Φροντίδα Πρόταση ανατροφής άγριου νεοσσού που έπεσε από φωλιά

Ifigeneia A

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2024
Μηνύματα
2
Καλησπέρα. Σήμερα βρήκα στον δρόμο τυχαία έναν νεοσσό ο οποίος προφανώς και είχε πέσει από την φωλιτσα του ή οποίο βρισκόταν στον δεύτερο όροφο ενός κτηρίου και κανείς δεν μπορούσε να το βάλει εκεί κοντά έτσι αποφάσισα να το πάρω μια που έτρεμε. Πώς μπορώ να το ταισω και με τι τροφή; Είναι περίπου 6 εκατοστά, δεν είναι γυμνό και έχω την εντύπωση πως έχει ανοίξει τα ματάκια του κάνα δυο φορές που το παρατήρησα αλλά τις περισσότερες είναι κλειστά. Βεβαία η ανησυχία μου είναι πως τρέμει και για αυτό με ποιους τρόπους μπορώ να το ζεστάνω;
 

Συνημμένα

  • IMG_20240618_191516.webp
    IMG_20240618_191516.webp
    626,7 KB · Προβολές: 18
Μπες στο παραπάνω link και πάρε τους άμεσα τηλέφωνο, ώστε να κάνουν την αναγνώριση του είδους και να σου πουν τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.
Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα, καλύτερα θα ήταν, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσής του, να το παραδόσεις στην ΑΝΙΜΑ, το τηλέφωνό τους βρίσκεται στο site που σου στέλνω.
Αν θέλεις, θα μας ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας ενημερώσεις για τις εξελίξεις
[automerge]1718728298[/automerge]
Επίσης για άλλες περιοχές:
  • Τα Κέντρα Περίθαλψης στην Ελλάδα, για πουλιά, ερπετά και μικρά θηλαστικά, είναι τα εξής:
 
@ianos καλησπέρα σας! Καταρχάς ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και την συμβουλή σας. Επικοινώνησα με έναν υπάλληλο της ΑΝΙΜΑ που ζει στη ίδια περιοχή με μένα και θα έρθει αργότερα να το πάρει για να το περιποιηθεί ο ίδιος . Επίσης, έβαλα τον νεοσσό σε ένα μικρό χάρτινο κουτί με χαρτί κουζίνας και βαμβάκι και από τότε σταμάτησε να τρέμει. Έχει ζωηρέψει από χθες και τιτίβησε . Άνοιξε το ίδιο το στοματακι του και ετσι το τάισα προσεκτικά μια μικρή ποσότητα από ασπράδι αυγού με σύριγγα. Τέλος του έβαλα ένα πλαστικό γάντι το οποίο περιείχε χλιαρό νερό και παρατήρησα πως ο νεοσσός πήγε ο ίδιο και έκατσε πάνε σε αυτό (εννοείται πως δεν έκαιγε γιατί όλο αυτό έγινε με την επιτήρηση μου και μάλιστα έλεγξα η ίδια την θερμότητα).
 

Συνημμένα

  • IMG_20240619_140420.webp
    IMG_20240619_140420.webp
    155,9 KB · Προβολές: 11
Back
Top