Γενικά Πρόσφατη αγορά lovebirds

Γειά σας. Σήμερα το πρωί ο πατέρας μου πέρασε από ένα pet shop και είδε δύο lovebirds και τα αγόρασε, χωρίς ωστόσο να έχουμε γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο είδος πτηνών. Κάποτε ωστόσο είχαμε μια καρδερίνα για κάμποσα χρόνια. Επειδή είμαστε, λοιπόν, τελείως αρχάριοι σε όλο αυτό, υπάρχουν συμβουλές που να μπορείτε να μας δώσετε; :)
[automerge]1707000518[/automerge]
Γειά σας. Σήμερα το πρωί ο πατέρας μου πέρασε από ένα pet shop και είδε δύο lovebirds και τα αγόρασε, χωρίς ωστόσο να έχουμε γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο είδος πτηνών. Κάποτε ωστόσο είχαμε μια καρδερίνα για κάμποσα χρόνια. Επειδή είμαστε, λοιπόν, τελείως αρχάριοι σε όλο αυτό, υπάρχουν συμβουλές που να μπορείτε να μας δώσετε; :)
Να συμπληρώσω πως λόγω του ότι η καρδερίνα ήταν της μαμάς μου, έχει γνώσεις πάνω στο πως να καθαρίζουμε το κλουβί και τα συναφή. Ωστόσο δεν γνωρίζω για το πως να τα κάνω να με εμπιστευτούν και αυτό με αγχώνει, διότι θέλω να τα φροντίσω όσο καλύτερα γίνεται :)
[automerge]1707000679[/automerge]
[automerge]1707000518[/automerge]

Να συμπληρώσω πως λόγω του ότι η καρδερίνα ήταν της μαμάς μου, έχει γνώσεις πάνω στο πως να καθαρίζουμε το κλουβί και τα συναφή. Ωστόσο δεν γνωρίζω για το πως να τα κάνω να με εμπιστευτούν και αυτό με αγχώνει, διότι θέλω να τα φροντίσω όσο καλύτερα γίνεται :)
Επίσης, (καθώς τα θυμάμαι ένα ένα χαχαχαχα) από το pet shop μας ενημέρωσαν πως είναι 6-7 μηνών, το ένα αρσενικό το άλλο θηλυκό.

Τελευταία επεξεργασία:
Καλημέρα! Να σου ζήσουν! Πρώτα απ' όλα να ξεκινήσουμε από τις διαστάσεις του κλουβιού. Πόσα εκατοστά μήκος έχει; Μπορούμε να έχουμε μια φωτογραφία της διαμόρφωσης; Τροφή φαντάζομαι συσκευασμένη. Επίσης χρειάζονται παιχνίδια για να απασχολούνται. Για να εκπαιδευτούν και να σε εμπιστευτούν χρειάζεται πολλή υπομονή. Αρχικά το κλουβί πρέπει να τοποθετηθεί στο ύψος των ματιών ενός ανθρώπου και είναι προτιμότερο να έχει τοίχο πίσω του. Προς το παρών πρέπει να τα πλησιάζεις με ήρεμες κινήσεις και να τους μιλάς όμορφα. Χρήσιμα άρθρα για μελέτη:
Επίσης, (καθώς τα θυμάμαι ένα ένα χαχαχαχα) από το pet shop μας ενημέρωσαν πως είναι 6-7 μηνών, το ένα αρσενικό το άλλο θηλυκό.
Αυτό είναι κατά πάσα πιθανότητα ψέματα, γιατί ο μόνος τρόπος να μάθεις το φύλο των lovebirds είναι το τεστ DNA το οποίο δεν κάνουν ποτέ στα pet shop γιατί δεν τους συμφέρει. Δες και αυτό το βίντεο:
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

@StefaniaVan
Καλημέρα.
Καλώς ήρθες στο Pet Birds.
Λίγο βιαστική η κίνηση του μπαμπά σου να αγοράσει τα πουλάκια χωρίς προηγουμένως να κάνει κάποια έρευνα αγοράς, και να έχει ενημερωθεί για τις ανάγκες του είδους.
Δεν πειράζει όμως, έχει εσένα που αμέσως έδειξες ενδιαφέρον να μάθεις τι πρέπει να κάνεις για την φροντίδα τους.
Λοιπόν σε γενικές γραμμές τα lovebirds θεωρούνται δραστήρια και ενεργητικά πουλιά, γεμάτα περιέργεια.
Δεν μιλούν, μιμούνται όμως ήχους από το περιβάλλον που ζούνε.
Χρειάζονται ένα άνετο κλουβί, και αρκετά παιχνίδια για απασχόληση.
Η διατροφή τους θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα καλό επώνυμο μείγμα σπόρων, λαχανικά, φρούτα, αυγό ή αυγοτροφή.
Μπορείς να δοκιμάσεις και τα pellets.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες και τα άρθρα :) Είναι εξαιρετικά χρήσιμα και βοηθητικά!

Ανέβασε καμία φωτογραφία να δουμε τα πουλάκια να σου πουμε ποιο είδος lovebird είναι. Καθώς αν φέρουν δαχτυλίδι στο ποδι θα γράφουν ετος γεννησης

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Back