Φροντίδα Πρόσφατα μεγάλωσα ένα μικρό κοτσύφι

42Andrianna

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2023
Μηνύματα
5
Καλησπέρα!,
Έχω χρειαστεί πολλές φορές βοήθεια για αρκετά είδη πουλιών και βρίσκω μικρά άρθρα εδώ μέσα και με σώζουν.
Έχω λοιπόν την υποχρέωση εφόσον ξέρω πλέον να βοηθήσω τον επόμενο. Μικρό κοτσύφι μεγάλωσα πρόσφατα. Το βρήκα όταν είχε βγάλει αρκετά πούπουλα αλλά καθόλου ουρά.
Στην αρχή χρησιμοποίησα τον χυλό lactopet bird ,όπως έχω πει κάνει θαύματα. Αυτό κράτησε για μια εβδομάδα, το μικρό γυρνούσε το κεφάλι του και δεν ήθελε (πανέξυπνο πραγματικά, μην νομίζετε ότι δεν καταλαβαίνουν τα πουλιά) έντομα τρείς φορές την ημέρα σίγουρα ομωςςς σε κάθε στάδιο ηλικίας!!.
Μετά πήρα αποξηραμένα mealworms, ξηρά γατοτροφη και φυσικά μαινοτροφη!πρώτα μουλιαζεις μετά ταιζεις.
Μην ξεχνάς να κάνεις χαρακτηριστικό θόρυβο για να σε γνωρίζει. Το πουλάκι είναι υγιέστατο τώρα και αρκετά φιλικό για αγριοπουλι. Έχει μεγαλώσει τόσο η ουριτσα του που είναι σκέτος γλύκας. Όταν μεγαλώσει δοκιμάστε να τον επιστρέψετε στην φύση μην ξεχνάτε!
 
Μπράβο σου Αντριάννα που τα αναλαμβάνεις και τα φροντίζεις (και τους δίνεις και τη δυνατότητα της επιβίωσης). Σε ποια περιοχή μένεις; Έχεις και άλλα πουλιά;
και.... σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι μαζί μας την εμπειρία σου, και τις γνώσεις που αποκτάς.
 
Μένω Αθήνα, φυσικά και εγώ πολλά πουλιά αν και μένω σε πόλη. Κάποια από αυτά είναι και τα καναρίνια μας τα οποία κάθε άνοιξη μας χαρίζουν νεοσσούς. Κάποιοι από αυτούς έπεσαν στα χέρια μου λόγο ανάγκης ειδικής περίθαλψης. Ο καναρίνος που μεγάλωσα φέτος είχε το πρόβλημα τραυματισμού στα πόδια.
Με αυτό εννοώ πως η μάνα του δεν πρόσεχε πως κάθεται πάνω του και τα πόδια του ήταν πολύ στραβά. Μετά από "χειροποίητους " νάρθηκες μου ο Νταβιντσακος ( ο καναρίνος) είναι μόλις δύο μηνών+ και είναι υγιέστατος, πετάει είναι είναι πλήρως ανεξάρτητος από εμένα.
Το πρώτο μου καναρίνι δεν είχε το ίδιο πρόβλημα. Το έσωσα τελευταία στιγμή πριν πεθάνει από υποσιτισμό καθώς η μαμά του δεν τάιζε τα μικρά της. Αφού παρατηρούσα πως είδη είχε "σκοτώσει" δύο από το μικρά της δεν της έδωσαν άλλη ευκαιρία και πήρα την μικρή καναρινα και την μεγάλωσα όπως ήξερα. Και αυτή υγειεστατη και ανεξάρτητη πλέον.
Αν και η εμπειρία μου σαν πουλομανα σίγουρα δεν περιλαμβάνει μόνο αυτά θα αφήσω κάποιο κομμάτι της ιστορία μου μυστήριο.☺️
 
Αν και η εμπειρία μου σαν πουλομανα σίγουρα δεν περιλαμβάνει μόνο αυτά θα αφήσω κάποιο κομμάτι της ιστορία μου μυστήριο.☺️
Ναι, αλλά πόσο καιρό θα παραμείνει έτσι...μυστήριο; Μας εξάπτεις το ενδιαφέρον, η αλήθεια...(και για να ενισχύσω το έμμεσο αίτημά μου...), είναι τόσο οργανωμένα όσα μας έγραψες / περιέγραψες στο αρχικό σου μήνυμα που πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί να μην ακούσουμε και ίσως κάποια εξίσου ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου....θα μπορούσες μάλιστα να ανοίξεις ένα νέο θέμα και να σου κάνουμε ερωτήσεις (ακόμα και να "παίξουμε" μία "μπλε ιστορία" https://mpleistories.gr/klasikes-mple-istories/glarosoupa/ )
 
Είμαι διαθέσιμη να απαντήσω σε κάθε ερώτηση σχετικά με κάθε πουλί. Έχω γνώσεις για αρκετά πουλιά μακάρι να μπορέσω να απαντήσω σε όσες το δυνατών περισσότερες ερωτήσεις μπορώ και να βοηθήσω. Η γνώσεις είναι για να μοιράζονται και είμαι πολύ πρόθυμη για αυτό!
Οι "μπλε ιστορίες" παρόλα αυτά μου έκανε εντύπωση σαν ιστότοπος,για πρώτη επαφή μαζί του. Χαχαχα.
 
Back
Top