορδανίδη αναφέρει ότι η ρήξη προέρχεται από επέκταση τραυματισμού του δέρματος, επίσης κατάγματα ορισμένων οστών μπορεί να προκαλέσουν το ίδιο πρόβλημα.
 
Back
Top