Γενικά Πρώτη δαχτυλίδωση 2018

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaxo4
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaxo4

PB Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.318
Πόλη
Ραφήνα
Καλησπέρα, σήμερα έγινε η πρωτη δαχτυλίδωση για το 2018 σε δυο σκοτς φάνσυ. 4 αυγά ηταν, 2 ασπορα όμως.. Θεωρώ ιδιαίτερη στιγμή το πέρασμα δαχτυλιδιών. Δυστυχώς φώτο δεν καταφέρνω να ανεβάσω αν και αποθανατισα τις στιγμές.

Το πρώτο σκοτσεζάκι δαχτυλιδώθηκε για το 2018!
rsz_1rsz_20180318_074726.webp
Η μητέρα από 4 αυγά έβλαλε 2 μικρά! Πάντα ιδιαίτερη στιγμή θεωρώ την δαχτυλίδωση..άλλη μία φώτο..rsz_120180318_074811.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ομορφα! Με το καλό να μεγαλώσουν και να γίνουν ωραία... Μισοφέγγαρα.:) .
Με την ευκαιρία να πώ εδώ οτι, δακτυλιδώνουμε το ίδιο πόδι σε όλα τα πουλάκια (συνήθως δεξί), και όταν τα επστρέφουμε στην φωλιά τα τοποθετούμε με τέτοιον τρόπο ώστε όλα τα δακτυλίδια να "κοιτούν" στο κέντρο της φωλιάς. Αν πρόκειται μόνο για δυό πουλάκια, τα τοποθετούμε σε φάση 180 μοιρών και με τα δακτυλιδομένα πόδια στο κέντρο επίσης. Ετσι τα δακτυλίδια είναι σχεδόν "αόρατα". Βέβαια αν η κανάρα είναι ιδιότροπη με την καθαριότητα ούτε αυτό αποτρέπει τις πιθανές. Ατυχίες.
 
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες κύριε Μάκη. Τους πέρασα δαχτυλίδια το πρωί, τα τσέκαρα το απόγευμα και ήταν όλα οκ.. Είχα πετάξει μέσα στην φωλιά την προηγούμενη ένα δαχτυλίδι να δω αντιδράσεις κανάρας.. Δεν το βρήκα στον πάτο, λογικά είναι χωμένο μέσα στα νήματα.. Αύριο φυσικά θα ξανατσεκάρω τα πουλιά. Ο νεοσσός της φώτο ηταν αρκετά πιο αναπτυγμένος και το δαχτυλίδι πέρασε δύσκολα.
 
Με το καλό και στο κλαρί!
Όταν με το καλό πιάσουν 2 μήνες ζωής, μετά μόνο κούνιες στο κλουβί για κανενα εξάμηνο αν σε ενδιαφέρει να βελτιώσεις λίγο τη στάση τούς ή να δείξουν αυτά το ταλέντο τούς!
 
Nαι θα χρησιμοποιήσω κούνιες. Έχω ακούσει πως βοηθαει και αν ανεβει η πατήθρά. Κάτάγονται από καλούς γεννήτορες οπότε υπάρχουν προοπτικές..
Το βασικό είναι οι γεννητορες (DNA)! Τώρα όταν λέω κούνιες μόνο κούνιες όχι πατηθρες καθόλου στο κλουβί! Θα έλεγα ότι το ανέβασμα της πατηθρας βοηθάει τα razza espaniol για να κάθονται σε οριζόντια θέση! Στα σκοτσ θέλουμε η ουρά να περνάει κάτω από τα πόδια σχεδόν να ακουμπάει την πατηθρα όχι να σκύβει το πουλί μπροστά μετά από 6 μήνες μόνο κούνια τα βάζουμε σε πατηθρες και παρατηρούμε τότε ορισμένα που θα σκύβουν υπερβολικά μπροστά να χρειαστεί να μπουν μόνα τούς με χαρτόνι περιμετρικά του κλουβιού ώστε να διορθώσουμε το σφάλμα! Άσχετα με το αν πάνε σε διαγωνισμό ή όχι καλό είναι να γίνετε προπόνηση για να βελτιώνονται να περνάει στο αίμα τους που λέμε!
 
Back
Top