Αναπαραγωγή Πρώτη έξοδος από τη φωλιά!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης redcanary
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

redcanary

PB Member
Εγγραφή
22 Οκτ 2007
Μηνύματα
417
Πόλη
Αθήνα
Είδα ότι η θηλυκιά έψαχνε υλικό φωλιάς και το πρωί της έβαλα και νούργια φωλίτσα και υλικό. Σύντομα άρχισε να την φτιάχνει και να κάθεται μέσα.
Οταν γύρισα από τη δουλεία της είχαν έρθει επίσκεψη και οι δύο νεοσσοί!
Τί κάνουμε τώρα;
Τα μικρά δεν τρώνε μόνα τους και η μαμά θέλει την ησυχία της. Ο μπαμπάς πάλι χρειάζεται και στη θηλυκιά και στα μικρά, οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να τα χωρίσω και πώς.
 
Δαμιανέ σε τι ζευγαρώστρα τα έχεις; Αν πέρνει χώρισμα τα χωρίζεις.
 
χώρισε τα αν το επιτρέπει η ζευγαρώστρα κ μη φοβάσαι. Θα τα ταίζει ο μπαμπάς πίσω από τα κάγκελα. Μπορείς να βάλεις κ τον μπαμπά μαζί τους και να αφήσεις μόνη την κανάρα. Κάθε τόσο να τον πετάς όμως κ μέσα στην θηλυκιά
 
Τα χωρίζεις με το χώρισμα βάλε και από τις δύο μεριές δύο ξυλάκια για να φτάνει ο αρσενικός και η θηλυκιά να ταίζει τα μικρά.Αυγοτροφή η ότι άλλο τους δίνεις και στα μικρά, για να αρχισουν να τρώνε και μόνα τους και ποτίστρα με νερό και στα μικρά. Και άσε τον αρσενικό από την μία μεριά για να έχεις και σίγουρα πετυχημένη δεύτερη γέννα.
Φιθλικά Γιάννης
 
Εχουν κλείσει 3 εβδομάδες.
Η ζευγαρώστρα είναι διπλή με δυνατότητα χωρίσματος.

Ευχαριστώ παιδιά!
 
Εφόσον είναι τόσο μεγάλα κάνε ότι σου είπαν τα παιδιά απο πάνω, βάλε τα μικρά απο την μία και απο την άλλη τους γονείς.
 
οπως ειπαν κα ιοι προηγουμενοι αλλα θα πω να βαλει ς και λιγο αυγοτροφη στην μερια των νεοσσων να αρχισουν να τσιμπολογανε
 
Aπό δική μου εμπειρεία νομίζω ότι θα ήταν καλό να βάλεις τα μικρά με τον αρσενικό (αν έχεις παρατηρήσει ότι έχει βατέψει την κανάρα) και να αφήσεις την κανάρα στην ησυχία της να κάνει την φωλιά, να γεννήσει τα αυγά κλπ. Μετά από καμιά δεκαριά ημέρες τα μικρά θα τρώνε από μόνα τους οπότε θα πρέπει να τα χωρίσεις από τους γονείς. Όταν θα "σκάσουν" τα καινούρια αυγά βγάζεις το χώρισμα για να βοηθάει και ο αρσενικός στο μεγάλωμα των νεοσσών.
 
Back
Top